Olen rakentanut elämäni aikana seitsemän eri liiketoimintaa ja jokainen kerta olen huomannut, että ihmisellä on suunnattomasti aikaa päivässä.

Monesti ihmiset kysyvät, teenkö mitään muuta, kuin valmennan ja pyöritän osa-aikaisena liiketoimintojani. En halua puhua tässä artikkelissa liiketoiminnoistani tai siitä, mitä olen tehnyt, vaan haluan tuoda sinulle esille ajatuksen, että aika on vain illuusio.

Uskon, että jokainen ihminen pystyy pyörittää kolmea eri liiketoimintaa sekä antaa aikaa puolisolle ja perheelle. Siinä sivussa pystyy myös viettää aikaa parhaiden ystävien kanssa ja ehtii vielä kaiken lisäksi treenata ja pitää itsestään huolta sekä löytämään arjesta aikaa meditoinnille, rentoutumiselle ja opiskelulle.

Ja tosiaan vastaus kysymykseen, teenkö muuta kuin liiketoimintojani: kyllä, ehdin tehdä PALJON muutakin, kuin liiketoimintojani. Kyse on aina ajan ja kalenterin hallinnasta ja arvoista.

Arvot määrittelevät aika usein ihmisen normaalin arjen. Minkälaisille asioille annat elämässäsi eniten arvoa?

Jos olet hyvin perhekeskeinen, annat luultavasti ajastasi enemmän perheellesi. Jos suurena arvonasi on oma terveys, luultavasti haluat syödä hyvin, treenata ja huolehtia siitä, että olet virkeä ja energinen.

Ymmärrät varmasti pointin, mitä tarkoitan tällä?

Kalenterin hallinta on taas enemmän tekniikkaa ja työkaluja. Miten hallitset päiväsi niin, että saat asiat tehdyksi ja aikaa jää muuhunkin kuin pelkkiin ns. ”velvollisuuksiin”.

Maailman menestyneimmät ihmiset

kellottavat ja tietävät tunnilleen ja minuutilleen, miten heidän päivänsä etenee. He ovat täysin perillä siitä, mitä tapahtuu klo 09.00 aamulla ja mitä tapahtuu heti tunnin päästä.

En tarkoita, että kaikkien pitäisi sulautua tähän muottiin, koska en itsekään tähän muottiin kuulu. Toki en olekaan maailman menestynein… Vielä. 😀

Osa ihmisistä rakastaa vapautta ja työskentelyä vapaudesta käsin ja ilman deadlinejä.

Loistava tekniikka ajanhallintaan on kalenteri. Ilman kalenteria et ole perillä asioistasi ja tapahtumista.

Itseäni henkilökohtaisesti ärsyttää se, että jos ihminen unohtaa kalenterin puuttumisen vuoksi tapaamisia ja tapahtumia. Ihmisen muisti on usein aika hauras. Kalenteri on pakollinen. Painosanalla pakollinen.

Toinen erinomainen tekniikka on asettaa itselleen tarkat ja pysyvät ajat:

– Milloin treenaan?
– Milloin vietän aikaani perheeni kanssa?
– Milloin teen töitä?
– Milloin laitan ruokaa?
– Milloin hoidan kaikki juoksevat asiat?

Mentorini opetti tällaisen tekniikan joskus: kirjaa ylös paperille kaikki asiat, jotka sinun pitää tehdä, jonka jälkeen siirrä ne kalenteriin sopiville paikoilleen.

Ta-daa!

Näin saat todella paljon enemmän aikaa itsellesi, perheellesi ja vapaa-ajallesi, koska olet tehnyt sopimuksen itsesi kanssa, milloin teet mitäkin. Tämä helpottaa mentaalista kuormaasi huomattavasti, koska olet tehnyt sopimuksen, josta pidät kiinni.

Loppujen lopuksi kyse on vain siitä, mitä päätät tehdä ja mitä et.

Asiakkaiden kanssa olemme tehneet itsenäisiä sopimuksia, jotka kulkevat samassa linjassa oman arvomaailman kanssa ja he ovat huomanneet, että heidän stressitasonsa ovat laskeneet huomattavasti. Turha juokseminen paikasta toiseen häviää ja normaalin tyhjiön ja häslingin sekaisen tilan täyttää rauha.

Asiakkaiden onnellisuus, vireystila ja jaksaminen ovat nousseet huomattavasti. Selkeys ja harmonia elämässä on noussut ja he ovat kaikin puolin iloisempia sekä tyytyväisempiä omaan elämäänsä kuin aikaisemmin.

Miksi ja miten?
Koska he tietävät, mitä tekevät ja kulkevat omien arvojensa kanssa samaan suuntaan.

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita: 
Kuinka luot vahvemmat rutiinit? 
Miten poistat elämästäsi asiat, jotka eivät johda tavoitteisiin?

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1