Olen aina ollut hyvin vahvasti sitä mieltä, että pahan ympärille tulee pahaa ja hyvän ympärille tulee hyvää. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

Jaan tässä artikkelissa erittäin nolon henkilökohtaisen tarinan, koska uskon sen vahvaan opetukseen. Toivon, että luet koko artikkelin ja opit jotain tarinastani.

Haluan hiukan pohjustaa koko tarinani pointtia…

Vetovoiman laki

Jollain tasolla olen vahvasti sitä mieltä, että kaikki riippuu vetovoiman laista. Vetovoiman laki tarkoittaa sitä, että kun ajattelet jotain asiaa ja toimit sen mukaisesti, tulet myös saamaan sen.

Energeettisesti ajateltuna ja kerrottuna homma toimii samalla tavalla, mutta asiaa selitetään usein värähtelyn kautta. Annas kun selitän hiukan selkeämmin…

Kun saat ajatuksesi samalla taajuudelle, kuin tavoitteesi ja toimit tavoitteen mukaisesti, tulet saavuttamaan tavoitteen. Ihminen tarvitsee ajatuksen lisäksi vahvan tunnereaktion asiaan liittyen ja mielellään todella korkean tunteen, kuten rakkauden, onnellisuuden, ilon tai kiitollisuuden.

Tunnereaktio on myös energiaa ja tällöin se vetää puoleensa asioita, jotka ovat samassa ”energian piirissä”.

Samankaltaisuus vetää toisia puoleensa ja se on todistettu niin psykologiassa, kuin eläintenkin keskuudessa.

Huumeiden käyttäjä pyörii yleensä ihmisten kanssa, jotka käyttävät huumeita. Jos treenaat paljon ja haluat päästä huipulle jossain tietyssä lajissa, yleensä treenaat hyvin samanhenkisten ihmisten kanssa. Jos et treenaa ja haluat huipulle, vaihda porukkaa välittömästi.

Yhteisöllä on suuri merkitys siihen, mihin tulet menemään tulevaisuudessa.

Anyways, nyt siis tiedät, että tunne on energiaa ja samankaltaisuudet vetävät toisiaan puoleensa. Vielä tarvitaan toimintaa.

Toiminta on asioista kaikista voimakkain ja tehokkain

Yleensä ihmisillä on täysin väärä kuva vetovoiman laista, koska he ovat katsoneet ”The Secret” (Salaisuus) -elokuvan, jossa on paljon ”väärää informaatiota”.

Itseasiassa Bob Proctor (yksi elokuvan asiantuntijoista) on sanonut, että vetovoimanlain tärkein elementti on toiminta, joka sattui unohtumaan koko helvetin elokuvasta. Hupsista. Näinkin voi näköjään käydä…

Toiminta tarkoittaa sitä, että tavoitteen tai suunnitelman luomisen jälkeen alamme oikeasti talsia askel askeleelta kohti tavoitetta. Toiminta on sitä, että opettelemme tarvittavat taidot, jos jostain syystä emme osaa jotain vastaantulevaa asiaa. Opiskelemme uutta taitoa ja kun osaamme sen, tavoite on taas kerran lähempänä tai jopa saavutettu.

Hurjin juttu, jonka olen kuullut, kun eräs mies halusi lukea vanhoja latinalaisia kirjoja. Hän ei tietenkään osannut latinaa, eivätkä nykyiset kirjoista tehdyt käännökset käyneet, koska jutuissa voisi olla ”sepitettyä” tietoa ja informaatiota.

Hän halusi päästä kirjoitusten alkuperälle. Hän päätti opetella latinan kielen. Hän opiskeli 2,5 vuotta latinaa, jonka jälkeen hän osasi lukea kyseiset kirjat. Tämän herran nimi on Nassim Taleb.

Nassim Taleb loi tavoitteen, johon hän halusi päästä ja opiskeli aihetta, jota ei vielä osannut, jonka jälkeen hän 2,5 vuoden päästä saavutti tavoitteensa.

No sitten se nolo tarina…

Loin noin puoli vuotta sitten tavoitteen… Tai oikeastaan minulla oli tosi iso toive, ei niinkään tavoitetta.

Halusin päästä maailman parhaimpien tanssijoiden oppiin ja oppia tanssimaan.

Halusin opetella tanssimaan, koska se näyttää todella siistiltä. En tiedostanut koko toivettani, vaan fokukseni meni aivan eri asioihin. En halunnut vielä osallistua tanssikurssille, koska ajattelin ajankohdan olevan täysin väärä.

Samoihin aikoihin olimme hyvän ystäväni Aleksin kanssa varanneet liput Belgiaan Connect-Lab -nimiseen koulutukseen, jonka kuvauksessa oli ”pariharjoittelua tasosta riippumatta”.

Ajattelin, että varmaankin tuolta saisin paljon uutta tavaraa ryhmävalmennuksiini, joten tottakai bookkasimme liput ja lennot paikan päälle sekä maksoimme osallistumismaksun.

Lensimme Belgiaan ja saavuimme Tictac Art Centeriin, jossa oli 50-60 ihmistä. Aluksi istuimme isoon rinkiin ja oli vuorossa nopea esittelykierros:

Mistä tulet ja mitä teet?”

95% prosenttia ihmisistä sanoi olevansa huipputanssijoita ja harjoittivat tanssia ammatikseen. 3-4 prosenttia olivat akrobaatteja ja sitten olimme me. Suomalaiset miehet ilman tanssi- tai akrobatiakokemusta.

Workshopin ensimmäiset kaksi päivää olin sekaisin, kuin lihapulla perunamuusissa ja menin niin paljon epämukavuusalueelleni, että minun teki mieli vain itkeä ja karata asunnolleni…

Näin mielikuvissani, että menin asunnolle ja vedin viltin korviini asti ja nyhjöttäisin siellä samalla tavalla, kuin joskus lapsuudessani olisin nyhjöttänyt häpeällisen tilanteen tullen.

Minua hävetti oma osaamattomuuteni. Tai oikeastaan häpeä tuli aina parini puolesta, koska hän näytti samalta lihapullalta, kuin minäkin.

Eniten minua hävetti t-paitojeni haju. Olin nimittäin ajatellut, että tulemme treenaamaan tosi kovaa, joten otin vanhoja salipaitoja mukaan, jotka haisivat jo entuudestaan ihan helvetin pahalle. Vasta paikan päällä tajusin, että vanhojen treenipaitojen ottaminen mukaan ei ollutkaan kovin hyvä ratkaisu.

Kuvittele:

Teet paritanssiharjoitteita täysin tuntemattoman ihmisen kanssa ja haiset omaankin nenään erittäin pahalta. Miten pahalta haju tuntuukaan parisi mielestä? (Onneksi minulla oli myös hyviä paitoja mukana, joita käytin loppuviikon). En edes halua ajatella asiaa pidemmälle. Tämän johdosta erilaisten tunteiden (kuten häpeän) mittari oli ihan punaisella paniikki-alueella.

Kun teet 9 tuntia päivässä asioita, joita et osaa ja joudut vielä tehdä ne 60 arvostelevan silmäparin alla, erilaiset tunteet ovat välttämättömiä.

Haju + osaamattomuus + muiden tanssijoiden arvostelu + epämukavuusalueella oleminen + keskustelu englanniksi (jota olen vasta kaksi vuotta sitten tosissanin alkanut harjoitella) = on nimeltään tunnemyrsky.

Soitin ensimmäisenä iltana vaimolleni Elinalle ja sanoin:

Ei helvetti, olen jossain tanssileirillä huippuammattilaisten kanssa.”

Elina tokaisi vain:

Etkös sinä aina ole halunnut päästä maailman parhaimpien tanssijoiden oppiin?”

Silloin tajusin todella vahvasti vetovoiman lain merkityksen ja sen, että kun ihminen pyytää jotain alitajuisesti, hän tulee sen myös saamaan.

Tässä kohtaan kaikki askelmerkit vetovoimanlaista toteutuivat.

Minulla oli:

  1. Haave / unelma, joka herätti minussa vahvan, erittäin positiivisen tunteen.
  2. Minulle annettiin mahdollisuus, johon tartuin täysin tiedostamattani.
  3. Seurauksena olin paikassa, jossa oli mm. ”nykytanssin keksijä” opettamassa minua.

Se mitä tapahtui wokshopissa pääni sisällä, oli toissijaista, koska olin halunnut päästä maailman parhaimpien oppiin ja niin myös pääsin. Sain juuri sitä, mitä sisimmässäni toivoin.

Jokainen expertti aloittaa aloittelijana ja on lähdettävä sieltä, missä nyt on

Koko kirjoitukseni ajatus on, että jokaisen ihmisen olisi hyvä pysähtyä ja välillä tarkastella omaa elämäänsä ja tilanteita, joita kohtaa. Usein kaikki mitä tapahtuu, on jollain tavalla omien ajatuksiemme tuotosta.

Ajatukset siitä mitä elämässä tapahtuu, ovat juuri niitä asioita, joita haluamme tapahtuvan. Joskus tilanteet ovat tietoisia, toisinaan tiedostamattomia. Välillä elämä voi yllättää, niin kuin minulle kävi. Se, miten tilanteen ottaa vastaan, on se juttu.’

Tarkastellessani kokemustani jälkikäteen,

voin todeta käsi sydämellä, että kyseinen workshop oli elämäni parhaimpia kokemuksia. Aion hakeutua tulevaisuudessa tietoisesti tilanteisiin, jossa joudun haastaa itseni epämukavuusalueelle.

Luultavasti löydän itseni ensi kerralla laulamassa alasti latinaksi täysin laulutaidottomana suurelle massalle ihmisiä sekä samaan aikaan tanssin balettia…  (TÄMÄ EI OLLUT TOIVE!)

 

Elämä tuo juuri niitä asioita, joita haluat elämääsi.

Varaa ilmainen tapaaminen tästä:

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1