Meditointi

on tekniikka ja harjoitus, jonka avulla pystyy purkaa emotionaalisia tunteita kehosta. Emootiot ovat ns. ylimääräistä kannateltavaa. On lähes sama-asia, kuin sinulla olisi suuri kivi, jota raahaat mukanasi. Yrität juosta kovaa, muttet vaan saa kaikkea irti itsestäsi.

Tästä rajoittavasta kivestä on mahdollista päästää irti erilaisia metodeja käyttämällä. Sinulla on mahdollisuus kohdata tunteesi ja kuljettaa ne kehon lävitse niin, että ne vapautuvat ja kehoon tulee tilaa. Tämä ei kuitenkaan tapahdu itsestään ilman toimintaa.

Kokeilujaksolla suutuin helpommin ja minulla oli erilaisia emootioita tosi paljon pinnassa. En vain yksinkertaisesti ollut entisissä voimissani. Unohdin täysin fokukseni, työni ja löysin itseni Youtubesta katsomassa videoita. Pystyin olla kuusi päivää meditoimatta kunnes totesin, että kymmenen minuutin meditaatio päivässä on antanut niin paljon, että en luultavasti tule luopumaan siitä enää koskaan.

Mentorini on opettanut erilaisia itämaisia tekniikoita ja metodeja, jotta harjoitusten jälkeen kehoni olisi kevyt ja hyväntuntuinen.

Suomessahan tällainen leimataan helposti ”hippien” touhuksi. Länsimaalainen tutkijalaumaeläin on välittömästi etsimässä kumoavaa tutkimustietoa. Vasta sen jälkeen kun asia on todennettu, saatetaan muuttaa mielipiteitä.

Sama kävi meditaation kohdalla. Itämaiset munkit olivat ehtineet käyttää meditaatiota vuosituhansien ajan ja toitottamaan, että sinunkin kannattaisi meditoida. Ongelma on aika usein se, että jo ennestään vahvat mielikuvat rajoittavat uuden oppimista. Mielikuvien ja uskomusten vaihtumiseen saattaa kestää useita vuosia. Olen myös huomannut, että uuden rutiinin ja tavan aloittaminen on vaikeaa.

Vasta viimeisten vuosikymmenien aikana aihetta on alettu tutkia ja saatu todella paljon uutta tutkimusdataa meditaatiosta. Yleisesti ne puhuvat pelkkää hyvää meditaation hyödyistä ja sen positiivisista vaikutuksista kehoon ja mieleen.

Tim Ferris on sanonut, että jos et meditoi ennen päivän aloitusta, se on sama asia kuin lähtisit lusikka kädessä eturintamalle sotaan.

Jatkoin meditaatiota uudelleen tauon jälkeen. Nyt ei enää ärsytä tai v****a. Sain vihdoin päästettyä kuuden päivän aikana tulleet emootiot kyydistäni.

Mikset sinäkin kokeilisi meditaatiota?

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita:
Top 5 virhettä, jotka teet palautumisen kanssa
Henkinen kasvu ei ole nössöjen hommaa
Mitä mindfullness on?

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1