Poikkesin täysin tämän aamun rutiineista

Normaaliin tapaani olisin herättyäni noussut ylös, juonut veden, pukenut päälle ja heittänyt treenikassin olalle. Tänään oli kuitenkin erilainen päivä, koska tajusin, että minulla on tapaaminen ”liian aikaisin”.

Heräsin, kävin vessassa ja petasin sängyn, jonka teen normaalisti vasta kotiin tullessani. Aloitin kirjoittaa tätä artikkelia.

Miksi tein näin?

Kännykkä alkoi päivittää itse itseään uuteen versioon. Tarvitsen kännykästäni askelmittaria ja podcastia, jota voin kuunnella treenatessani.

Ihmettelin, miten tällainen pieni muutos normaalissa aamussa voi sekoittaa näin paljon pakkaa.

Olisin voinut mennä salille kaikesta huolimatta tai siirtää salitreeniä myöhemmäksi. Olisin voinut siirtää tämän artikkelin kirjoittamista myöhemmäksi. Olisin vain voinut siirtää asioita eteenpäin, mutta minun piti tehdä aamusta päätös ”miten toimin”.

Välillä elämässä tulee vastaan tällaisia tilanteita. Olit suunnitellut jotain, mutta jostain syystä elämään tuleekin pieni särö. Särö, joka muuttaa koko pelin luonteen. Siinä vaiheessa olisi hyvä tietää prioriteettilista, mitkä asiat ovat kaikista tärkeimpiä.

Tiedän, että tätäkin artikkelia lukevat ihmiset, jotka miettivät ja pohtivat uusia rutiineja ja ovatkin varmasti myös kokeilleet erilaisia toimintamalleja omassa elämässä.

Miksi teet rutiineja?

Jos teet rutiineja vain rutiinien suorittamisen ilosta, se ei oikein johda mihinkään. Rutiinien tehtävä on johtaa isompaan päämäärään ja tavoitteeseen, eikä niinkään olla ”kiva pikku harrastus”. Taustalla on joka kerta tavoite ja päämäärä.

Kirjoitan artikkeleita jokainen aamu, koska haluan tulevaisuudessa julkaista useamman kirjan. Päivittäinen kirjoittaminen on opeteltava rutiini, jonka haluan oppia jo tässä vaiheessa elämääni, koska uskon sillä olevan valtavan voimakkaita seuraamuksia tulevaisuudessa.

Haluan oppia kirjoittajana ja ajattelijana paremmaksi. Se on tärkein tavoite kirjoittamisen suhteen.

Miksi treenaan joka aamu?

Koska haluan olla hyvässä kunnossa myös 80-vuotiaana. Tämän hetken tavoitteenani on tiputtaa kehon rasvamassaa, koska olen huomannut, että 15% prosentin rasvoissa näytän lihavalta. Ja ei, en ole mitenkään oikeasti lihava. Jokainen kerta, kun menen katsomaan peilistä itseäni, tunnen että jotain puuttuu.

Ajattelen myös, että jos tiputan rasvaprosentin 10 prosentin hujakoille, ensinnäkin näytän ”paremmalta” ja ammattitaitoisemmalta valmentajalta ja itsetuntoni paranee. Vaikkakaan asia ei mene niin.

Mitä kovempi kondis ei todista sitä, että on ammattilainen, mutta valitettavan monella ihmisellä on sellainen mielikuva, että kaikki valmentajat ovat hetkenä minä hyvänsä valmiita nousemaan fitness-lavoille.

Syön terveellistä ruokaa päivittäin, koska saan siitä ennen kaikkea energiaa ja jaksan touhuta päiväni yrittäjänä. Tällä hetkellä toinen syy on, että haluan tiputtaa rasvamassaa, jolloin ruokavaliolla on 70% vaikutus asiaan.

Voisin käydä kaikki rutiinit tässä läpi, mutta sait varmasti pointista kiinni.

Aina tulee muutoksia

Kun tiedät, miksi teet rutiineja, osaat priorisoida asioita pikkuisten elämän säröjen tullen. Aina tulee muutoksia, mutta päätös on kuitenkin sinun, mitkä rutiinit koet kaikista tärkeimmiksi.

Henkilökohtaisesti menen tästä suoraan treenaamaan ja nappaan smoothien aamupalaksi, jonka voin juoda palaverissa.

Välillä rutiinit voivat olla jo automaatioita, eli niitä ei tarvitse edes ajatella. Silloin teet asioita, vaikka et tiedä, että teet.

Esimerkiksi kenkien solmiminen. Alkuun opettelit solmimaan kengännauhoja ja mietit paljon, miten homma menee. Tällä hetkellä et edes tiedä, miten sen teet, koska solmit vain.

Välillä voimme toimia täysin tiedostamattamme ja vain suorittaa omaa arkeamme. Pysähdy ja mieti, mitä rutiineja sinulla on tällä hetkellä omassa arjessasi.

Heitänkin sinulle muutaman kysymyksen:

– Oletko koskaan miettinyt, minkälaisia asioita teet päivittäin?
– Oletko tietoinen siitä, minkälaisia rutiineja sinulla on?
– Mitä asioita teet jatkuvasti samalla tavalla?
– Mitkä toimintamallit toistuvat päivästä toiseen?

Pysähdy hetkeksi ja katso ulkopuolisin silmin, mitä asioita oikeasti teetkään normaalissa arjessasi.

Muokkaa rutiineja sellaiseksi, kuin haluaisit niiden olevan. Jos elämässä tulee särö vastaan, päätä, mitkä asiat ovat kaikista tärkeimpiä siinä hetkessä ja luota päätökseesi.

Lue lisää rutiineista:
Rutiinit -Oletko tapojesi orja?
Kolme tekniikkaa, kuinka saat luotua vahvemmat rutiinit

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1