Sana ”keskinkertainen” on peräisin latinasta ”mediocris”, joka tarkoittaa keskimmäistä tilaa tai sitä, ettei ole ”voittaja” tai ”huonoin”, vaan on keskinkertainen.

Tämä aihe tuli mieleeni, kun kuuntelin Grant CardonenThe 10X Rule”-kirjaa ja hän kertoi, että liian moni ihminen tyytyy olemaan keskinkertainen. He aloittavat matkan vuoren huipulle, mutta jättävät lystin kesken vuoren keskiosassa. Sama voi toistua tilanteessa, kun he huomaavat esteen tai häiriön elämässään. He kääntävät selän ongelmalle ja kulkevat toiseen suuntaan.

Reitti omiin unelmiin on harvoin ruusuinen tai täynnä pilvilinnaa.

Jos kipuamme vuoren huipulle, tajuamme, miten kaunis matka vuoren huipulle on ollut. Näemme niin paljon enemmän, kuin vuoren keskiosasta. Näkymät vuoren huipulta vaativat uhrauksia. Usein matka vuoren huipulle on täynnä vaaroja ja erilaisia häiriötekijöitä. On paljon jyrkkiä kallioita ja liukkaita alustoja. Keli voi muuttua hetkessä täysin.

Vain ne, jotka luovat matkasta sisälleen sisäisen voiman (pedon sisälleen) pystyvät luoda uusia tottumuksia.

Tässä artikkelissa saat viisi rutiinia, jotka vapauttavat sisäisen voimasi kohti menestystä.

1. Luo vahvat aamurutiinit

Halu löytää sisäinen flow ja voima auttaa sinut läpi haasteiden ja ongelmien. Ongelmia ja haasteita tulee aina, mutta sisäinen voima varmistaa sen, ettet kaadu ongelmien tullessa vastaan.

Aamurutiinit ovat luultavasti jokaiselle ihmiselle hyvin erilaiset ja suosittelenkin, että otat alkuun 3-5 asiaa, jotka iskevät aamun käyntiin, kuin iso nuija.

Ihminen tarvitsee heti aamusta dopamiinia (ns. mielihyvän välittäjäaine) ja onnistumisen tunteen, joten näiden asioiden pitää olla yksinkertaisia asioita, joita voit tehdä ajasta ja paikasta riippumatta.

Henkilökohtaiset aamurituaalini (joihin pystyn, vaikka olen kipeä):

– aamuvesi
– wc
– 20-30 minuutin kävely + äänikirjan kuuntelu
– espresso
– sängyn petaus
– meditaatio

Teen nämä asiat alusta loppuun. En tee mitään muuta, vaikka olisin kipeä (niin kuin nyt). Sisäinen voimasi haluaa sinut liikkeelle aikaisin aamusta, lue artikkeli Opas aikaisin heräämiseen.

Herätä itsesi aina samoilla rituaaleilla.

2. Tee suunnitelma päivittäin

Jos haluat oikeasti vapauttaa sisäisen voimasi ja kulkea oikeasti unelmiasi kohti, tarvitset suunnan, jota kohti kulkea.

Kun olet tehnyt aamurutiinisi, mieti ”Mitä haluat päivältä saavuttaa?” Voit simuloida tai visualisoida tapahtumia.

Jos menet töihin ja siellä tulee ongelmia vastaan, visualisoi: ”Miten toimit?” Jos sinulla on tärkeä kokous tai tapaaminen, visualisoi sekin: ”Miten tapaaminen menee ja minkälaisen lopputuloksen siitä haluat”?

Tarkastele niin monta skenaariota, kuin mahdollista. Mieti miten olet aikaisemmin niitä hoitanut ja jos aikaisemmin olet epäonnistunut, muuta toimintamallia mielestäsi parempaan.

Kysy myös itseltäsi: ”Miten nostat omaa standardiasi? Miten nostat omia vaatimustasojasi yhden prosentin verran päivittäin?”

Suunnittele päiväsi ja tee visualisointiharjoituksia, miten päiväsi tulee menemään. Olen huomannut, että visualisointiharjoitus on todella vahva harjoitus ja lähes aina asiat menevät, niin kuin olin visualisoinut.

3. Vuosittainen analyysi

Kun saat sisäinen voiman syttymään, tarvitset haasteita. Istu alas kerran vuodessa ja kuvittele, mitä voisit tehdä seuraavan vuoden aikana.

Tee harjoitus kunnolla ja analysoi sekä mieti viime vuoden tapahtumia. Mieti mitä teit, mikä toimi, mikä ei toiminut ja miksi ei toiminut? Katso, mihin olit käyttänyt eniten aikaasi vuoden aikana ja kirjaa kaikki asiat ylös.

Tee yhteenveto asioista, joihin olit käyttänyt aikaasi ja tee uusia tavoitteita seuraavaan vuoteen:

– Perhe
– sosiaaliset suhteet
– vauraus
– työ/ liiketoiminta
– henkilökohtainen kasvu
– treeni ja hyvinvointi
– vapaa-aika

Kun olet tehnyt tarkan analyysin kaikista elämäsi osa-alueista viikon lopussa, päätä mihin tulet seuraavan vuoden aikana käyttämään omaa aikaasi.

Olen aina löytänyt asioita elämästäni, jotka ovat vieneet enemmän aikaa, mitä olisin halunnut. Tämä on tosi mahtavaa huomata, koska seuraavana vuonna pystyn vaikuttaa siihen, mihin käytän aikaani enemmän.

Vuosi on pitkä aika tehdä asioita yhteen putkeen, joten suosittelen tekemään viikonlopun mittaisia tavoitteen tarkistusjaksoja. Itselläni tarkistusjaksot ovat kolmen kuukauden välein ja silloin kurkkaan tilannetta: ”Missä olen tällä hetkellä ja mihin olen menossa?”

Esimerkiksi tänä vuonna hyppäsin polulta aika pahasti yhden kolmen kuukauden ajanjakson aikana. Virhe oli oma, koska en ollut tehnyt tarkkaa ja mitattavaa tavoitetta seuraavaan 90 päivään. Seurauksena tein vähän niitä ja näitä. (Perustin toisen liiketoiminnan).

4. Ympäröivät ihmiset ja ystävät

Jokainen ihminen on viiden lähimmän ihmisen summa. Jos ympärilläsi on nälkäisiä tyyppejä, jotka haluavat päästä pitkälle elämässä, olet luultavasti yksi heistä.

On todella tärkeää, että ystävät puhuvat samaa kieltä, koska silloin ystävät motivoivat sinua tekemään suuria asioita elämässäsi.

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka haluavat saavuttaa ja mennä elämässä eteenpäin. Jos käytät liikaa aikaa ihmisten kanssa, jotka eivät ole tyytyväisiä nykytilanteeseensa, he vievät myös sinulta energiaa ja jaksamista.

Mieti, ketkä ovat ihmisiä ympärilläsi, jotka tuovat sinulle energiaa ja voimaa?

5. Luo rauhoittavat iltarutiinit

Kun päivä on ohi, mitä asioita teet ennen nukkumaan menoa?

Nukkumaanmenorutiinit luovat myös samalla tavalla turvaa, kuin aamurutiinitkin. Iltarutiinit olisi hyvä olla myös rutiineja, jotka rauhoittavat kehoa ja valmistavat unille.

Jos olen terve, valmistelen iltaisin aamuisen salikassini valmiiksi. Etsin seuraavan päivän vaatteet valmiiksi. Etsin kuulokkeet ja laitan ne kännykän viereen. Mietin seuraavan päivän tavoitetta ja kirjoitan sen valmiiksi whiteboardille. (Näen sen heti kun herään) Pesen hampaat ja teen aamuksi aamuveden. Laitan kännykän ja tietokoneen nukkumaan viimeistään 30 minuuttia ennen nukkumaan käymistä. Sammuttelen valoja ja käyn sänkyyn lukemaan kirjaa. Kun olen lukenut mielestäni kirjaa tarpeeksi, sammutan pöytävalon ja visualisoin unelmiani niin pitkään, kunnes vaivun uneen.

Olen rauhoittanut mieleni. Kaikki on tehty seuraavaa päivää varten, joten minun ei tarvitse miettiä, mitä tapahtuu aamulla. Sisäinen voimani on valmis seuraavaan päivään.

Yhteenveto

Näillä vinkeillä saat sisäisen voimasi valjastettua käyttöösi.

Vielä kertauksena jokainen kohta:

1. Luo vahvat aamurutiinit
2. Tee päivittäin suunnitelma
3. Vuosittainen analyysi
4. Ympäröivät ihmiset ja ystävät
5. Luo rauhoittavat iltarutiinit

Lue samankaltainen artikkeli:
Kolme tekniikkaa, kuinka saat luotua vahvemmat rutiinit

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Personal trainer
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1