Elämä pitää olla balanssissa. Balanssilla tarkoitan sitä, että tunnet olevasi jatkuvassa flow:ssa. Elämä tuntuu mahtavalta ja voit hyvin. Tässä artikkelissa kerron, miten saat kuudella askeleella tasapainoa elämääsi.

1. Ihminen tarvitsee vapaa-aikaa

Vaikka työn tekeminen olisi kuinka mahtavaa ja mukavaa tahansa, ihminen tarvitsee vastapainoksi myös vapaa-aikaa. Itselleni kävi niin, että rakastin työtä mitä tein ja teinkin sitä päivittäin yötä päivää. Jossain vaiheessa elimistöni ja mieleni ei jaksanut enää tehdä yhtään mitään. En vain pystynyt. Olin palanut loppuun ja minun oli pakko muuttaa toimintatapojani. Otin enemmän vapaa-aikaa itselleni.

2. Balanssi liikunnan ja levon välillä

Vastaani on tullut muutama asiakas, jotka ovat käyneet bodypumpissa useita kertoja viikossa ja siihen päälle tehneet vielä 3-4 kertaa viikossa 5-10 kilometrin juoksulenkin. Kun kehitystä ei tule, lähes aina sama kysymys toistuu tämän himoliikkujan suusta: ”Pitääkö minun lisätä liikuntaa, teenkö liian pienillä tehoilla?”.

Ei hyvä ihminen, et todellakaan. Tehdään harjoittelusta fiksumpaa ja nousujohteisempaa sekä lisätään arkeen PALJON lepoa.

3. Balanssi ystävien, puolison ja perheen välille

Olin aikaisemmissa parisuhteissa sellainen, että vietin aikaa vain ja ainoastaan puolisoni kanssa 24/7. Jos joku olisi katsonut meitä aurinkoa vasten, hän olisi luultavasti luullut meitä siamilaisiksi kaksosiksi.

Ystävät ovat osa tukiverkostoa. Ystävät, jotka antavat ja tuovat sinulle energiaa. Saat erilaisia näkökulmia ja ajatuksia kun hengailet ystäviesi kanssa. Myös perhe on erittäin tärkeä ja tukena taustalla.

4. Balanssi viihteen ja opiskelun välillä

Elämä ei ole pelkkää kehittymistä. Tarvitsemme välillä myös hetkiä, kun voimme tehdä jotain mikä ei kehitä meitä, vaan palauttaa mieltämme. Viihteellä tarkoitan sellaista tekemistä, josta nautit.

5. Balanssi pelon ja vapauden välillä

Napoleon Hill:n mukaan 95% ihmisistä elää pelosta käsin. Tälläiset ihmiset tunnistaa siitä, että mahdollisuuden ilmestyttyä he yleensä etsivät asioita, jotka voisivat mennä pieleen tai epäonnistua. Heitä pelottaa.

Hyvä uutinen on se, että tätä pystyy muuttaa muokkaamalla alitajuntaa ja kohtaamalla tunteita. Huono uutinen on se, että jos et tee mitään, mitään ei tapahdu.

5% ihmisistä elää enemmän vapaudesta käsin. He näkevät asioissa mahdollisuuksia, eivätkä suunnittele elämäänsä ja unelmiaan peloistaan käsin. Kumpaan kategoriaan sinä kuulut enemmän? Vapauteen vai pelkoon?

6. Balanssi mielen ja sydämen välillä

Osa ihmisistä ajattelee todella paljon. He kertovat erilaisia tarinoita elämästään, joita he luulevat sillä hetkellä todeksi. He pähkäilevät ja järkeilevät, miten asiat toimivat. Osa ihmisistä menee taas pelkän intuition varassa.

Nyt puhun mielen ja sydämen välisestä kommunikoinnista. Mieli on se, joka höpöttää erilaisia ajatuksia. Sydän on taas tunne ja fiilis.

Teetkö asioita, jotka paperilla näyttävät tosi hyvältä, mutta syvällä sisimmässäsi ne tuntuvat pahalta? Silloin et kuuntele sydäntäsi. Teetkö asioita, jotka tuntuvat tosi mahtavilta ja upeilta, mutta jotenkin järkeilet, etteivät asiat kuitenkaan toimisi. Silloin kuuntelet liian paljon ajatuksiasi.

7. Balanssi varmuuden ja epävarmuuden välillä

Rutiinit tuovat varmuutta. Uudet asiat ja elämänmuutokset tuovat epävarmuutta. Yrittäjyys on yleensä aika epävarmaa tulojen ja riskien puolesta, jolloin varmuutta olisi hyvä hakea vastapainoksi jostain muualta. Tasapaino varmuuden ja epävarmuuden välillä on hyvin yksilöllistä.

Osa ihmisistä haluaa elää täysin epävarmaa elämää. Elämää, joka muuttuu päivittäin. Osa ihmisistä taas ei kestäisi millään sitä, koska he haluavat varmuutta omaan arkeensa.

 

Montako prosenttia sinä laittaisit?

  • vapaa-aika / työ
  • liikunta / lepo
  • ystävät / puoliso / perhe
  • viihde / opiskelu
  • pelko / vapaus
  • mieli / sydän
  • varmuus / epävarmuus

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita:
Mikä on paras ruokavalio?
12 helppoa tapaa nopeuttaa aineenvaihduntaa
5 virhettä, joita jokainen tekee ruokavalion kanssa

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1