Harvoin kirjoitan mitään näin henkilökohtaista, mutta otin vuoden 2018 teemaksi tuoda itseäni enemmän esille ihmisenä ja persoonana, joten tästä se nyt sitten lähtee.

Jos et pidä siitä kun ihminen kehuu itseään, niin lopeta tämän artikkelin lukeminen, koska tulen kehumaan itseäni onnistumisissani, joita sain viime vuonna.

Avaan myös hiukan valmennusbisnekseni salaisia ovia sinulle:

– pääsinkö tavoitteisiini
– Mitä opin vuonna 2017?

Tämä oli 4. vuosi sarjayrittäjänä ja siksi se olikin todella raskas. On tullut vastaan hetkiä, että haluaisin lopettaa kaiken yrittämisen ja siirtyä perus palkkatyöhön ja elää turvallista elämää.

Vastuut ovat olleet valtavia.

En ole kuitenkaan päättänyt luovuttaa.

Kerron tässä artikkelissa vain valmennusbisnekseni 100% aitoja lukuja, mutta ennen sitä haluan kiittää sinua. Ilman sinua lukijani ja asiakkaani en tekisi tätä työtä, joten iso kiitos sinulle. 

<script src="//static.leadpages.net/leadboxes/current/embed.js" async defer></script> <img style="cursor:pointer;" data-leadbox-popup="vaqKdSq56NLmZMhfC2WToe" data-leadbox-domain="harimaa.lpages.co" src="https://lh3.googleusercontent.com/YINX8HWXHJROOJnW8h8kgD6VjWWEtStq-dWn6-pA6mgw2mfTev4eRlRQga5_wWjV8UEYmh2F8ikSkmaDrETKnA=s0" alt="Lataa opas"/>

Vuoden 2017 tavoitteet businekseen liittyen

Nämä olivat tavoitteeni vuoteen 2017 ja se miten ne toteutuivat:

1. Valmentaa 100 uutta asiakasta –> 67 asiakasta.

Huomasin että oma fokukseni karkasi liian paljon toisiin projekteihin ja aikaa ei riittänyt määräänsä enempää valmentaa asiakkaita.

2. Kirjoittaa 100 blogitekstiä –> 39 kirjoitettu.

Kunnianhimoinen tavoite, koska 2 blogitekstiä viikossa lisäarvoa tuottavaa tekstiä on paljon. Saldoksi jäi 39 tekstiä.

3. Kuvata 200 videota –> 76 videota.

Aloitin hyvällä innolla videoiden kuvaamisen. Kerkesin 3 kuukautta tehdä kuvauksia, jonka jälkeen kuvioihin tuli yksi todella iso projekti joka vei aikaani yli 30 tuntia viikossa yli 8 kk ajan. Videoiden tekeminen oli pakko jättää sivuun.

4. Kirjoja luettu 40 –> check!

5. 10 000€ opiskeluun –> Check!

6. Markkinointiin käytettävä raha 5000€ –-> 1582€

Huomasin maaliskuussa tulleen projektin vievän liian paljon aikaani, jonka vuoksi jätin markkinointia pienemmälle. En pystynyt ottamaan enempää valmennettavia aikapulan vuoksi. 

7. Laskutus valmennuksista 50 000€ –> 29 000€

Viimeisen 7 kuukauden aikana tiputin radikaalisti valmennettavien määrää, jotta pystyin hoitamaan kaikki muut työni ja projektini kunnialla loppuun. Opin kuitenkin päätöksestäni sen että fokuksen siirtäminen pääosaamisestani muualle on tyhmää.

En siis päässyt kaikissa tavoitteissani sinne, minne piti. Näistä kuitenkin opin todella paljon.

Vuoden 2017 suurimmat opit

Suurin oppini on se, että fokuksen pitäminen ydinosaamisessa on tärkeää. Minulle tarjotaan lähes kuukausittain uusia bisneksiä. Monessa erilaisessa liiketoiminnassa on ollut todella mahtava idea, mutta yleensä olen niistä kieltäytynyt, koska fokukseni kärsisi liikaa. Tästä eteenpäin aion karsia myös nykyisiä töitäni fokuksen ylläpitämiseksi.

Fokuksen tähtääminen 1-2 asiaan tuo paremman tuloksen kuin 4-5 projektin pyörittäminen samanaikaisesti. Jos olisin pitänyt fokukseni suunnitellusti valmentamisessa ja sisällöntuotossa, olisin päässyt tavoitteisiini. Tiedän sen jo nyt.

Huomasin myös vuodesta 2017 sen, että en ollut tehnyt oman hyvinvointini ja terveyteni eteen selkeää tavoitetta. Tämän huomasin siitä, että vaikka treenasin edelleen päivittäin, niin tein harjoituksissa juuri sitä mistä pidin.   

Eli – Fokusoidun vuonna 2018 valmentamiseen sekä omaan hyvinvointiini.

Katso vuoden 2018 tavoitteet. 

<script src="//static.leadpages.net/leadboxes/current/embed.js" async defer></script> <img style="cursor:pointer;" data-leadbox-popup="vaqKdSq56NLmZMhfC2WToe" data-leadbox-domain="harimaa.lpages.co" src="https://lh3.googleusercontent.com/YINX8HWXHJROOJnW8h8kgD6VjWWEtStq-dWn6-pA6mgw2mfTev4eRlRQga5_wWjV8UEYmh2F8ikSkmaDrETKnA=s0" alt="Lataa opas"/>
Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Muutosvalmentaja
Miksi sinun pitää lopettaa uutisten seuraaminen?

Miksi sinun pitää lopettaa uutisten seuraaminen?

Negatiiviset uutiset ovat menneet yli äyräiden. Lopeta uutisten seuraaminen tänään.  Jokainen tietää kyllä omalla tahollaan, että uutiset vievät ihan valtavan määrän energiaa ja voimia.  En tiedä henkilökohtaisesti ketään, joka nauttisi uutisten katsomisesta. Olen...

Katsaus vuoteen 2020

Katsaus vuoteen 2020

[email protected]%u mikä vuosi, ha? Asioita, joita en osannut odottaa vuodelta 2020 olivat: - karanteenia - vessapaperien loppumista kaupoista - (olisin muuten oikeasti tarvinnut...)- sekopäisiä USA:n presidentin vaaleja - ensimmäisen kerran elämässä sielun veljen kohtaaminen -...

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1