Vuosi 2019. Tapahtumia erittäin paljon. Taas. Jälleen kerran. Niinkuin aina.

Tämä vuosi on opettanut itsestäni erittäin paljon siitä, mitä ihan oikeasti elämältäni haluan. Olen ymmärtänyt omia heikkouksiani ja omia vahvuuksiani.

Jos väitin viime tammikuussa: ”Vuosi 2018 oli siis hyvin vahvasti oppimisen vuosi, koska opin vieläkin enemmän siitä, “kuka olen” ja “mitä oikeasti haluan elämältäni“. ”

Niin väitän, että 2019 oli sitäkin enemmän.

Vuodesta 2019 mielenkiintoisen tekee se, että koko tämän vuoden ajan olen kirjoittanut päivittäin 10 vuoden päiväkirjaa, josta pystyn tarkistamaan kaiken tarvittavan. Mikään ei jää enää muistini varaan.

Katsaus vuoteen 2019

Tammikuu – Intoa ja voimaa täynnä 

Vuoden alku aloitettiin suoramyyntiseminaarilla. Loistavia puhujia, entistä enemmän inspiraatiota ja uusia ajatuksia. Päätin panostaa entistä enemmän suoramyyntiin.

Pidimme ”Hyvinvoinnin avaimet” -luennon Helena Kastikaisen kanssa Helsingissä. Paikalle ilmaantui 25 ihmistä ja tapahtuma oli erittäin onnistunut.

Alkuvuodesta myös Aaro Huttunen tuli yökylään luokseni ja  sielumme kohtasivat, jonka myötä uusi ystävyyssuhde oli luotu. Kiitos siitä.

Olen myös erittäin kiitollinen siitä, että pääsin kolmen kuukauden ajanjakson ajalle miljonääri Hilde Saelen mentorointiin. Hilde on valittu suoramyyjien Hall of Fameen. Hall of Fame annetaan henkilöille, jotka ovat vaikuttaneet positiivisella tavalla koko suoramyyntialan toimintaan. Tämä oli elämääni mullistava kokemus.

11 uutta asiakasta aloitti valmennuksessa.

Tammikuun oppi: Kun tiedät mihin olet menossa ja sinulla on hyvä energia tekemisessä, asioita tapahtuu vauhdilla.

Helmikuu – Päivämyynti ennätys! 

Helmikuu jatkui siitä, mihin tammikuussa olin jäänyt. Kova meininki oli päällä. Näin erittäin paljon ystäviäni ja kavereitani, jonka vuoksi jouduin työskentelemään lyhyissä pätkissä erittäin tehokkaasti.

Ehkä siitäkin syystä rikoin helmikuussa päivämyynti ennätykseni. (Asiakkaita vain tuli yhtenä päivänä todella monta), jolloin tuloni nousi 3100 euroon.

Palkitsin tästä syystä itseni ja vaimoni Prahan matkalla. Loistava reissu.

Uusia asiakkaita tuli 8.

Helmikuun oppi: työskentele ja keskity asioihin, jotka ovat kaikista tärkeimpiä

Maaliskuu – Surua ja väsymystä

Katselin päiväkirjaani ja huomasin, että maaliskuu on ollut väsymyksen ja surun kuukausi.

Läheinen ihminen nukkui pois ja se sai minutkin miettimään, että minkälaisen jäljen haluan jättää maailmaan.

Kirjoitin Ketogeeniseen ruokavalioon liittyvän artikkelin, johon olen erittäin tyytyväinen. Käytin taustatutkimuksiin ja tutkimusten lukemiseen 2 viikkoa ja kokosin mielestäni kaikista tärkeimmät asiat yhteen samaan artikkeliin.

Artikkelista tuli +6000 sanaa. (Se on paljon.)

Aloitin maaliskuussa ”Ilman sosiaalista mediaa 30 päivän ajan” -haasteen, joka aukaisi silmiäni siitä, että kuinka paljon olen kännykällä. Voin sanoa, että olen jopa ollut riippuvainen sosiaalisesta mediasta.

Valmennukseeni tuli 2 uutta asiakasta.

Maaliskuun oppi: Halusin lisätä harjoittelun määrää kolmesta treenistä viiteen treeniin viikossa. Opin myös sen, että tarvitsen enemmän omaa aikaa. (Siksi aloitin 30- päivän haasteen.)

Huhtikuu – Ilman sosiaalista mediaa 

Huhtikuu oli matkustelun kuukausi. Olin kuukauden aikana Laihialla, Kuopiossa, Pieksämäellä, Helsingissä ja Tampereella.

Kun olin ilman sosiaalista mediaa, opiskelin paljon kirjoja. Luin yhteensä 11 kirjaa. Treenasin 5 kertaa viikossa tavoitteellisesti ja vietin paljon aikaa ihmisten kanssa.

Uusia asiakkaita 4 valmennukseen.

Huhtikuun oppi: Mieleni kaipaa jatkuvasti erilaisia ärsykkeitä ja uuden oppimista. Voin aina valita, että otanko puhelimen käteen ja selailen sitä vai käytänkö ajan johonkin järkevämpään.

Toukokuu – Tapaamisia, tapaamisia, tapaamisia…

Toukokuu oli suoramyyntibusineksen kasvun kuukausi. Olin rakentanut neljä kuukautta ja olin tehnyt reilu 50  asiakasta, jotka maksavat kuukausittain laskunsa. Toukokuussa tein 24 uutta asiakasta. Oli voittajafiilis.

Asiakkaita valmennukseeni tuli 3.

Aaro Huttusen kanssa pidimme Usain Boltin päivän, joka oli erittäin kiva! Voit katsoa sen tästä. 

Toukokuussa pidin yhteensä 41 tapaamista valmennukseen ja businekseen liittyen.

Innostuin myös entistä enemmän minimalismista.

Toukokuun oppi: Tapaamiset tuottavat tulosta. Vähemmän on enemmän.

Kesäkuu – Matkustelua ympäriinsä

Kesäkuu oli myöskin yhtä matkustamista. Olin kesäkuun aikana Joensuussa, Pieksämäellä, Tampereella, Kyyjärvellä, Laihialla ja Oslossa.

Kuvasin ja tein kaksi fyysistä haastetta kesäkuun aikana, jotka olivat 50k jalkatreeni ja 1000 punnerruksen haaste. 

Kummatkin ovat nähtävillä Youtubessa.

En ottanut uusia asiakkaita kesäkuussa vastaan, koska kaikki asiakaspaikat olivat täynnä, koska vanhat asiakkaat halusivat jatkaa valmennuksessa.

Kesäkuun oppi: Matkustelu ympäriinsä on kuluttavaa. Haluan pysyä paikallaan.

Heinäkuu – töitä yli 350 tuntia 

Heinäkuussa menin auttamaan vanhempiani terassin tekemisessä. Terassi valmistui päivällä ja iltaisin pidin 3-4 tapaamista etänä Zoomin välityksellä asiakkaiden ja myyntiorganisaationi kanssa. Töitä tehtiin 12-15 tuntia päivässä kolmen viikon ajan.

Tein heinäkuussa kaksi fyysistä haastetta, jotka olivat yllättävän tiukkoja. Videot ovat Youtubessa nähtävillä: 8 tunnin käsitreeni ja Arnold Swarzeneggerin päivä. 

Hyväksyin myös heinäkuussa, että yksi firmoistani ei tuottanut tarpeeksi, joten vaihtoehtoja oli kaksi. Myyn yrityksen velkoineen tai ajan yrityksen konkurssiin. Kumpikin vaihtoehto kuulosti pahalta.

Uusia asiakkaita valmennukseeni tuli kaksi.

Heinäkuun oppi: Halusin hetkeksi aikaa levähtää kaikkea vastuuta ja tekemistä. Olin poikki. Ajatus palkkatöistä houkutteli. Halusin saada etäisyyttä kaikkeen tekemiseeni.

Elokuu – Uusi työ. Valmennukset jatkuvat

Elokuussa päätettiin vaimoni kanssa, että halutaan asua samalla paikkakunnalla, koska Elinalla jatkui työt Laihialla. Teimme päätöksen muuttaa yhdessä Laihialle.

Myös viiden treenikerran viikkotahti alkoi tuottamaan tulosta ja vedinkin maastavedossa uuden ennätykseni. 165 kiloa viisi toistoa. (Olen aina ollut todella surkea maastavedossa, joten olin tulokseen erittäin tyytyväinen.)

Kun tieto siitä, että muutamme yhdessä Laihialle levisi, aloin saada erilaisia työpaikkatarjouksia. Alkuun keskustelin erityisopettajan paikasta, jonka jälkeen keskustelin liikunnanopettajan paikasta. Kumpikaan paikka ei resonoinut.

Kolmantena minulle tarjottiin ”Laihian helpointa ja parasta luokkaa…” Kyseessä oli 6-luokka.

Intuitioni sanoi, että tämä voisi olla hyvä juttu, joten otin paikan vastaan.

Elokuussa siirryin ilman koulutusta luokanopettajaksi. Hämmästyin, miten samankaltaista opettaminen ja valmentaminen ovat.

Uusi työ ja erittäin paljon opittavaa. Olin todella väsynyt iltaisin. Arkeni muuttui käytännössä tällaiseksi: klo 8-14 opetusta, klo 16-20 valmennusta ja liiketoimintaa.

Elokuun oppi: Opit uusia asioita, jos on pakko.

Syyskuu – Taas. Töitä. Ja. Paljon. 

Syyskuu meni oikeastaan siinä, että opiskelin uutta työtä. Pyrin pääsemään mahdollisimman hyvin kärryille opettajan työstä ja velvollisuuksista.

Jatkoin edelleen 13 asiakkaan valmentamista ja liiketoiminnan tekemistä ”vapaa-ajalla”.

Syyskuun oppi: Kaikkea ei jaksa tehdä itse, joten pitää priorisoida omaa aikaansa sekä antaa enemmän vastuuta muille.

Lokakuu – Terveysongelmia 

Lokakuussa sain kesken työpäivän valtavan hengenahdistuskohtauksen. Jouduin kävelemään ulos rakennuksesta, jotta sain happea. Menin välittömästi lääkäriin ja sain ”kiellon” rakennukseen. Reagoin jollakin tavalla rakennuksen sisäilmaan. Tämä sai ajattelemaan omaa terveyttäni vieläkin enemmän.

Tein Lokakuussa 10k kalorihaasteen, joka on katsottavissa TÄSTÄ.

Matkustin Tukholmaan isoon seminaariin opiskelemaan johtamista ja myyntiä.

Uusia asiakkaita kaksi.

Lokakuun oppi: Lapsien opettamisesta on ihan valtavan paljon hyötyä myös valmentamiseen, koska kaikki pitää sanoa erittäin selkeästi. Olen selkeyttänyt sanomaani jokaisessa asiassa.

Marraskuu – Pimeys Valoksi

Marraskuu oli raskas kuukausi. Jostain syystä oppilaat, vanhemmat, ystävät ja jokainen kenet tahansa tapasin olivat jollakin tavalla ”tunnekuohun” vallassa. Luulen, että Suomen pimeys oli tehnyt tehtävänsä.

Jouduin hakemaan inspiraatiota unelmataulun tekemisestä ja tavoitteiden kirkastamisesta. Voit katsoa videon aiheesta. 

Aloitin myös kaksi haastetta, jotka eivät ole vielä valmiita.

Uusia asiakkaita 2.

Marraskuun oppi: Saan haasteista virtaa tekemiseen. Kun pidän oman pään puhtaana (pidän omasta hyvästä fiiliksestä kiinni), asiat eivät muutu ”suuriksi”.

Joulukuu – Pysähtyminen

Todistusten ja numeroiden antamista muksuille.

Leville lähtö ja joulun viettäminen rennoissa merkeissä Levillä.

Tapaamisia asiakkaiden kanssa.

Uusia asiakkaita 1.

Joulukuun oppi: Rytmin löytäminen työn ja vapaa-ajan välille.

Vuoden 2019 tavoitteet ja mitkä todellisuudessa toteutuivat

Liiketoimintaani liittyvät tavoitteeni:

1. Valmennan vuonna 2019 yhteensä 50 henkilökohtaista asiakasta. 

Asiakkaita oli yhteensä 35 vuoden 2019 aikana.

Valmennan siis yleensä 3-6kk ajanjakson ajan yhtä asiakasta ja hyvin usein asiakkaat haluavat jatkaa. Keskimääräinen valmennussuhteen pituus on 9 kuukautta. Pidän keskimäärin 15 asiakasta jatkuvasti henkilökohtaisessa valmennuksessa.

50 henkilökohtaisen asiakkaan valmentaminen vuodessa on mahdollista ja luultavasti siihen määrään olisin mennytkin ilman opettajan työn aloittamista. En halunnut ottaa uusia asiakkaita loppuvuodesta vastaan samalla tahdilla kuin alkuvuodesta, koska haluan tehdä työni erinomaisesti.

Asiakkaina oli tänä vuonna: yrittäjiä, start-up yrittäjiä, julkkiksia, pörssiyhtiöiden johtoryhmän johtajia, suoramyyjiä, verkostomarkkinoijia, opettajia, ensihoitajia, palokunnan työntekijöitä, urheilijoita ja kuntoilijoita.

Yhteenveto: 35 asiakasta, en päässyt tavoitteeseeni.

2. Muutosmetodi -verkkovalmennukseen (jota ei ole vielä julkaistu) ensimmäisen vuoden aikana osallistuu 1000 ihmistä.

Hautasin ajatuksen, koska yhteistyö Teresan kanssa päättyi.

Yhteenveto: en päässyt tavoitteeseeni.

3. Saimme firman kanssa globaalin yksinoikeuden testipohjaiselle hyvinvointituotteille ja tarkoituksena vuoden 2019 aikana on kasata nälkäinen tiimi ympärille, joiden kanssa teemme yhdessä ensimmäisen vuoden aikana vähintään 1000 asiakasta. 

Yhteenveto: Teimme yhteensä 251 asiakasta. En päässyt tavoitteeseeni.

4. Kirjoitan joka viikko blogiini kaksi artikkelia, joiden pituus on 700-1500 sanaa.

Yhteenveto: En kirjoittanut jokainen viikko blogiini. Kirjoitin artikkeleita kyllä, mutta en julkaissut viime vuoden aikana kuin 16 artikkelia.

Kirjoitin ”jemmaan” 28 artikkelia. 20 artikkelia on aiheesta ”Talous”, koska talous on erittäin tärkeä osa-alue hyvinvointiin liittyen. Tulen nämä artikkelit julkaisemaan vuoden 2020 aikana.

5. Kuvaan jokainen viikko Youtubeen kaksi videota, joissa käyn artikkeleihin kirjoitetut asiat läpi.

Yhteenveto: ei onnistunut.

6. Tulen haastattelemaan 12 eri henkilöä podcastiin.

Yhteenveto: En haastatellut 12 henkilöä, koska tajusin oman aikani riittämättömyyden ja jouduin priorisoimaan podcastin tekemisen sivuun.

7. Otan viikoittain yhteyttä vähintään viiteen eri ihmiseen, jotka ovat kiinnostuneita lisäansiosta ja ovat valmiita tekemään sen eteen hiukan töitäkin.

Yhteenveto: Otin 12 viikon ajan yhteyttä, mutta 40 viikkona en ottanut. 

Vuoden 2019 hyvinvointitavoitteet

Keho:
11% rasvaprosentti 29.9.2019 mennessä

Yhteenveto: Olen tällä hetkellä n.17% rasvoissa. En päässyt tavoitteeseeni.

Talous:
15 000€ velkaa maksettu pois sekä 5000€ puskuri 24.12.2019 mennessä

Yhteenveto: 11 000€ velkaa maksettu pois. 3500€ puskuri. Olen tyytyväinen tulokseen, vaikka en päässyt tavoitteeseeni.

Parisuhde:
Yksi päivä viikosta täysin puolisolle.

Yhteenveto: 100% toteutunut. Onnistuimme tässä erittäin hyvin.

Perhe ja ystävät:
Vähintään kolme iltaa viikosta ystäville

Yhteenveto: Ylittyi. Vietin 4-5 iltaa ystävien kanssa.

Henkilökohtainen kasvu:
50 äänikirjaa sekä 50 kirjaa luettuna 24.12.2019 mennessä

Yhteenveto: Yhteensä 67 kirjaa kuunneltu ja luettu. Olen tyytyväinen, koska 100 kirjan tahti on aivan liian kova tällä hetkellä minulle.

Palautuminen:
Kolmen kuukauden välein 4-5 päivän loma + standardit

Yhteenveto: onnistuin tavoitteessani. Pidin lomia tarpeeksi tänä vuonna.

Vuoden 2019 suurimmat opit 

Liian paljon asioita on liian paljon asioita.

Ymmärsin myös sen, että ei ole tarkoituskaan keskittyä tavoitteeseen vaan tavoite itsessään pitää olla päivittäisessä tekemisessä. Päivittäisen tekemisen kautta kaikki tuloksetkin tulevat.

Keskityin liian paljon ”lopputulemaan”, jonka myötä myös osan tavoitteen kohdalla epäonnistuinkin.

Kuitenkin suurin oppini on se, että minulla oli vuonna 2019 alussa liian monta tavoitetta, jolloin fokukseni karkasi liian kauas siitä, mitä oikeasti haluan. En aio samaa virhettä tehdä vuonna 2020. Aion supistaa tavoitteiden määrää radikaalisti ja keskittyä sen sijaan kaikista tärkeimpiin asioihin, joista saan virtaa ja tunnen eläväni.

Aion vuonna 2020 tehdä rohkeammin asioita, joiden takana seison.

Niistä tulen kertomaan tässä artikkelissa lisää…

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1