Katsoin Brian Tracyn loistavan seminaaripuheen YouTubesta. Puheen aihe oli: Miten ihmiset menestyvät?

Brian kertoi miehestä, jonka lähtötilanne oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Tämä mies oli alkoholisti ja hänen pankkitilillään oli vain 30 dollaria. Alkoholistimies tuli Brian Tracyn valmennukseen 10 vuotta sitten ja oli päättänyt muuttaa oman elämänsä valmennuksen jälkeen.

10 vuotta myöhemmin hän oli myöskin todella mielenkiintoisessa tilanteessa, koska hän omisti yli 40 miljoonan dollarin omaisuuden. Tähän hän oli päätynyt, koska oli käyttänyt tiettyjä Brian Tracyn antamia ohjeita hyödykseen.

Tässä artikkelissa kerron sinulle nämä ohjeet. Niitä noudattamalla pystyt ottamaan vastuun omasta elämästäsi ja kulkemaan kohti omia unelmiasi.

En tarkoita menestyksellä rahallista rikkautta, vaan puhun enemmänkin menestymisestä elämässä. Menestyminen elämässä tarkoittaa minulle sitä, että ihminen on fyysisesti, psyykkisesti ja henkisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Kun nämä asiat ovat sisältä käsin kunnossa, myös ulkopuolinen maailma tuo eteen asioita, jotka resonoivat sisäisen tilan kanssa.

11 kohdan kaava menestykseen

1. Unelmoi isosti

Luo tulevaisuuteen iso unelma, joka saa sinut liikkeelle. Mitä isommin unelmoit, sitä merkityksellisemmäksi tunnet oman toimintasi.

2. Tee sitä, mitä rakastat

Tämä asia on sellainen, jota luultavasti teet myös silloin kun olet vapaa-ajallasi.   

Kun teet sitä, mitä rakastat, haluat luultavasti oppia sen mahdollisimman hyvin. Todennäköisesti olet intohimoinen siitä ja haluat kehittyä paremmaksi siinä koko ajan.

3. Vastuu itsestä

Ota 100% vastuu omista teoista ja tekemättömistä teoista. Menestyneet ihmiset kysyvät epäonnistuessaan itseltään: miten voin kehittyä paremmaksi tämän tilanteen avulla? Ihmiset, jotka eivät ota vastuuta itsestään, syyttelevät vain toisia.

Ota täysi vastuu.

4. Tavoitesuuntautuneisuus

Kirjoita paperille 10 tavoitetta, jotka haluat elämässäsi saavuttaa.

Ympyröi näistä 10 tavoitteesta yksi asia ja kirjoita se muistiin toiselle puolelle paperia. Tämän tavoitteen pitää olla sellainen, joka mahdollistaa mahdollisimman paljon.

Kysy tämän jälkeen itseltäsi nämä kysymykset:

– Mitä sen saavuttaminen vaatii?

– Mitä olen valmis tekemään sen eteen?

– Mitä olen valmis maksamaan siitä, että pääsen tavoitteeseen?

– Olenko valmis tekemään töitä jokaikinen päivä tavoitteen eteen?

5. Sitoudu elämänlaajuiseen oppimiseen

– Lue joka päivä 30- 60 minuttia siitä aihealueesta, jota rakastat.

– Käy kursseja, osallistu seminaareihin, etsi itsellesi mentori tai valmentaja.

– Kuuntele äänikirjoja kun ajat autollasi tai kävelet.

6. Workaholic mindset – työnarkomaanin ajattelutapa

Ole valmis tekemään töitä PALJON. Kun teet töitä, älä tee mitään muuta. Nykypäivänä on todella helppo karata sosiaaliseen mediaan kesken työpäivän tai olla vain tekevinään töitä.

Voi olla, että kesken työpäivän, töitä tehdessäsi, työkaverisi tulee keskustelemaan ja fokuksesi katoaa.

Kun teet töitä, pyhitä se pelkästään työllesi. Siirrä kaikki häiriöt pois.

7. Ympäröi itsesi oikeilla ihmisillä

Olet 5 lähimmäisen ihmisen lopputulos.   

Minulla on todella hyvä ystävä, joka on täysin samassa tilanteessa kuin itse olen. Puoliso, tulotaso, harrastukset ja kaikki ovat lähes samassa tilanteessa. 

Itse olen elävä todiste siitä että ympäristön ihmiset vaikuttavat toisiinsa.   

Ympäröi itsesi itseäsi viisaammilla ihmisillä. Sellaisilla ihmisillä, jotka ovat jo kulkeneet sen matkan, minkä itse haluat kulkea.

8. Jatka eteenpäin

Menestyminen näyttää elämässä usein lineaariselta, mutta todellisuudessa se on suurta aaltoliikettä. Joskus tulee tilanteita, että olemme elämässämme aallonharjalla ja taas hetken kuluttua tilanne voi olla aivan toisin.

Kun menestyneille ihmisille tulee aallonpohja vastaan, he jatkavat eteenpäin siitä huolimatta. He eivät jää murehtimaan omia pettymyksiään ja epäonnistumisiaan vaan jatkavat siitä huolimatta eteenpäin.

9. Ole optimistinen

Aina tulee vastoinkäymisiä. Aina. Kun vastoinkäyminen osuu kohdallesi pyri ajattelemaan ”mitä voin oppia tässä tilanteessa?”.

Ole optimistinen elämän ja tavoitteiden saavuttamisen suhteen.

Opettele uusia asioita, kokeile uusia asioita, äläkä koskaan luovuta.

10. Paranna hyviä ominaisuuksia

Jokaisella meistä on hyviä sekä huonoja ominaisuuksia. Paranna hyviä ominaisuuksiasi, jotta sinusta tulee erinomainen niissä. Pyri nostamaan hyvät ominaisuutesi vieläkin parempaan valoon, koska silloin erotut massasta.

Keskity kehittämään niitä asoita, joita rakastat. Keskittymällä niihin asioihin, joita rakastat, parannat luultavasti itseäsi hyvästä erinomaiseksi.

11. Action

Tee töitä jokaikinen päivä sen eteen, että saavutat tavoitteesi.  Kun olet luonut tavoitteen ja haluat kulkea sitä kohti, ota ensimmäinen askel ja ota ensimmäinen askel isosti.   

Tony Robbins puhuu ”massiivisesta actionista”. Tee elämääsi suuri muutos välittömästi. Kun teet muutoksen ja teet töitä kovasti joka ikinen päivä tavoitteen saavuttamisen eteen, hyviä asioita tulee tapahtumaan välittömästi.

Yhteenveto

Uskon vahvasti siihen, että tällä kaavalla saadaan loistavia tuloksia aikaan niin hyvinvoinnissa ja terveydessä kuin myös ylipäätään omassa henkilökohtaisessa elämässä. Itsekin sain nostettua 10X tulotasoani näiden oppien ansiosta.

Koetko että tästä tekstistä oli sinulle jotain hyötyä tai opit jotain? Haluatko oppia ja saada vieläkin enemmän?

Varaa ilmainen konsultaatio aika ja selvitetään sinun suurin esteesi menestymisesi tieltä!

Miten saada uusi tapa mahtumaan elämään?

Miten saada uusi tapa mahtumaan elämään?

Miten saada uusi tapa mahtumaan elämään? Kun haluat luoda uusia tapoja omaan elämääsi - on tärkeä tarkastella omaa arkeasi ja etsiä selkeä ja tarkka tila uudelle tavalle. Jos löydät oikean ajan ja oikean paikan uudelle tavallesi - kaikki loksahtavat paikalleen. Miten...

Miten muutat tapojasi?

Miten muutat tapojasi?

Miten muutat tapojasi? 40% jokaisesta päätöksestä, jonka teet päivän aikana perustuu rutiineihin. Työtottumukset, treenitottumukset, terveystottumukset, vähemmän tekeminen fiksumpia päätöksiä ja lähestulkoon kaikki ovat tapojen tuomaa tulosta. Charless Duhigg antaa...

Mihin kulmakivirutiinin voisin keskittyä?

Mihin kulmakivirutiinin voisin keskittyä?

Mihin kulmakivirutiinin voisin keskittyä? Pyrin helpottamaan ajatteluasi. Suosin, että keskityt vain yhteen asiaan kerralla. Älä yritä edes ottaa useampaa kuin yhtä rutiinia näin alkuun, koska siinäkin on jo tekemistä. Entä jos pystyisit tekemään vain YHDEN asian...

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1