Oletko huomannut, että ala-asteella jokainen ihminen on samassa veneessä? Saman ikäisillä lapsilla on erilaisia taitoja. Osa on lahjakkaampia kuin toiset, mutta silti jokainen on samassa veneessä.

Mistä johtuu, että osa ihmisistä menestyy ja menee jollakin tasolla pitkälle elämässä ja osa samasta veneestä tipahtaa koko yhteiskunnan kyydistä?

Kerron vastauksen asiakastarinan jälkeen.

Eräs asiakkaani oli taloudellisissa vaikeuksissa

Tavoitteemme valmennuksen alussa oli luoda rutiinit ja toimintamallit, jotta tämä yrittäjä saisi hyvinvointinsa kuntoon ja luotua ajattelumallin, joka johtaisi suurempaan menestykseen.

Nyt oli käynyt täysin päinvastoin. Hänen tulonsa olivat romahtaneet 20% ja ulospääsyä tilanteesta ei oikein ollut.

Kysyin asiakkaaltani, mistä tämä johtui. Hän kertoi, ettei oikein tiedä.

Tässä käymämme keskustelu:

Kysyin: ”Minkä seurauksena 20 % romahdus tapahtui?”
Hän vastasi: ”Sen jälkeen, kun aloin huolehtia hyvinvoinnistani”.

Sanoin asiakkaalleni: ”Haluan ymmärtää mitä tarkoitat.”
No koko pakka on ollut ihan sekaisin sen jälkeen, kun olen yrittänyt syödä terveellisemmin ja yrittänyt liikkua. Kaikki vaan tuntuu romahtavan. Jätin sen leivän pois ja nyt haluan syödä sitä jatkuvasti. Sitten kun muu perhe syö sitä leipää iltaisin, niin huomaan itsekin, että menen syömään kanssa. Ja kohta olenkin vetänyt 7 palaa sitä yhteen putkeen.”

”Ymmärsinkö oikein, että leivän syöminen iltaisin on saanut aikaan 20% tulojen romahduksen?”
”Joo kyllä, ON!”

”Miten se on mahdollista? Syötkö leipää 1500 eurolla kuukaudessa?”
”Hahah, no en todellakaan syö, mutta se leivän syöminen vaikuttaa sit siihen, että mulla on morkkis seuraavana päivänä ja mietin vaan sitä, että en saa syödä leipää…”

(Huomautuksena: Asiakas halusi itse omaehtoisesti poistaa leivän ruokavaliostaan.)

”Ratkaisisiko tämä tilanne sillä, että sallit itsellesi leivän syönnin? Nouseeko tulosi takaisin 20% välittömästi?”
Eeeemmmm… Ei se kyllä ratkeaisi.

”Mikä on siis todellinen syy?”
”Oon jumissa näiden asioiden kanssa. En oikein tiedä mistä aloittaa, koska töitä on niin paljon…”

”Loistavaa. Korjaa jos olen väärässä: Sinulla on niin paljon tehtävää töissä, että et tiedä mistä aloittaa, jonka seurauksena et tee mistään. Tästä tulee lamaannus ja riittämättömyys… Jonka johdosta et ole ottanut uusia asiakkaita ja teet yrityksessäsi asioita, jotka eivät oikeasti edes tuota. Tämän johdosta syöt iltaisin leipää, koska koet riittämättömyyttä ja haluat täyttää sen syömisellä. Olenko oikeassa?”
”Joo… Ei helevetti. Mitä mun pitää tehdä?”

”Sinä tiedät sen kaikista parhaiten. Mitä sinun pitää tehdä? Mikä on kaikista tärkein asia? Mikä on prioriteettilistan kärjessä?”

Asiakas ymmärsi, että ongelma ei ollut leivän syöminen, vaan ongelma oli se, että hän ei saanut ajatuksiaan kasaan ensimmäiseen tehtävään.   

Näin käy myös monelle muullekin ihmiselle

Osa ihmisistä menestyy kovaa vauhtia eteenpäin, koska ovat ymmärtäneet ensimmäisen tehtävän merkityksen. He tekevät asioita, joita pitää tehdä ja keskittyvät HI-PO tekemiseen.

HI-PO tekeminen on tekemistä, joka johtaa haluttuun lopputulokseen.

Esimerkiksi jos haluat tiputtaa painoa 5 kiloa.
HI-PO tekeminen voisi olla: 

– tunnin treenaminen 3 x viikossa
– 10 000 askeleen ottaminen päivittäin
– hyvän ruoan syöminen
– nukkuminen 8-9 tuntia 

Oli tavoitteesi mikä tahansa, HI-PO tekeminen merkitsee kaikista eniten.

Se erottelee jyvät akanoista ja erottelee ihmisen, joka menestyy elämässä ja joka tipahtaa veneen kyydistä.

Hyvä juttu tässä on se, että jokainen ihminen voi aloittaa menestyksensä tänään. Kaikki lähtee liikkeelle päätöksestä. Jos jostain syystä ihminen tippuu pois veneestä, hän voi aina halutessaan uida takaisin veneelle ja nousta veneeseen. Ottaa uuden suunnan veneessä ja ohjata vene haluamaansa rantaan.

Tee niin kuin asiakkaani teki. Hän ymmärsi ensimmäisen askeleen ja tärkeimmän tehtävän merkityksen ja nosti yrityksensä tulosta yli 30% sillä, että hän muutti omaa ajattelumalliaan isosta vyyhdistä yhteen tärkeimpään tehtävään. 

30% tuloksen nousu pelkästään sillä, että hän teki päivittäin ensimmäisen ja tärkeimmän askeleen. Samalla asiakas loi viisi rutiinia hyvinvointiin liittyen ja onkin puolen vuoden ajanjakson aikana tiputtanut kaiken yrittäjyyden sivussa 6 kiloa painostaan näiden viiden rutiinin ansiosta.

 

Ei ole merkitystä mitä teet, vaan miten sen teet

Varaa ilmainen 45 minuutin konsultaatio:

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Personal trainer
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1