Ilmoitukset ponnahtavat kännykän ruutuun ja huomaat, että taas kaverit tykittävät ilmoitusfeedin täyteen jonninjoutavilla viesteillä, päivä toisensa jälkeen. Toinen vaihtoehto on se, että sinulla on kännykässä jokin uutissovellus, joka ilmoittaa tietenkin joka ikinen kerta kun iltalehdessä on ylittynyt uutiskynnys. Tähän ei paljoa vaadita.

Uutiset pommittavat jatkuvasti meitä tarinoilla siitä, miten pelottava ja vaarallinen maailma on.

Tämän tyyppiset uutiset koskettavat meitä todella alkukantaisella tasolla. Ne vetoavat suoraan selviytymisvaistoomme. (Lue lisää aiheesta) 

Uutiset käytännössä myrkyttävät mielemme. 

Televisiosarjoista taas löytyy erilaisia juonitteluja, salaisuuksia, väkivaltaa, murhia, ahneutta ja ihmissuhdekiemuroita. Okei, nämä varmasti myyvät ja saavat erilaisia tunteita aikaan, mutta miksi sarjoissa kaikki sosiopaatit esitetään sankareina?

Kun tuijotamme tarpeeksi pitkään kaikkea tätä turtuneessa mielentilassa, nämä ajatusmallit, meemit, juurtuvat täysin huomaamattamme meidän alitajuntaamme.

Emme huomaa sitä, että nämä täysin vääristyneet ajatusmallit maailmasta, joka olisi paha, rakkaudeton tai yksinäinen, juurtuvat aivan meidän huomaamattamme oikeasti alitajuntaamme.

Toki tämä on aivan ihanteellinen maailmankuva globaalille markkinataloudelle. Oikeaa polttoainetta. Miljoonat ihmiset ostavat lähes mitä tahansa täysin tarpeetonta paskaa tunteakseen itsensä ja olonsa paremmaksi.

Miksi kulutamme aikaa tällaiseen?

Aika voi olla suurin siunauksemme tai pahin vihollisemme. Teemme kaikkemme, että meillä olisi sitä enemmän ja samalla tuhlaamme sitä aivan turhanpäiväisiin asioihin, kuten uutisten lukemiseen tai television katsomiseen.

Nämä asiat eivät vaan vie meidän hyvinvointiamme eteenpäin pitkällä aikavälillä.   

Useimmat ihmiset valittavat ajanpuutteesta nykypäivänä. Silti samalla käytämme aikaa asioihin, jotka eivät vie meitä kohti unelmiamme tai sellaista elämää, jota oikeasti haluaisimme elää.

Suomessa ihmiset katsovat keskimäärin 3 tuntia päivittäin televisiota ja pläräävät 45 minuuttia sosiaalista mediaa! 3 tuntia televisiota? KYLLÄ! Tämä on ajantuhlausta!

Amerikassa luvut ovat vielä valtavammat. Keskimäärin yli 8 tuntia televisiota ja 3 tuntia sosiaalista mediaa.

Ja tämä ei ollut mikään ”Huh, helpotus, saan katsoa vielä muutaman jakson Salattuja elämiä, koska en ole vielä katsonut 8 tuntia televisiota.”

Voit toki jatkaa samaan tahtiin, mutta se on varma tapa elää koko loppuelämä zombina. Tähän kaikkeen pätee hyvin yksinkertainen kaava: Jos työnnät roskaa sisään (aivoihin, mieleesi) = Roskaa tulee ulos.

Aika ja elinvoima ovat sidoksissa toisiinsa. Mitä enemmän käytät aikaasi oikeisiin ihmiskohtaamisiin ja hyvinvointisi kehittämiseen, sitä paremmin voit.

Jos tapat aikaa, tapat elämääsi.

Valitse ja säätele mediaa ja sen sisältöä. Nykyisin sinulla on mahdollisuus sovelluksien ja internetin avulla muokata uutisvirtaasi niin facebookissa kuin uutissovelluksissa.

Katso vain sellaista, mikä parantaa elämääsi tai mistä opit jotain uutta. En tarkoita sitä, että viihteessä olisi aina jotain vikaa. Tälläkin hetkellä on paljon todella laadukkaita ja hyviä tv-sarjoja.

Kaikista olennaisinta on ymmärtää perusajatus siitä, että jos istut aivottomana television ääressä tuijottamassa mitä sattuu, olet pulassa.

”Olet mitä syöt” pätee myös kuluttamiisi medioihin.

HAASTE – Kuinka lisäät elinvoimaasi ja aikaasi yli 90 tuntia 30 päivässä?

On todella loistava harjoitus viettää yksi kuukausi ilman televisiota tai sosiaalista mediaa. Tulet kuukauden aikana huomaamaan minkälainen aikakäsitys sinulla on ollut.

Aluksi se saattaa tuntua turhauttavalta, koska et tiedä mihin käytät kaiken ylimääräisen ajan. Saatat tuntea, että sinulla ei ole mitään tekemistä.

Tulet myös huomaamaan kuinka paljon olet haaskannut energiaasi kaikkeen turhaan, ja voit vain nauttia energiasta, joka on nyt vapautunut parempaan käyttöön.

Ulkoile, kuntoile, lue kirjoja, ole lastesi kanssa, opiskele, vietä aikaasi ystäviesi kanssa ja harrastuksissa. Kaikki tämä ja paljon muuta odottaa sinua.

Tämä on elämää.

Ota tämä haaste vastaan avosylin, niin otat elämän vastaan.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1