Usein viisaat ja pitkälle edenneet ihmiset sanovat: ”Sinun pitää kasvaa ihmiseksi, joka päästää irti menestymisesi esteenä olevista asioista.”

Lue koko teksti ja karsi sen jälkeen asioita elämästäsi, jotka eivät ole parhaaksi sinulle.

1. Unohda epäterveellinen elämäntyyli

Jos haluat saavuttaa jonkun tavoitteen elämässäsi, aloita tästä. Ensimmäisenä sinun täytyy pitää huolta terveydestäsi. Hyvinvoiva keho on kaiken perusta.

”Pidä huolta kehostasi. Se on ainut paikka, jossa sinun pitää asua.” Jim Rohn

Tässä on kolme helppoa asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • laadukas uni
 • fyysinen aktiivisuus
 • terveellinen ruokavalio

Helppo toteuttaa, mutta todella helppo jättää tekemättä.

2. Unohda lyhyen aikavälin ajattelumaailma

Menestyneet ihmiset asettavat pitkän aikavälin tavoitteita. He asettavat päivittäin pienempiä tavoitteita ja luovat lyhyitä tapoja ja toimintoja, joita heidän pitää toistaa päivittäin.

Annan esimerkin, joka kuvastaa sinulle hakemaani ajatusmaailmaa paremmin:
”Treenaan itseni kesäkuntoon” vai ”Treenaan, koska se on kuka olen.”

Saatko ajatuksesta kiinni? Ajattelumaailmalla on ihan järkyttävän suuri ero.

3. Unohda tekosyyt

Menestyneet ihmiset ottavat täyden vastuun omasta elämästään. Sillä ei ole merkitystä, mistä aloitat, miten aloitat, minkälaisia heikkouksia sinulla on tai mitkä ovat aikaisemmat epäonnistumiset elämässäsi.

’Sillä ei ole merkitystä, minkälaiset kortit sinulle jaetaan, vaan miten pelaat kätesi.”Randy Pausch

Sillä on merkitystä, että otat vastuun elämästäsi. Tajuat, että olet vastuussa siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi elämässäsi. Tämä on todella pelottavaa ja samaan aikaan todella jännittävää.

Vastuun ottaminen on ainoa tapa, jolla voit menestyä. Tekosyiden ongelmat ovat nämä:

 • ne rajoittavat sinua
 • ne ei saa sinua liikkeelle
 • ne estävät sinua kasvamasta ihmisenä
 • ne estävät sinua kasvamasta ammattimaisesti
 • ne estävät sinua saavuttamasta unelmiasi

Tämä on sinun elämäsi, ei kenenkään muun. Ota elämäsi haltuun.

4. Yhden yön menestyminen on myytti

Jokainen menestynyt ihminen tietää, että päivittäisen pienen parannuksen tekeminen antaa pitkässä juoksussa toivottuja tuloksia. Ensi kerralla kun treenaat, laita sarjapainoihin vaikka 100-500 g extraa ja pyri jokainen kerta tästä eteenpäin olemaan parempi.

Yhden prosentin parannus päivittäiseen toimintaan riittää. Keskity jokainen päivä parantamaan toimintaasi edes yhden prosentin verran, koska pitkässä juoksussa se tuo tuloksia.

Click here to subscribe

5. Unohda jäykkä ajattelumaailma

Ihmiset, joilla on jäykkä ajattelumaailma (jäykkä ajattelumaailma on minun keksimä termi) ajattelevat hmisen älykkyyden, kykyjen ja taitojen olevan ennalta määrättyjä. Ne ovat piirteitä, joita ei voi muuttaa. Jäykän ajattelumaailman omaavat ihmiset ajattelevat, että vain lahjakkuus johtaa menestykseen – ilman kovaa työtä. Onneksi he ovat väärässä. Menestyneet ihmiset tietävät tämän. He investoivat valtavia määriä omaa aikaansa päivittäin:

 • kehittääkseen ajatteluaan
 • hankkimaan uutta tietoa
 • oppimaan uusia taitoja
 • muuttaakseen omia käsityksiään, jotta he voivat hyötyä enemmän elämästään

”Menestyneimpiä on ihmiset, jotka ovat nälkäisimpiä opiskelijoita”. – Warren Buffet

Se kuka olet tänään, ei kerro mitä olet huomenna.

6. Unohda pienillä panoksilla pelaaminen

Jos et koskaan ota isoa riskiä tai pelaa isosti, et anna unelmiesi tulla todellisiksi. Pienillä panoksilla pelaaminen ei anna kenellekään mitään. Pelasit vain, ”ettet häviäisi”. Tämä on väärä tyyli pelata.

Jos et koskaan pelaa isoilla panoksilla, et koskaan saavuta todellista potentiaalisia elämässäsi.

Kuuntele ja mieti ympärilläsi olevia mahdollisuuksia. Unohda pelko menestymisestä ja epäonnistumisesta, koska se on epäonnistunut, joka ei koskaan yritä mitään.

7. Älä sano ”Kyllä” asioille, jotka eivät tue tavoitteitasi

Menestyneet ihmiset sanovat että saavuttaakseen tavoitteensa heidän pitää sanoa EI tiettyihin asioihin, tehtäviin ja toimintoihin. EI:n sanominen ei olekaan niin helppo juttu ja EI:n sanomista täytyy harjoitella. Pitkällä aikavälillä tämä tuo sinulle enemmän asioita, kuin voit kuvitellakaan.

8. Unohda täydellisyyden tavoittelu

Tätä kutsutaan myös sanalla perfektionismi. Ongelma perfektionismissa ja täydellisyyteen pyrkimyksellä on se, että luomuksesta ei koskaan tule täydellistä. Ihan sama kuinka paljon yrität, lopputulos ei koskaan ole täydellinen.

Täydellisyyteen pyrkimisen takana on pelko: epäonnistumisen pelko, kritiikin pelko tai menestymisen pelko, joka estää toimintaa ja etenemistä. Menestyneet ihmiset keskittyvät siihen, että asiat ovat riittävän hyvin ja pyrkivät parantamaan asioita jokainen päivä prosentin verran. Pyri siihen, että saat asiat riittävän hyviksi ja paranna asioita sen jälkeen.

Click here to subscribe

9. Unohda myrkylliset ihmiset ympärilläsi

Muutut sellaiseksi ihmiseksi, joiden kanssa vietät eniten aikaa. Jos vietät sellaisten ihmisten kanssa aikaa, jotka kieltäytyvät ottamasta vastuuta elämästään ja etsivät tekosyitä ja syyttelevät muita,  keskimääräinen mahdollisuutesi menestykseen vähenee. Jos vietät aikaasi ihmisten kanssa, jotka yrittävät kasvattaa elintasoaan ja kasvaa niin henkilökohtaisesti kuin ammattillisesti, keskiarvo nousee ja tulet menestymään.

Lue artikkeli:
sosiaalisista suhteista ja ystävyydestä

”Siirrä negatiiviset ihmiset sivuun. Heillä on jokaiseen ratkaisuun jokin ongelma”. –Albert Einstein

Katso ympärillesi. Tee jotain, jos huomaat tarvitsevasi muutosta.

10. Unohda ajatus, että muiden pitäisi tykätä sinusta

”Voit olla mehevin ja maukkain persikka koko maailmassa, mutta silti on ihmisiä, jotka vihaavat persikoita’’. –Dita von Teese

Aina löytyy ihmisiä, jotka rakastavat sinua ja jotka vihaavat sinua. Tämä on täysin luonnollista, eikä sinun tarvitse yrittää miellyttää kaikkia. Pysy mahdollisimman aitona, pyri parantamaan toimintaasi ja tarjoamaan enemmän arvoa ihmisille. Kasvava ”vihamiehien” määrä tarkoittaa sitä, että teet merkittäviä asioita elämässäsi.

11. Unohda tarpeesi hallita kaikkea

Irrota itsesi kaikista asioista, joihin et voi vaikuttaa. Keskity niihin asioihin, joihin voit aidosti vaikuttaa. Joskus ainoa asia, mihin voit vaikuttaa on oma asenteesi.

12. Unohda multitaskaus

Usein multitaskaaminen on illuusio. Luulet, että teet paljon asioita, mutta todellisuudessa tuhlaat vain aikaasi hyppelehtimällä asiasta toiseen. Menestyneet ihmiset tietävät tämän todella hyvin. Siksi he valitsevat vain yhden asian, jota tekevät. Oli kyseessä sitten keskustelu, treenaaminen, blogitekstin kirjoittaminen tai muu, he keskittyvät täysin yhteen asiaan. Läsnäolo ja sitoutuminen yhteen tehtävään on välttämätöntä menestymisen kannalta.

13. Älä tuhlaa aikaasi

Olin kolarissa tammikuussa 2018 ja olisin voinut kuolla. Ymmärsin kolarissa sen, että meillä jokaisella on vain tämä yksi elämä. Yksi elämä elettävänä, joka on ainakin minulle erittäin arvokas. Koen, että olen itselleni sen velkaa, että menen unelmiani kohti täysillä. Sinullakaan ei ole kuin tämä yksi elämä. Älä tuhlaa sitä. Tee kaikkesi, että tavoitat unelmasi.

”Ongelmana on se, että luulet sinulla olevan aikaa”. –Jack Kornield

Jotta et tuhlaisi aikaasi, sinun pitää pysähtyä miettimään, mitkä ovat tärkeimpiä tavoitteitasi ja unelmiasi elämässäsi. Karsi samalla asioita, jotka vievät turhaan aikaasi, eivätkä palvele sinua.

Haluan muistuttaa, että kuolet. Minkälaisen perinnön haluat jättää jälkeesi?

”Jos et motivoidu mistään, ajattele: kuolet joku päivä. Siinä sinulle motivaatiota”Gary Vaynerchuck

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita:
Neljä asiaa, joilla johdat itsesi menestykseen
Menestymisen salainen kaava
11 kohdan kaava menestykseen

Click here to subscribe
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1