”Henkisyys” sekoitetaan aivan liian usein sanaan ”hengellisyys”, jota se ei todellakaan ole.

Hengellisyys sanana viittaa enemmänkin uskontoihin ja muihin vastaaviin, joihin en halua ottaa kantaa. Henkisyys on taas ihmiselle olennaista, koska ihminen on henkiolento, tässä fyysisessä kehossa. Jokaista meitä kiinnostaa sydämessämme henkisyyteen liittyvät asiat, mutta harvat uskaltavat näistä asioista julkisesti puhua.

Tämä aihe, mitä tulen avaamaan sinulle, on minulle itselleni todella lähellä sydäntäni. Jopa niin lähellä sydäntä että minua pelottaa ihan tajuttomasti kertoa sinulle tästä. Kritiikin pelko ja jokin muu vastaava nousee esiin. Hassua. En tiedä miksi, mutta näin on.

Ja kun pelottaa, niin silloin pitää mennä pelkoa kohti. Pelot ovat vain oman egonsa tuotantoa.

Valaistuminen

En voi sanoa, että olen mitenkään valaistunut.

Jollain tasolla ehkä, koska nään vanhat, mutta tutut ihmiset aivan eri valossa kuin ennen. Kun nään ihmisiä, en ajattele heistä pahaa tai hyvää, nään vain heidän potentiaalinsa ja pelkonsa. Sen vain näkee, koska on itse kokenut täysin samat tunteet kehossaan kun tapaamani ihmiset. Ja kyllä, olen ihan täysin normaali ihminen. Sinäkin tunnet tunteita ja myöskin toisten tunteita. Et ehkä vain tiedosta kaikkia niitä.

Valaistuminen sinänsä on aika voimakas sana, jota käytetään Intian vuoristoissa asuvista guruista. Guruista, jotka näkevät ja tietävät universumista kaiken, joilla on sisäänpääsy elämän lähteelle.

Oma näkemykseni valaistumisesta on ehkä hiukan erilainen. Se on enemmänkin heräämistä todellisuuteen. Siihen että ei enää peitä totuutta omien silmiensä alta, hyväksyy omat virheensä, ei valehtele, rakastaa lähimmäisiä ja itseään, ei tuomitse, kohtaa pelkonsa ja alkaa elämään sitä elämää, mitä itse haluaa, antaa anteeksi itselle ja toisille, ei ajattele pahaa tai hyvää kenestäkään vaan ottaa tilanteet sellaisena kuin ne ovat.

That’s fuckin it.

Jos leijona syö antiloopin, ei siinä ole mitään väärää tai tuomittavaa. Se on elämän kulkua. Se on jopa kaunista, koska se on sitä raakaa itseään, nimittäin elämää.

Käyttäisin valaistuminen sanan tilalla heräämistä tai jotain muuta”ei” niin tunteita herättävää sanaa.

Luin pitkän tarinan ”unessa olemisesta”, jostain kirjasta, minkä nimeä en nyt muista, joka meni lyhyesti näin:

Nainen ja mies olivat asuneet yhdessä 20 vuotta. Miehellä oli alkoholi ongelma ollut viimeiset 3 vuotta. Kun heidän lapsensa tuli käymään 3 vuoden jälkeen ja hän sanoi äidilleen -”etkö voisi tehdä jotain isän juomiselle?” Äiti oli vastannut; ” ei isä juo”.

Tämä kuvastaa hyvin unessa olemista. Heräämistä edeltävää elämää.

Tässä tilanteessa äidin aivot olivat keksineet oman todellisuutensa ja yrittävät kieltää kaiken ”ei sallitun” ympäriltään.

Jumala

5 vuotta sitten olin täysi ateisti ja lähes vihasin sanaa ”Jumala”. En uskonut yhtään mihinkään tarinoihin. En uskonut ihmeisiin, en henkiin, en onneen, en universaaleihin lakeihin, hyvä että uskoin edes poliiseihin.

Ensimmäiset kosketukset tulivat 5 vuotta sitten ”jumalaan” The Secret- kirjasta, jossa käsiteltiin vetovoiman lakia. Silloin tajusin, että minulle käy jatkuvasti paskoja asioita. Tajusin myös siinä hetkessä, että kaiken paskan aiheuttaja olinkin minä itse.

No, aloitin lukemaan enemmän henkistä kirjallisuutta: Self help opuksia, palkkasin itselleni henkisen mentorin, luin ja luin. Laitoin asioita opittuja asioita käytäntöön ja kas kummaa, osa Jumala puheesta ei ollutkaan täyttä fuulaa ja idiotismia. Minulle tuli todella hyvä olo. Aloin tosissaan uskoa siihen. Jäin koukkuun ja rakastuin.

Olipa suhteesi Jumalaan mikä tahansa, aion kertoa sinulle, että koko elämänkohennusprojektistasi tulee paljon helpompi, jos pidät mielesi avoimena.

Jumala, alkuaine, alkuenergia, voima, tila, intuitio, jumalatar, tyyppi, luoja, pyörremyrsky, universumi, pyörre, henki, kultasuoni – monta nimeä. Henkilökohtaisesti Jumala sana on minulle liian latautunut ja pidän enemmän sanoista universumi, voima ja alkuenergia.

Jokainen meistä on yhteydessä alkuenergiaan. Energia elää kehossamme, se kasvaa, muuttuu ja muuttaa muotoaan jatkuvasti matkan aikana.

Kun olen yhteydessä alkuenergiaan ja sen virtaukseen, olen paljon vahvempi, fyysisesti kuin henkisesti. Ajattelen paljon selkeämmin ja olen paljon onnellisempi. Siksi meditoin, joka ikinen päivä.

Jos hengen tai alkuenergian rakastaminen on väärin, en halua edes tietää, mikä on oikein.

Tässä muutama perusta asialle:
– Universumi on tehty alkuenergiasta.
– Jokaisella tavaralla, esineellä, asialla on oma värähtely taajuutensa. Se tarkoittaa sitä, että värähtelet tietyllä taajuudella, kaikilla niillä asioilla, joita et halua on myöskin oma värähtelytaajuutensa.
– Värähtely vetää puoleensa samankaltaista värähtelyä.

Se että nostat vain omaa värähtelytaajuuttasi korkeammalle, mutta et tee mitään, ei tule toimimaan. Nimittäin energia ja toiminta kävelevät käsi kädessä. Ne tukevat toinen toisiaan.

Uskoitpa siis jumalaan tai et uskonut, se on olemassa ja läsnä. Halusitpa tai et, se vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi.

Ego

En alkuun ymmärtänyt tätä yhtään kun halusin menestyä yrittäjänä. Ego on nimittäin se joka haluaa pöyhkeillä ja näyttää ”minähän pystyn.” Se on myös se, joka pitää sinua paikallaan. Se pitää sinua nössönä.

Ego on osa meitä. Se on läsnä silloin kun emme uskalla lähteä tekemään jotain mitä sydämemme sanoo, koska pelkäämme. Se on läsnä silloin kun pullistelemme lihaksia salilla, jotta saisimme hyväksyntää ja kunnioitusta.

Ego on sama asia kuin valheelliset tarinat itsestä, valheelliset uskomukset ja rajoittavat ajatukset. Ego yrittää parhaansa mukaan täyttää näitä rajoittavia uskomuksiaan näyttämällä tai rajoittamalla.

Mistä ajatukset ja uskomukset ovat tulleet?

Ihmisellä on tiedostamaton mieli ja tietoinen mieli. Tiedostamaton mieli on se, jossa ego yleensä toimii. Se ohjaa varmaankin 95% ihmisistä. Alitajuinen mieli on vähän kuin pieni lapsi, joka ei tiedä paremmasta. Eikä ole sattumaa, että se vastaanottaa suurimman osan tiedosta silloin kun olemme lapsia emmekä tiedä asioista vielä sen enempää. (tiedostava mieli ei ole vielä täysin kehittynyt)

Tiedostamaton mielesi saattaa kehittää tällaisia ajatuksia, kuten:
– Raha on pahasta
– Jos aloitan tiputtamaan painoa, en voi koskaan syödä mitään hyvää.
– Ihmiset ovat pahoja
– Läheisyys johtaa kipuun ja kärsimykseen

Tietoinen mieli on taas se, joka miettii että mihin jätin avaimet.

Ajattelemme asioita tietoisen mielen kautta kuten:
– Haluan päästä taloudelliseen vapauteen
– Haluan löytää sielunkumppanin

Luulemme että tietoinen mielemme ohjaa, mutta se ei ole totta.

Pelot

Pelot ovat asioita, joita ihmiset kantavat mukanaan lähes koko elämänsä ajan, jos niitä ei kohtaa elämänsä aikana.

Pelko on energiaa. Tunteet ovat energiaa ja pelko on tunne. Jos mietitään erilaisia tunteita ”tikapuina”, pelko on kaikista alimmalla tikapuulla ja on alhaisinta mahdollista tunnetta ja energiaa, mitä voit tuntea. Kaikista korkeimmalla tikapuulla on puhdas rakkaus.

Ihmisellä on mahdollisuus kohdata heidän elämänsä aikana erilaisia pelkoja ja näin päästä irti omista peloistaan. Ne voi kohdata täysin turvallisesti kotisohvalla erilaisten tekniikoiden avulla tai sitten ne voi kohdata silmästä silmään. Valinta on sinun.

Kun ihminen kohtaa omat pelkonsa, hänen värähtelynsä nousee.

Pelot rajoittavat usein ihmisen toimintaa. Pelot menestymisestä, jumalasta, kuolemasta, kritiikistä, rakkauden menettämisestä ovat hyvin yleisiä. Lähes jokainen tuntemani ihminen kantaa näitä mukanaan lähes koko elämänsä ajan.

Pelkojen kohtaaminen on raskasta. Se on henkistä polkua parhaimmillaan. Siksi tämä henkinen tie ei ole nössöjä varten.

Loppusanat

Kirjoitin tämän artikkelin vain siksi, että haluan kohdata omat pelkoni. Pelkäsin jotain todella omituista.

Toinen syy tälle artikkelille oli johtaa sinut esimerkilläni kohtaamaan omia pelkojasi.

Jos koit, että haluat kuulla aiheesta lisää ja toivot tämäntyyppisiä tekstejä – kommentoi, laita minulle sähköpostia: [email protected] tai laita viestiä facebookissa.

Älä ole nössö.
Nähdään!

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1