Tämä artikkeli on 2. osa eiliselle artikkelille. Tässä artikkelissa saat 8 asiaa, joiden avulla muutat ajatteluasi menestyksekkääksi.

Lue artikkeli ja jos pidit artikkelista, jaa artikkeli eteenpäin.

1. Järjestä ja priorisoi

Järjestä kotisi ja työtilasi siistiksi. Älä anna asioiden ja häiritsevien tavaroiden kerääntyä ympärille. Siivoa aina tilat, ennen kuin lopetat työpäiväsi.

Järjestettömät tilat eivät ole vain tehottomia ja haitallisia, vaan myös uuvuttavat psykologisesti.

Valitse yksi alue elämässäsi, johon käytät aikaa 30 minuuttia päivässä järjestääksesi sen kuntoon. Aloita tilasta, jossa vietät eniten aikaa työpäivästäsi. Jos sinulla on jokin muu alue tai asia, joka häiritsee sinua enemmän, valitse se.

Priorisoi. Tee yksi tehtävä kerrallaan. Jos aloitat jotain muuta tehtävää, niin lopeta työ mahdollisimman luonnolliseen tehtävään. Yritä sulkea tehtäviä ja leikata isompia kokonaisuuksia pienempiin työtehtäviin, jotta voit työskennellä vähän kerralla ja varmistat, että asiat etenevät koko ajan.

2. Kuuntele opetusaudioita autossa

Sen sijaan, että kuuntelisit radiota, voit harjoittaa aivojasi samalla. Voit opiskella uutta kieltä, opiskella myyntiä, opiskella hyvinvoinnista tai jostain muusta ammattiosaamisesta mitä tarvitset. Spotify, Amazon Audible, BookBeat sekä Storytel ovat loistavia vaihtoehtoja, joista voit kuunnella audiokirjoja. Näiden sovellusten avulla sinun ei tarvitse ostaa fyysistä levyä.

3. Syö positiivisuutta

Syöminen ei ole vain energia-aine. Syöminen on paljon muutakin. Syöminen on kokemus, johon liittyy voimakkaasti aivojen emotionaalisia piirejä. On olemassa erilaisia emotionaalisia ruoka-yhdistelmiä, joita sekoittamalla saa aikaan muistoja ja jotka ovat koostumukseltaan ja ulkonäöltään miellyttävän näköisiä ateroita.

Luo hyviä muistoja ruokaa kohtaan. Kiireinen aikataulu ei aina välttämättä salli istua ja nauttia jokaisesta ateriasta, mutta riippumatta siitä, kuinka paljon sinulla on aikaa syödä, pyri käyttämään ja keskittymään eri aisteillasi ateriaan. Se on avain emotionaalisesti terveelliseen ruokahaluun.

Keskity enemmän ”miten” ja ”mitä” syöt. Syö mahdollisimman terveellistä, ravitsevaa ruokaa. Keskity vihanneksiin ja perusteisiin ravinnossa. Voit kokeilla, onko sinulla perusjutut kunnossa tämän testin avulla.

Kun testitulos näyttää hyvältä ja handlaat perusasiat hyvin, voit siirtyä hifistelemään ravinnon kanssa, joka tarkoittaa sitä, että superfoodit astuvat peliin. Ja tarkoitan tätä. Kun perusasiat ovat kunnossa, astu vasta sitten hifistelemään. Ei ennen sitä. Superfoodien tarkoitus on täydentää ja rikastuttaa kehoa. Kun perusteet ovat kunnossa voit lisätä nämä neljä superfoodia ravintoosi:

Maca

– vähentää stressiä, tasapainottaa hormonitoimintaa sekä antaa energiaa ja kestävyyttä

Acai

– lisää kognitiivisia toimintoja sekä aivotoimintaa, parantaa kolesterolia ja taistelee haitallisia myrkkyjä vastaan

Chian siemenet

– ovat loistava tapa puhdistaa ja poistaa myrkkyjä ja epäpuhtauksia kehosta

Goji-marjat

– voi parantaa näkökykyä ja immuunijärjestelmää, pitää sinut keskittyneenä

On olemassa paljon paljon muitakin superfoodeja, joita kannattaa kokeilla, mutta aina, huom. aina vasta sen jälkeen, kun sinulla on perusteet kunnossa.

Perusteet:

– juot vettä 2-4 litraa päivittäin
– syöt proteiinia 1.8-2,5 grammaa per painokiloa kohden. Lue lisää proteiinista
– saat tarpeeksi energiaa ruoasta
– saat 500-800 grammaa kasviksia tai marjoja päivässä
– saat hyviä rasvoja, jokaista suhteessa 1/3. Lue lisää rasvoista
– et pelkää hiilihydraatteja, vaan saat hiilihydraatit lähteistä, joilla on korkea glykeeminen indeksi
– et syö vaa’an kautta ruokia
– sinulla on terve ajattelumalli ravintoon

Asenteellamme ruokaan liittyen on todella tärkeä rooli. Et voi vain ottaa terveellistä ruokavaliota käyttöön, sinun pitää luoda siitä identiteetin tason asia, jotta se toimii.

4. Ota aikaa treenaamista varten

Parannat treenamalla terveyttäsi ja vähennät väsymystä. Sinun ei tarvitse treenata, kuin huippu-urheilijat salilla tai treenata, kuin kehonrakentaja tai urheilija. Riittää, että liikut vähintään 30 minuuttia päivässä, kolme kertaa viikossa. Saat samalla paljon hyötyjä:

– vähennät stressiä ja ahdistusta
– lisäät onnellisuutta
– parannat itseluottamusta
– lisäät aivokapasiteettiä
– terävöität muistia
– estät kognitiivisten taitojen heikkenemisen
– lisäät luovuutta

Treeniä ei tarvitse myöskään tehdä juoksumatolla tai kuntosalilla. Voit treenata järven rannalla, puutarhassa, ratsastaa, pyöräillä, voit treenata kotona, kuljettaa isot kassit ruokaa kaupasta kävellen kotiin, voit tanssia tai käydä uimassa. Päätä, mikä treenimuoto on sinulle kaikista parhain ja aloita.

5. Käytä positiivisia affirmaatioita

Aloitin positiivisten affirmaatioiden lukemisen äänen itselleni ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten. Affirmaatioiden tarkoitus on muokata alitajuntaamme uudelle levelille.

Alitajunta on merkittävässä roolissa elämässämme. Sillä mitä alitajunnassamme itsestämme uskomme, on merkittävä vaikutus myös tulevien tapahtumien lopputulokseen.

Usein ihmiset käyttävät affirmaatioilauseita alitajunnan uudelleen ohjelmoinnissa. Ne auttavat luomaan itsellemme sellaisen tulevaisuuden, jonka haluamme todellisuudessa. Usein ihmiset lukevat affirmaatioita:

– menestymiseen
– rakkauteen
– hyvinvointiin ja terveyteen
– onnellisuuteen
– iloisuuteen liittyen

Affirmaatiolauseiden käyttö voi myös lisätä keskittymistä asiaan, jonka haluat saavuttaa, koska muistutat asiasta tietoisella mielelläsi itseäsi.

6. Vältä ihmisiä, jotka vievät energiaasi

Minun mielestäni on järkevää viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka tuovat energiaa. Ja varmasti tiedät ihmisiä, jotka imevät kaiken energian sinusta. Olet aivan poikki tapaamisen jälkeen. Tuntuu, että nämä ihmiset rajoittavat elämääsi.

Jokaisella meillä ihmisellä on rajoitetusti energiaa päivässä. Se kasvaa ja pienenee sen mukaan, mitä teet, kenen kanssa ja minkälaisessa ympäristössä. Ymmärtämällä sen, miten ihmiset vaikuttavat sinuun, voit paremmin palvella omia tarpeitasi. Jos tarvitset energiaa, menet ihmisten luokse, jotka antavat sitä.

Energiasyöpöt ovat ihmisiä, jotka voivat olla juuttuneet ongelmaan, jonka olet jo kuullut vuosien ja vuosien ajan. Heidän tilanteensa ja ajatuksensa ovat edelleen samat, kuin vuosia sitten. He valittavat tilanteestaan uudestaan ja uudestaan, eivätkä tuo mitään uutta esille.

Ei, he eivät ole pahoja ihmisiä. Heidän kanssaan oleminen vain vie sinulta energiaa. Riippumatta siitä, onko tämä henkilö työkaveri tai ystävä, vältä häntä, jos haluat pitää energiasi korkealla. Jos välttäminen ei ole mahdollista, voit kokeilla nostaa mielesi kautta omaa vastustuskykyä.

Tähän harjoitukseen tarvitset avoimen mielen:   

Mieti, että ympärilläsi on ”valkoinen” pallo, jonka läpi kulkee kaikki tunteet ja energiat. Kun negatiiviset tunteet ja energiasyöpöt osuvat palloon, energia harmonisoituu ja kulkee lävitsesi, mutta ei vaikuta sinuun. Ajatuksena on se, ettet enää samaistuisi tunteisiin ja energioihin, joita kohtaat energiasyöppöjen kanssa. Pyrit löytämään ns. onnellisuuden tilan sisimmästäsi.

7.Lisää aikaa itsellesi ja perheellesi

Mieti hetki arvojasi.

Mitä oikeasti haluat elämältä ja mitkä asiat tuovat elämääsi paljon rakkautta ja onnellisuutta?

Minulle henkilökohtaisesti kolmen tärkeimmän lista tällä hetkellä on:

– perhe
– terveys
– täyttymys

Lisää aikaa itsellesi, koska elämässä pitää olla tasapainoa työn ja vapaa-ajan suhteen. Vietä puolisosi ja ystävien kanssa aikaa. Laita kännykkä ja muut ärsykkeet sivuun ja nauti perheestäsi tai jopa omasta seurastasi.

8. Opettele sanomaan ”EI”

Tämä on vaikeaa. On todella helppo sano kaikkiin kivoihin asioihin ”Kyllä”.

Kerron tarinan omasta elämästä:

Olin 21 vuotias ja perustin ensimmäistä firmaani. Sillä paikkakunnalla olevat yrittäjät kuulivat, että perustan oman firman, jonka seurauksena sain ensimmäisen kahden kuukauden aikana viisi yhteistyöneuvottelua. Eikä siinä mitään, kaikki olivat loistavia yhteistyökuvioita, mutta ongelma oli siinä, että osallistuin kaikkiin. Osallistuin kaikkiin ja huomasin jossain vaiheessa, että tunnit päivästä loppuivat totaalisesti kesken.

Oppi itselleni oli se, että ihmisen pitää valita, mihin osallistuu ja varjella omaa ”energiatankkiaan” sanomalla ”ei” asioihin, jotka eivät vie kohti tavoitetta.

Voit kysyä kysymyksen ehdotuksen tullen itseltäsi: ”Viekö tämä valinta minua lähemmäs tavoitettani?” Jos vastaus on ei, valitse toisin ja sano ”EI”.

Yhteenveto

Negatiivisuus lakkaa olemasta, jos et anna sille huomiota. Kokonaan negatiivisuutta on lähes mahdoton karkottaa, mutta enemmän merkitystä on sillä, miten ajattelet ”negatiivista” asioista.

Astutko negatiivisten asioiden kuoppaan itsekin ja murehditko niitä vai opetteletko keinoja voittaa ne?

Voit lukea lisää negatiivisen ajattelun tainnuttamisesta

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1