Menet katsomaan jääkiekkopeliä. Jokaista erää ennen jääkone käy ajamassa uuden ja sileän jään kentälle. Aloitukseen tarvitaan aina puhdas jää. On toinen erä. Lempijoukkueesi on häviöllä 2-0. Mitä lempijoukkueesi huippupelaajat tekevät?

Miten he ajattelevat? Miten he toimivat?

Lue koko teksti loppuun, koska tässä artikkelissa on todella tärkeä sanoma sinulle, jos haluat saada elämäntaparemontin onnistumaan.

Jokainen elämäntaparemontti aloitetaan 0-0 tilanteesta

Otin asiakkaan vastaan. Aloitimme perinteisesti kolmen kuukauden valmennusjakson. Alussa keskustelimme yleisistä tavoitteista ja mitä hän haluaa elämältään. Kyselin kuulumisia ja kartoitin hiukan hänen tilannettaan. Kiinnitin huomiota hänen käyttämiin lauseisiin ja kirjailin niitä ylös:

– ”Minä olen aina…”
– ”Minä en osaa tehdä…”
– ”Olen aina epäonnistunut…”
– ”Epäonnistun todennäköisesti nytkin. Katotaan…”
– ”Nyt sit saan syyttää sinua, jos en onnistu. Heheheh…”

Kun luet tätä ja katsot asiaa sivusta, mitä luulet, onnistuuko kyseinen henkilö ilman ajatusten muutosta saamaan minkäänlaisia tuloksia aikaan?

Oikea vastaus on: EI. Painosanalla EI.

Vaikka hän treenaisi seitsemän kertaa viikossa, hän ei saisi koskaan pysyviä tuloksia ilman ajattelumallin muutosta. Mistäs minä sen tiedän? Odotas kerron sen sinulle hetken päästä…

Kaikki toiminta lähtee liikkeelle ajatuksista

Ajatukset vahvistavat toimintaa ja saadut tulokset vahvistavat ajatuksia. Jos hänen ajatteluaan ei haasteta ja annettaisiin vain ohjeet, että ”Meneppäs tekemään näillä ravinto- ja liikuntaohjeilla nyt sitten…”,  hän luultavasi sabotoisi itseään ja olisi taas kahden kuukauden päästä samassa tilanteessa kuin aikaisemmin.

Mutta…. Tällä kertaa hän voisi syyttää epäonnistumisestaan valmentajaa.

Minulle on käynyt urani alkuaikoina näin ja voin kuvitella, että myös muillekin valmentajille on joskus käynyt samalla tavalla.

Törmättyäni ensimmäisen kerran tällaiseen tilanteeseen, ihmettelin, miksi asiakas ei saa tuloksia, vaikka ”kaikki” keinot olivat käytössä.

Olin juuri aloittanut psykologian ja NLP:n (neurolingvistinen ohjelmointi) opiskelut ja tajusin ensimmäisen kerran, että ”Kappas, näillä sanoillahan, mitä asiakas suustaan tässä nyt päästää, onkin aika suuri merkitys tän projektin lopputuloksen kannalta.

Loppujen lopuksi asiakas alkoi saada tuloksia, koska aloitin käyttää oppimiani keinoja psykologiasta ja NLP:stä.

On todella ärsyttävää, että osa valmentajista luulee, että ainoastaan kovalla treenillä, ravinnolla ja palautumisella saataisiin pysyviä tuloksia.

Tuloksia kyllä saadaan, jos ihminen on valmis muutokselle, mutta valitettavan suuri osa ihmisistä tulee valmentajan luokse, koska he eivät halua ottaa itsestään vastuuta, vaan haluavat siirtää täyden vastuun valmentajalle.

Onkin erittäin hyvä juttu, että vastuu siirretään valmentajalle, koska silloin pystytään erottamaan HYVÄ ja HUONO valmentaja sillä,  saako valmentaja asiakkaalle tuloksia aikaan.

Yleensä tämän tyylisillä ihmisillä ei ole sisäistä paloa lähteä liikkumaan ja ajatukset itsestä ovat välillä erittäin negatiivisia ja joskus jopa pelottavan rumia.

Tällaisten asiakkaiden kohdalla tuloksien tekeminen on haastavaa. Tarvitaan työkaluja ajattelumallin ja vanhojen uskomusten rikkomiseen. Ei kuitenkaan ole ihmisen syy, jos hänellä on sabotoivia ajatuksia.

Tällä videolla on loistava sanoma. Sillä on merkitystä, mitä ajattelet ja kuinka ilmaiset ja sanot asiat. Ne vaikuttavat lopputulokseen, jonka tulevaisuudessa saat.

IKEA teki 30 päivän testin

He istuttivat kaksi täysin samanlaista kasvia vierekkäin. Kumpaakin kasvia kasteltiin, annettiin valoa ja hoidettiin samalla tavalla. MUTTA! Ero oli siinä, että toiselle kasveista soitettiin ääninauhalta 30 päivän ajan negatiivisia sanoja ja toinen kasvi sai vain pelkkiä kehuja ja rakkautta.

Haluan havannoida näillä kahdella videolla sitä, miten suuri merkitys sanoilla ja ajatuksilla meihin on.

Se, että puhuu itselleen sanoilla…

– ”Minä olen aina…”
– ”Minä en osaa…”
– ”Olen aina epäonnistunut…”
– ”Epäonnistun todennäköisesti nytkin… Katotaan…”

…on itsensä kutistamista ja itsensä sabotointia.

Ainut asia, johon voimme vaikuttaa on ajatuksemme. Jokaisella ihmisellä on kyky muokata tietoisen mielen kautta omaa alitajuntaa.

Jos alitajunta on täynnä paskaa, lopputulos on aina paska.

Syy ei ole koskaan sinun. Menneisyys on mennyttä ja tulevaisuus näyttää hyvältä, jos sitä ei yritä heijastaa menneisyyden kautta.

Menet katsomaan jääkiekkopeliä. Jokaista erää ennen jääkone käy ajamassa uuden ja sileän jään kentälle. Aloitukseen tarvitaan aina puhdas jää. Jokaiseen erään pelaajat lähevät aina 0-0 tilanteesta, vaikka pelitaulussa numerot olisivat aivan jotain muuta.

Jokaiseen erään lähdetään voittamaan ja kentällä pelaajat pyrkivät voittamaan jokaisen tilanteen. Sillä ei ole merkitystä, jos pelaaja epäonnistui ensimmäisessä erässä, koska nyt on uusi erä ja uusi mahdollisuus. Kun pelaaja tulee uudestaan kentälle, hän tekee kaikkensa, että onnistuisi ja myötävaikuttaisi joukkueensa voittoon.

Sama ajattelumaailma täytyy saada myös elämäntapamuutokseen.

Uusi elämäntaparemontti aloitetaan aina 0-0 tilanteesta, eikä tappioasemasta. Keskity tappioiden sijaan asioihin, jotka ovat jo hyvin elämässäsi.

Keskity negatiivisten ajatusten sijaan asioihin, joita voit tehdä tänään. Keskity heikkouksiesi sijaan asioihin, jotka ovat hyvin sinussa.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1