Jeffrey Preston ”Jeff Bezos” on Amazon -verkkokaupan perustaja.

Amazon perustettiin vuonna 1997, jolloin nettikaupat eivät olleet vielä kovin suuria ja Amazonkin aloitti nollasta.

Tällä hetkellä Bezoksen netto-omaisuus on 114 miljardia euroa.

Bezos onkin sanonut, että menestyneistä yrittäjistä erilaisen tekee se, että he ovat aidosti asiakeskeisiä, keskittyvät pitkän aikavälin suunnitelmiin ja haluavat investoida sekä keksiä uusia asioita.

Bezoksen suuren menestymisen salaisuus on keskittyminen pitkäaikaisiin tavoitteisiin. Tämä on hänen mielenterveytensä kulmakivi.

Voimme ottaa tästä oppia myös hyvinvointiin ja elämään.

1. Ympäröi itsesi parhaalla mahdollisella joukkueella

Amazonilla on tunnetusti pitkä palkkausprosessi.

Jokainen kerta, kun Amazon palkkaa uuden henkilön töihin, tämän ihmisen pitää nostaa Amazonin yhteistä ”lahjakkuuspalkkia” ylöspäin.

Jokaisen työntekijän arviointi tapahtuu reaaliaikaisesti. Arvosteluohjelman avulla vertaisryhmät voivat arvioida toisiaan julkisesti.

Toiminta on ihmisläheistä ja jokainen saa palautteen välittömästi.

Miten tämän asian voi kääntää hyvinvointiin?

– Tarvitset elämäntapamuutoksen tekemiseen loistavan valmentajan, joka seuraa viikottain matkaasi

– Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka ovat valmiita lähtemään kanssasi treenaamaan

– Pyydä vilpitöntä palautetta puolisoltasi, ystävältäsi tai valmentajaltasi mahdollisimman varhain ja usein

2. Opi virheistäsi

Amazon on kuuluisa epäonnistumisistaan.

Kun Amazon lähti kilpailemaan eBayn kanssa, Bezos julkaisi oman versionsa huutokaupasta. Se floppasi aivan totaalisesti.

Amazonin onneksi, tämä aukaisi teitä Amazonin kumppaneille, jolloin yksityiset myyjät pystyivät käyttää sivustoa, varastotiloja ja toimituksia tavaroidensa myyntiin.

Viimeaikaisin töppäys oli Amazonin Fire Phone, jota pidettiin ehkä enemmän julkisuustemppuna. Innovaatioista tulee välillä väärinkäsityksiä ja asioita pitää testata.

Epäonnistumisista oppimista on helppo julistaa kaikille, mutta sitä on vaikeampi harjoitella. Pyri tekemään virheet mahdollisimman nopeasti ja korjaa suunta sen jälkeen oikeaan.

Sama pätee myös elämäntapamuutoksen tekemiseen. Osa lukijoista on testannut erilaisia dieettejä ja yrittänyt tiputtaa painoaan, mutta jostain syystä paino on aina kivunnut takaisin samoihin lukemiin.

Testasit yhtä tapaa, joka ei tuottanut pysyviä tuloksia. Koit epäonnistumisen. On aika testata toista tapaa ja oppia aikaisemmasta epäonnistumisesta.

3. Pysy säästäväisenä

Säästäminen ja turhien ostosten tekeminen on keino pysyä pinnalla. Bezos on saarnannut tästä Amazonin alusta asti. Amazonilla ei ollut varaa kirjoituspöytiin, joten Bezos oli ostanut ovia, joita käytettiin pöytinä.

”Rajoitukset lisäävät kekseliäisyyttä, omavaraisuutta ja keksintöjä. Ei ole mitään järkeä kasvattaa henkilöstön kokoa, budjettia tai kiinteitä kustannuksia.”

Sama asia pätee myös hyvinvointiin. Nykypäivänä on markkinoilla vaikka minkälaista laihdutuspilleriä ja pussikeittodieettiä.

Pitkässä juoksussa säästät enemmän sillä, että menet ammattitaitoisen valmentajan oppiin ja opettelet hyvinvoivat tavat, jotka pystyt ylläpitää myös 20-50 vuoden päästä.

4. Pysy lujana

Pysyäkseen lujana, asiallisena ja kasvavana henkilönä, ihmisen pitää olla valmis sopeutumaan. Samaan aikaan kun ihmisen on pysyttävä sopeutuvana, on asioihin vedettävä linja.

”Johtajat ovat vakuuttavia ja sitkeitä. He eivät tee kompromisseja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden vuoksi. Kun päätös on tehty, he sitoutuvat päätökseen kokonaan.”  Amazon Leadership Principles

Jos olet kerran tehnyt päätöksen, pysy siinä. Jos jostain syystä joku ystäväsi pyrkii sabotoimaan matkaasi, pysy lujana. Älä anna hänen vaikuttaa sinuun.

5. Ajattele isosti

Amazonin ei ole koskaan tarkoitettu olla vain verkkokauppa. Bezokselle Amazon on vasta alkua, koska vuonna 2000 hän perusti salaisesti Blue Origin-yrityksen, joka on avaruusalan avaruuslaitevalmistaja ja -operaattori.

Hän saavutti ultimaattisen unelmansa ja yhtiö tavoitteleekin miehitettyjen alikiertoradan lentojen suorittamista ja etenemistä kohti kiertoradalle yltäviä lentoja.

Miten tämä liittyy elämäntapamuutokseen?

Oletko erittäin hyvinvoiva ja energinen?

 

Jos elämäsi olisi täysin tasapainossa, mitä asioita nämä viisi salaisuutta mahdollistaisi?

Voit kulkea hyvillä mielin kohti isompia unelmiasi, kun sinulla on voimavaroja ja jaksamista tehdä niin.
Siksi olisi hyvä ajatella isommin.

 

Suositeltu artikkeli: 13 asiaa, joista sinun pitää luopua menestyäksesi

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1