Tässä artikkelissa annan kaavan, kuinka asetat tavoitteen, johon tulet pääsemään.

Opit artikkelin aikana:

– kaavan, miten tavoite asetetaan
– ymmärrät, miksi joku ihminen menestyy ja toinen ei

Jos unelmasi on tehdä yrittäjänä rahaa 50 000 euroa vuodessa:
(Otin tämän esimerkiksi, koska tästä on helppo tehdä)

Unelma: Vuodessa 50 000 euroa.
Päivittäinen tekeminen: Kontaktoin viisi uutta ihmistä päivittäin tai teen laskutettavaa työtä viisi tuntia päivässä 40 euron tuntipalkalla.
Silloin kuukausittainen tavoite voisi olla: Kontaktoin 105 ihmistä kuukausittain. Toinen tavoite voisi olla, että teen 105 tuntia kuukaudessa laskutettavaa työtä. Näiden kahden tavoitteen myötä luultavasti 4200 euroa kuukaudessa tulee täyteen.

Okei, kuukauden jälkeen näyttääkin siltä, että epäonnistut täydellisesti tavoitteessasi. Tämä on merkki. Merkki siitä, että et ole tehnyt oikeita asioita päivittäin.

Voi olla, että joudut hiukan muuttamaan suunnitelmaa ja päivittäistä tekemistäsi, jotta pääset tavoitteeseesi.

Tämä on kaikista tärkein vaihe, koska meidän täytyy aina katsoa, missä tällä hetkellä olemme ja mihin olemme menossa.

Jos olemme jostain syystä tekemässä vääriä asioita, meidän pitää muuttaa suunnitelmaa.

Voi olla, että seuraavassa kuukaudessa joudut tekemään jotain eri tavalla. Soittamaan kylmäpuheluita, kirjoittamaan enemmän sisältöä, markkinoida tai mainostaa enemmän, kontaktoida ja prospektoida uusia ihmisiä.

Pitkän aikavälin tavoitteet

Pitkän aikavälin tavoitteet ovat kuin unelmia. Unelma on unelma ja sitä on usein vaikea hahmottaa tai saavuttaa hetkessä, joten tavoitteet matkalla ovat elintärkeitä.

Henkilökohtaisesti teen vuosittain tavoitteen: 90 päivän tavoitteen, 30 päivän tavoitteen ja jaan 30 päivän tavoitteen viikoittaisiin tavoitteisiin.

Luon päivittäiset tavoitteet jokaiselle päivälle ja jokainen askel, jota teen, ohjaa suoraan vuosittaiseen tavoitteeseen. Yksi suurimpia tavoitteita ensi vuodelle on kirjoittaa kirja.

Haluan kirjoittaa kirjasta vähintään 300 sivun mittaisen ja olen miettinyt, miten homma lähtisi käyntiin ensi vuonna.

Eli tiedän päämäärän: 300 sivua kirjaa, joka tarkoittaa sitä, että kirjasta pitää olla kirjoitettu 90 päivän aikana 75 sivua. Kuukauden aikana 25 sivua kirjaa. Viikon aikana 6,5 sivua kirjaa ja päivittäin se tekisi silloin viitenä päivänä viikossa 1,3 sivua kirjaa, joka ei todellakaan ole suuri määrä kirjoittamista…

Tai näin se äkkiseltään tuntuu…

Kirjan kirjoittaminen on kuitenkin vain yksi tavoite, jonka haluan saavuttaa ja se on tärkeä askel, jotta pääsen suurempaan ja pitkäaikaisempaan tavoitteeseeni.

Pitkän aikavälin tavoitteet ovat rakennusmiehiä unelmalle pitkällä aikavälillä.

Joidenkin kohdalla tämä saattaa kuulostaa turhauttavalta ja pelottavalta, mutta voin sanoa, että tämä on todella helpottavaa.

Mark Manson sanoo kirjassaan:

Älä usko omia uskomuksiasi ja ajatuksiasi, koska turvallisuuden tunne on vaarallista.”

Todennäköisesti se, mikä ei tunnu tällä hetkellä turvallisesta ja mukavalta on paljon turvallisempaa, kuin tämän hetken turvallisuuden tunne.

Hyvä juttu on nimittäin se, että kun tarkistat kuukausittain mihin olet menossa, et ole enää epäonnistuja, vaan teet juuri niitä asioita, jotka ovat mielestäsi tärkeimpiä.

Opit tavoitteiden matkalla viisaammaksi ja tietotaitosi kasvaa. Kun opit, ymmärrät paremmin, mitä pitää tehdä ensi kerralla, jotta tavoitteisiin päästään

”Epäonnistut” tavoitteissasi vain silloin, kun teet vääriä asioita päivittäin.

Selkeytän hiukan, millainen on tavoitteen määritelmä:

Tavoite on tavoite silloin, kun siinä on nämä kaksi asiaa:

1. Fyysinen aktiivisuus
2. Tavoite on 100% prosenttisesti saavutettavissa.

Eli sinulla on tarvittava tieto ja taito saavuttaa fyysisellä tekemisellä asettamasi tavoite.

Jos siis pystyt nimetä toiminnan askeleet, miten pääset tavoitteeseen ja ainut asia, mikä pitää sinua paikallaan on toiminta, silloin olet oikean tavoitteen äärellä.

Todella tehokas tapa pitää unelma mielessä on tehdä unelmataulu kotiisi näkyvälle paikalle.

Olen kirjoittanut unelmista artikkelin.

Unelmataulussa voi olla unelmiesi talo, siellä voi olla rakastava parisuhde, siellä voi olla asioita, joita haluat kokea sekä nähdä. Siellä voi olla fyysinen kunto, henkinen kunto sekä erilaisia ystäviä ja aktiviteetteja. Siellä voi olla tulomäärä ja omistusten määrä.

Kaikki, mitä ikinä haluat unelmiesi tauluun, ”dreamboardiin” on mahdollista saavuttaa.

Hyvä esimerkki tästä on Jim Carrey

,joka kirjoitti 10 miljoonan dollarin shekin. Hän katsoi shekkiä joka ikinen päivä ja visualisoi tilanteen, kun hän sai 10 miljoonan shekin käteen tekemästään elokuvasta.

Jim Carrey näytteli elokuvassa ”Nuija ja tosinuija”, jonka johdosta hän sai käteensä, mitäs muutakaan, kuin 10 miljoonan shekin.

Menestyneet ihmiset rakentavat omat tavoitteensa unelmiensa ympärille ja samoin teki myöskin Jim Carrey.  

Menestyneet ihmiset ajattelevat asioita pitkällä aikavälillä. He elävät tästä hetkestä käsin ja toimivat juuri tästä hetkestä käsin, mutta heillä on visio tulevasta. He tekevät oikeita asioita päivittäin, jotka ohjaavat unelman suuntaan.

Puolestaan ihmiset, jotka eivät menesty, ovat ihmisiä, jotka luovuttavat unelmansa suhteen, koska tajuavat, että unelma ei toteudukaan yhdessä yössä.

Ihmiset, joilla ei ole unelmia, eivät tee myöskään tavoitteita. Joskus olen kuullut jopa tämän tyylisten ihmisten sanovat, että nykyisessä elämässä ei ole mahdollista saavuttaa unelmia. Ja kyllä, tämä on ihan totta.   

Albert Einsteinin tunnetuimpia sitaatteja on hänen typeryyden määritelmänsä:

”Toistaa samaa asiaa yhä uudelleen ja odottaa eri lopputulosta.”

Toinen tapa olla menestymättä

on toimia ja tehdä töitä unelmiensa eteen, mutta lopettaa tekeminen, kun asioista tulee vaikeaa ja raskasta. Sen jälkeen asetetaan uusi suunta ja projekti, joka käytännössä tulee eteen ja tarttua siihen.

Tällainen ihminen on kenguru, joka hyppii asioista toiseen ja kokeilee erilaisia tekniikoita ja metodeja. Tällainen ihminen etsii pikavoittoja.

Itse olin tällainen henkilö

Hypin liiketoiminnasta toiseen ja rakensin liiketoimintaa niin pitkään, kunnes se tuotti vähäsen ja kun kaikista raskain vaihe tuli vastaan, halusin hypätä siitä pois, koska tuntui ylitsepääsettömän raskaalta tehdä asioita, joita pitää, muttei halua.

Onneksi tajusin tämän vuosi sitten. Vuosi sitten tajusin, että olin rakentanut 7 erilaista liiketoimintaa viiden vuoden aikana, enkä ollut missään näistä juurikaan menestynyt. Olin toki tehnyt näillä liiketoiminnoilla rahaa, mutta kuka tahansa muukin ihminen olisi pystynyt tekemään täysin saman.

Näet varmasti tällaisia ihmisiä ympärilläsi. Jokainen vuosi heillä on uusi tavoite ja uusi liiketoiminta, jota lähteä rakentamaan. Uusi puhelinsovellus, uusia sijoituksia, valmennusta, Youtube-videoita ja kaikkea erilaista.

Ai että minua koskee sydämeen, kun paljastan aikaisemman heikkouteni ääneen.

Totuus on se, että tällaisella säätämisellä ei tule pääsemään isompiin unelmiinsa… Olen itse säätänyt kaikkea viimeisen viiden vuoden aikana. Onneksi tajusin tämän vuosi sitten ja säätäminen loppui kuin seinään.

Säätäminen estää elämässä menestymisen, koska ei ole keskittymiskykyä, kärsivällisyyttä tai pysyvyyttä.

Nämä kolme asiaa ovat asioita, jotka johtavat menestykseen.

 

Älä säädä, vaan keskity pitkän aikavälin tavoitteisiin.

Varaa alapuolelta ilmainen tapaaminen, joka on suunnattu yrittäjille. 

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1