Vuosi 2018 oli erittäin mielenkiintoinen, koska viime vuoden aikana tapahtui todella paljon erilaisia tapahtumia. Avaan hiukan todellisia numeroita ja tapahtumia viime vuodelta tässä artikkelissa.

Saat tämän artikkelin aikana rehellisen katsauksen vuoteen 2018.

Tammikuu – Paha hirvikolari

Hirvikolari oli suuri shokki itselleni, koska ymmärsin elämän lyhyyden ja sen, miten ”elämän loppu” voi olla aivan oven takana. Kirjoitin alkuvuonna artikkelin kyseisestä tapahtumasta ja siitä saaduista opeista: Kuoleman rajalla

Tammikuun oppi:
Elä hetkessä. Tee asioita, joita rakastat ja ole läsnä lähimmäisillesi.

Helmikuu – Osakeyhtiön perustaminen ja velan ottaminen

Helmikuussa perustin elämäni toisen osakeyhtiön. Otin kyseiseen firmaan myös elämäni ensimmäisen velan. Näin jälkikäteen ajateltuna velan ottaminen oli erittäin typerä teko. En tekisi sitä uudestaan.

Valmensin henkilökohtaisia asiakkaita yhteensä 8.

Helmikuun oppi:
Osaan perustaa osakeyhtiön sekä tehdä tarvittavat ja juridiset laput maailmalle.

Maaliskuu – 21- päivän muutosmetodi verkkovalmennuksen ensimmäinen lanseeraus

Ensimmäiseen valmennukseen osallistui viisi henkilöä ja tajusin, että markkinoinnissa on vielä erittäin paljon opittavaa.

Valmennus toimi ja sen avulla asiakkaat saivat käsittämättömän hyviä tuloksia 21- päivän aikana, mutta tajusin, että pelkästään hyvä tuote ei riitä ja markkinointiin täytyy myöskin keskittyä.

Maaliskuun oppi:
Keskity markkinointiin

Huhtikuu – Muutto Jyväskylään ja iso yleisö

Muutimme huhtikuun lopulla Jyväskylään, mikä oli mielestäni erittäin hyvä päätös. Jyväskylä on ollut positiivinen yllätys. Iso voitto itselleni oli myös se, että pääsin puhumaan julkisesti 1500 ihmiselle rutiineista ja sain inspiroitua satoja ihmisiä puheellani.

Huhtikuun oppi:
Kun uskallat mennä ison yleisön eteen, pienet yleisöt eivät tunnu juuri miltään.

Toukokuu – Uusi liiketoiminta

Kun muutin Jyväskylään, sain ainakin 7 erilaista liiketoimintatarjousta, joihin en tarttunut. Toukokuun lopulla pyörittelin kuitenkin yhden liiketoiminnan lukuja Exelissä kaksi viikkoa, jolloin tajusin, että kyseessä on mahdollisuus, johon halusin tarttua.

Aloitimme uuden liiketoiminnan majoitus/ hotellialalla yhtiökumppanin kanssa toukokuussa. Liiketoiminnan idea omassa päässäni oli hyvinkin selkeä.  Hommaamme tarpeeksi monta asuntoa, joita vuokraamme lyhytaikaisille asiakkaille majoituskäyttöön.

Ajatukseni oli, että puolen vuoden aikana olen luonut passiivisen tulonlähteen, eli liiketoiminta pyörii sekä tekee tulosta, mutta omaa aikaani ei tarvitse käyttää. Ajatus oli siis se, että tekisin rahaa, mutta saisin käyttää aikani valmentamiseen.

Sijoitin silloiset kaikki rahani kyseiseen liiketoimintaan.

Toukokuun oppi:
Näin jälkikäteen ajateltuna, älä aloita liiketoimintaa, joka ei tue päätoimintaasi.

Kesäkuu – Aloin videokuvata arkeani ja kirjoittamaan artikkeleita päivittäin

Ostin kameran, koska ajatukseni oli, että kuvailen päivittäin My Day -videoita. Tein videoita suoraan sanottuna itseäni varten, koska halusin dokumentoida matkaani.

Aloitin myös kirjoittamaan viitenä päivänä viikossa artikkelin blogiini. 95 % ajastani käytin kuitenkin majoitusliiketoimintaan sekä sen rakentamiseen.

Kesäkuun oppi:
Opin erittäin paljon videoiden muokkaamisesta ja videoiden tekemisestä. Liiketoiminnan osalta oppi oli se, että tee enemmän asioita, jotka tuottavat heti rahaa.

Heinäkuu –  Polttarit ja uusia yhteistyökuvioita

Heinäkuu oli todella stressaava, koska rakensimme yhtiökumppanini kanssa majoitusliiketoimintaa. Kokosimme asuntoja, luovutimme asuntoja, hankimme uusia asuntoja ja pyrimme saamaan liiketoiminnan plussalle.

Heinäkuussa oli myös polttarini, joita juhlimme parhaimpien ystävieni kanssa kaksi päivää.

Samaan aikaan aloimme työskennellä myös Teresa Martikkalan kanssa, joka tuli muuutosmetodi verkkovalmennukseen toiseksi valmentajaksi. Teresa on personal trainer ja urheilija. Uskon vahvasti siihen, että hän tulee omalla voimannosto- sekä valmentajaurallaan menemään erittäin pitkälle.

Heinäkuun oppi:
Älä buukkaa liian paljon tapahtumia yhdelle kuukaudelle, jotta palaudut.

Elokuu – Häät ja suht iso muutos elämään

Menimme rakkaan puolisoni ja nykyisen vaimoni Elinan kanssa naimisiin 11.8.2018. Päivä oli elämäni tähän astisesti tärkein, koska kaikista rakkaimmat ihmiset olivat juhlimassa yhteistä onneamme yhdessä.

Samaan aikaan kun menimme naimisiin, Elina sai työpaikan Laihialta, joka on reilun 300 kilometrin päässä Jyväskylästä. Aloitimme häiden jälkeen etäsuhteen. Muutos kuin muutos vie energiaa, joten totuttelu viikottaiseen yksinelämiseen  kuuden vuoden jälkeen oli jännää.

Elokuun oppi:
Isot muutokset vievät todella paljon energiaa.

Syyskuu – Vastoinkäymisiä ja voittoja

Olin kuvannut kolmen kuukauden ajan My Day -videoita ja pidin siitä todella paljon. Tykkäsin dokumentoida matkaani. Olin julkaissut 67 jaksoa Youtubeen ja kerkesin muokata Adobe- videonmuokkausohjelmalla reilusti yli 30 jaksoa lisää.

Mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta. Siirsin kaikki muokatut ja muokkaamattomat videot ulkoiselle kiintolevylle, joka melkein heti siirron jälkeen tippui lattialle.

No ulkoinen kiintolevy ei enää lähtenyt käyntiin, joten lähetin sen korjattavaksi. Korjaus olisi maksanut 1000-1700 euroa ja viestissä luki, ”Ettei ole varmaa, saadaanko tiedostoja palautettua”. En maksanut ”korjausmaksua”.

Majoitusliiketoiminnassa oli sellainen tilanne, että asiat eivät menneetkään ihan niin kuin ajattelin ja erilaisia täysin odottamattomia vastoinkäymisiä ja tapahtumia tuli vastaan, joten tilanne kiristyi pahaksi.

Olimme yhtiökumppanin kanssa ajautuneet tilanteeseen, jossa liiketoiminta tarvitsi lisää rahaa ja lisää aikaani. Olin siinä vaiheessa erittäin väsynyt, koska tajusin, etten ollut vielä edes kunnolla palautunut:

– muutosta Jyväskylään
– raskaasta majoitusbusineksen aloitusvaiheesta
– häiden suunnittelusta, valmisteluista ja itse häistä
– yksin asumisesta ja uudesta ympäristöstä
– kolmen kuukauden valmennuksen lanseerauksen valmistelusta

Tajusin myös sen, että olin elänyt viimeisen neljän kuukauden ajan täysin omia arvojani vastaan, joten päätimme tehdä suunnitelman siihen, miten jään liiketoiminnasta ulos.

Iso voitto oli se, että olimme syyskuussa lanseeranneet vuoden toisen 21- päivän muutosmetodivalmennuksen, johon tällä kertaa osallistui 14 henkilöä. Jännä juttu siinä mielessä, että taas jälleen asiakkaat saivat aivan käsittämättömän hyviä tuloksia, mutta markkinointiin pitää vielä panostaa.

Syyskuun oppi:
Lataa kaikki tiedostot ”pilveen”, älä ulkoiselle kiintolevylle.

Keskity arvojen mukaan elämiseen, koska se tuo pitkässä juoksussa parhaat mahdolliset tulokset. Jatka asioiden tekemistä pitkäjänteisesti.

Lokakuu – Asuntobusineksen myynti

Suht kevyen neuvottelun johdosta saimme kuuden kuukauden ajanjakson majoitusliiketoiminnassa osaltani päätökseen. Liiketoiminnasta sain erittäin paljon tappioita ja suuria oppeja sekä ymmärsin myös paljon lisää liiketoiminnan rakentamisesta ja sen skaalaamisesta.

Lokakuun oppi:
En tee mitään, mikä ei tue tulevaisuuden visiotani

Marraskuu – Belgian reissu ja henkilökohtaisia asiakkaita

Marraskuun alussa kävimme hyvän ystäväni Aleksin ja Antin kanssa Belgiassa. Belgian reissu oli yksi elämäni rankimmista reissuista henkisesti.

Aloitin marraskuussa keskittymään lisää myös henkilökohtaiseen valmentamiseen, koska tajusin, että se on intohimoni. Rakastan sitä fiilistä, kun asiakas saa tuloksia elämässään.

Marraskuun oppi:
Keskityn henkilökohtaiseen valmentamiseen, koska olen erittäin hyvä valmentaja sekä saan asiakkaille todella hyviä tuloksia. Valmentaminen on yksi intohimoistani.

Joulukuu – Vuoden 2019 suunnittelua ja palautumista

Tein töitä 21. jouluukuta asti, minkä jälkeen siirryin joululomalle palautumaan ja tekemään ensi vuoden suunnitelmia.

Joulukuun oppi:
Palautuminen on asia, jota ei voi väheksyä. Pienet kolmen kuukauden tauot normaalista arjesta ovat välttämättömiä.

Vuoden 2018 tavoitteet ja mitkä todellisuudessa toteutuivat

En kulkenut täysillä tavoitteitani kohti, koska jos olisin tehnyt niin, en olisi koskaan aloittanut majoitusliiketoiminnan tekemistä.

Liiketoiminta:

1. Valmennan seuraavan vuoden aikana 150 uutta ihmistä elämäntapamuutokseen sekä heidän omiin tavoitteisiinsa hyvinvoinnin saralla.

Valmensin henkilökohtaisesti vain ja ainoastaan 24 henkilöä viime vuoden aikana, koska majoitusliiketoiminta vei yli 50% koko vuoden ajasta. Liiketoiminta vei energiani 95 %, enkä enää jaksanut ottaa uusia asiakkaita. Ilman majoitusliiketoimintaa olisin varmasti päässyt tavoitteeseen henkilökohtaisten asiakkaiden määrässä.

Sain tavoitteesta 16% täyteen eli uupumaan jäi 84%.

Muutosmetodi verkkovalmennuksen kävi viime vuoden aikana 19 henkilöä, mikä on erittäin hyvä alku verkkovalmennukselle.

2. Kirjoitan 52 blogitekstiä.

Kirjoitin vuonna 2018 yhteensä 98 blogitekstiä, joita luettiin vuoden 2018 aikana yhteensä 34 000 kertaa. Ylitin tavoitteeni melkein kaksinkertaisesti. Katso tästä listaus: vuoden 2018 blogitekstit

3. Kuvaan 156 videota. (Tuon enemmän persoonaani ja itseäni esille videoilla: ”Kuka minä olen?”)

Kuvasin yli 250 videota, joista julkaistuina on 86 kappaletta.

Pääsin tavoitteisiini.

Henkilökohtaiset tavoitteet:

1. Treenaan päivittäin (Teen vähintään 1h harjoituksen).

Totuus:
En treenannut 7 päivää viikossa. Treenasin viisi treeniä viikossa, kun olin terveenä. Aamurutiineihini kuului se, että pyöräilin tai kävelin kuntosalille aamulla. Viime vuoden aikana olin kipeänä yhteensä kolme viikkoa, eli onnistuin 49/52 viikosta. 

2. Meditoin vähintään 10 minuuttia päivittäin.

Totuus:
Meditoin karkeasti arvioituna 200 päivää viime vuoden aikana. Eli pääsin tavoitteeseeni 50-60 prosenttisesti.

3. Kirjoitan paperille kolme asiaa: ”Mikä olisi parasta mitä tänään voisi tapahtua”?

Totuus:
Muutin kyseisen tehtävän kolmeen asiaan, joista olen kiitollinen, mutten kirjoittanut niitä ylös. En onnistunut tavoitteessani.

4. Kirjoitan päivittäin yhden tavoitteen. (Teen kaikkeni, että saavutan tavoitteen joka ikinen päivä.)

Totuus:
Kirjoitin päivittäin viisi kertaa viikossa tavoitteen, mutta voin rehellisesti todeta, että en joka ikinen päivä tehnyt kaikkea tavoitteen saavuttamiseksi. Lukujen valossa onnistuin tavoitteessani 80% ajasta.

5. En syö sokeria, vehnää, maitoa tai alkoholia. Keskityn 70% ruokavaliostani kasviksiin ja vihreiden syömiseen ja loput 30% proteiinin lähteisiin.

Totuus:
Söin kerran kuukaudessa karkkia, suklaata tai herkkuja. Pääsin mielestäni tavoitteisiin ravinnon osalta.

6. Luen yhteensä 50 kirjaa markkinoinnista, rutiineista ja ihmisten johtamiseen liittyen.

Totuus:
Luin ja opiskelin yhteensä 47 kirjaa, joista 24 oli äänikirjoja. Kesäkuussa aloitin opiskella kirjoja eli en enää vain lukenut niitä kannesta kanteen, vaan kirjoitin myös muistiinpanoja. Tämä itsessään hidasti kirjojen lukemisen määrää.

En pitänyt aihealueista kiinni, koska luin paljon kirjoja myös henkilökohtaiseen kasvuun ja menestykseen liittyen.

Vuonna 2018 olin yhteensä 35 viikonloppua koulutuksissa ja seminaareissa, joten uskon sen olevan ainakin kolmen kirjan arvoinen.

Vuoden 2018 suurimmat opit

Suurin oppini oli vahvasti se, että fokuksen pitäminen tavoitteessa ja osaamassani työssä on järkevää. Ymmärsin myös Stephen Coveyn lainauksen ”Teroita saha” erittäin hyvin. Esimerkillä Covey tarkoittaa sitä, että välillä pitää pitää taukoja työstä ja tekemisestä, ettei sahan terä tylsy.

Huomasin viime vuoden aikana, että olin koko majoitusliiketoiminnan ajan erittäin väsynyt ja turhautunut kaikkeen. Kyseessä oli kuitenkin yli puoli vuotta viime vuodesta. 

Viime vuosi oli isojen muutosten vuosi. Tapasin uusia ihmisiä, lähennyin vanhojen ystävieni kanssa ja joitain kaverisuhteita jäi taas taka-alalle. Rakkaus ja suhde puolisooni vahvistui ja opin myös ymmärtämään itseäni enemmän.

Valmentajana kehityin valtavasti. Sain mentorointia viideltä eri henkilöltä henkilökohtaisesti viime vuoden aikana. Opin uusia menetelmiä ja tapoja toimia valmentajana ja kuinka asiakkaan kanssa päästään vieläkin nopeammin tuloksiin käyttämällä minitapoja sekä isompia rutiineja.

Liiketoiminnan osalta tajusin, että käsien multaan työntäminen eli pakollisten ja inhottavien töiden tekeminen on pakollista, jos haluaa saada tuloksia aikaan.

Tällä hetkellä siis tiedän täysin, mihin vuosi 2019 tulee menemään,
koska olen tehnyt tarkimmat sekä mielestäni erittäin mielenkiintoiset tavoitteet vuodelle 2019.

Lue vuoden 2019 tavoitteet ja suuntaviivat tästä.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1