Henkinen sitkeys ja lujuus ovat hyvin yleistä urheilijoilla, jotka harjoittelevat joka ikinen päivä tullakseen parhaaksi mahdolliseksi urheilijaksi. Jos katsot olympialaisia, huomaat erilaisia urheilijoita, jotka suoriutuvat jokainen toinen toistaan paremmin ja tekevät toinen toistaan parempia suorituksia.

Henkinen lujuus auttaa menestymään muillakin elämän osa-alueilla, kuin vain urheilussa.

Saat tässä 7 yksinkertaista syytä siihen, miksi tarvitset henkistä lujuutta menestyäksesi:

1. Elämänhallintaan

Menestyneet ihmiset toimivat niin, että kaikki olisi hallinnassa, vaikka todellisuudessa asiat eivät olisi. He eivät ole riippuvaisia onnesta tai tuurista, vaan jatkavat siitä huolimatta, vaikka eteen tulisi isompiakin siirtolohkareita. He astuvat suoraan siirtolohkareen kimppuun ja loppujen lopuksi viskaisevat sen vain pois.

Kyse on siis siitä, että pysyy itse tyynenä ja rauhallisena sekä toimii esteistä ja pelosta huolimatta.

Siitä, että hallitsee oman mielensä ja tekonsa sekä työskentelee niillä työkaluilla, joita itsellään siinä hetkessä on.

2. Valittaminen vie aikaa

Kun pyrimme pääsemään tavoitteeseen, meillä ei ole aikaa valittaa, vaikka toisin voisi kuvitella. Jokaisella asialla on ns. ”mahdollisuuden ikkuna”. Se voi olla pieni, se voi olla suuri, mutta se ei ole missään tapauksessa äärettömän iso.

Niinpä ihmiset, jotka ovat henkisesti vahvoja, käyttävät suurimman osan ajastaan toimintaan, eivätkä reagointiin tai valittamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei valita, arvostele tai kritisoi.

Jokaiselle ihmiselle tulee takapakkeja elämässään, mutta se kuuluu elämään.

Miksi käyttää arvokasta aikaansa ja energiaansa valittamiseen? Mene eteenpäin ja tunnista este. Hyvä, seuraavaksi keskity sen voittamiseen.

3. Virheitä voi hallita

Olet ihminen ja tämä tarkoittaa sitä, että teet virheitä. Älä anna omien virheidesi häiritä sitä, ettetkö voisi menestyä. Astuminen virheisiin tuo yleensä loistavia oppeja.

Myönnä, että olet tehnyt virheen ja mieti, miten voisit virheestäsi oppia. Et voi muuttaa aiempaa, mutta virhe ei myöskään määrittele sinua.

Opi virheestä. Älä tee samaa virhettä uudestaan.

4. Luota itseesi

Joo tiedän tämä kuulostaa todella fluffyltä. Onnistuneet ja menestyneet ihmiset ovat varmoja, että voivat saavuttaa tavoitteensa epäonnistumisista huolimatta.

Tämä vaatii itseluottamusta. Jos uskot omiin kykyihisi ja pyrit sitkeästi päivittäin tavoitteeseesi. Huono itseluottamus heikentää menestymistäsi. On paljon helpompaa myös pysyä vahvana, jos ympärillä on ystäviä, perhettä tai työkavereita, jotka myös uskovat sinuun.

Mutta kaikista tärkeintä on se, että uskot itseesi. Kaikki lähtee liikkeelle uskosta itseen.

5. Mahdollisuudet ja vaihtoehdot

Menestyneet ihmiset näkevät asioissa mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Menestyneet ihmiset etsivät uusia vaihtoehtoja ja ratkaisuja, joiden avulla he pääsisivät parempiin vaihtoehtoihin.

Innovoi uusia toimintamalleja. Innovoi omaa toimintaasi.

Ilman henkistä voimaa ja uusia vaihtoehtoja pysyt paikallasi. Kun keksit uusia toimintamalleja, uusia polkuja syntyy ja ne vievät sinut kohti valtatietä.

6. Halu tehdä työtä

Monet ihmiset tekevät valtavan paljon työtä, mutta eivät siltikään menesty. Huomaan itsekin aikaisemmin kuuluneeni tähän kategoriaan. Menestyneet ihmiset tekevät työtä, joka tuottaa.

Kaava menee näin: järkevyys + kova työ = menestys

Tarvitaan paljon toistoja ja tunteja. Jos mietitään maailman menestyneimpiä soittajia, he ovat lapsuudesta asti harjoitelleet useita tunteja päivässä. Jossain vaiheessa elämää 10 000 tuntia on täynnä ja he ovat ammattilaisia.

Menestyneet ihmiset eivät etsi sitä helpointa polkua, vaan ovat valmiita kulkemaan ja tekemään asioita, jotka tuntuvat omasta itsestään hiukan epämiellyttäviltä.

7. Vältä melua

Päivä on täynnä erilaisia häiriötekijöitä, kuten:

– tekstiviestejä
– Whatsapp-keskusteluja
– Facebook, Instagram
– videoita
– uutisia
– puheluita

Tavoitteen saavuttamiseksi on erittäin tärkeää sulkea kaikki häiriötekijät pois, että fokus on vain ja ainoastaan asiassa, joka johtaa tavoitteeseen. Puhutaan usein, että keskeyttämisen jälkeen voi mennä jopa 17-20 minuuttia, että pääsee takaisin työn flowhun.

Pidä välillä myös taukoja. Henkisesti on erittäin järkevää pitää päivässä pieniä taukoja, joiden avulla voit ladata akkuja ja keskittyä sen jälkeen tehtävään täysin energisoituneena uudelleen.

Yhteenveto

Oli tavoitteesi mikä tahansa ylennyksestä henkilökohtaiseen kasvuun tai elämätaparemontin tekemiseen, jokaisen tavoitteen saavuttaminen vaatii henkistä lujuutta ja sitoutumista. Jos tavoitteesi on sellainen, joka on sinulle tärkeä, se myöskin kannattaa.

Lue lisää:
13 asiaa, joista sinun pitää luopua menestyäksesi

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1