Tavoitteen luominen kertoo oikeastaan koko päiväsi, viikkosi, kuukautesi ja jopa vuotesi suunnan.

Tavoitteen tärkein tehtävä on olla hiukan vaikeasti saavutettavissa, jotta sen saavuttamisen eteen joutuu oikeasti työskentelemään.

On olemassa neljä tapaa asettaa tavoite.

Kolme ensimmäistä tapaa ovat visualisointi, SMART-tavoitteet ja tunnetavoite.

  

Tässä artikkelissa kuitenkin käsittelemme neljättä tavoitetta, eli tapatavoitetta.

Tapatavoite tarkoittaa sitä, että sitoutuu asiaan, joka tapahtuu päivittäin. Tämä on todella, todella hyvä ja hyödyllinen tapa asettaa tavoite. Jos sinun on vaikea hahmottaa sitä, kuinka paljon pystyt saavuttamaan kuukaudessa, kolmessa kuukaudessa tai puolessa vuodessa, voi tapatavoite olla hyvä vaihtoehto.

On helpompi sitoutua päivittäiseen rutiiniin kuin isoon päämäärään, koska jaksamme tehdä asioita jostain syystä silloin pidempään.

Ennen tapatavoitteen luomista sinulla olisi hyvä olla jokin suunta, mitä kohti haluat kulkea.

Jos haluat vaikka tiputtaa painoasi, 10 kilon painonpudotus on liian suuri pala kerralla tavoiteltavaksi. Unohdetaan paino ja keskitytään päivittäisiin tapoihin, jotka johtavat siihen, että 3kk, 6kk tai kahden vuoden päästä paino on pudonnut 10 kiloa. Päivittäisten tapojen kannattaisi olla ravintoon, aktiivisuuteen, palautumiseen ja harjoitteluun liittyv.

Jos päätät luvata itsellesi, että syöt päivittäin nyrkillisen proteiinia jokaisella aterialla ja keskityt siihen, että saat 10 000 askelta täyteen ja illalla jätät tv:n katsomisen ennen nukkumaan menoa pois, niin paino alkaa tippumaan.

Minullakin on paljon tapatavoitteita. Päivittäinen työhön liittyvä tapatavoite on kuvata 5 päivänä viikossa 2 videota per päivä.

Minulla on unelma ja visio, missä näen itseni viiden vuoden päästä. En vain tiedä, että pääsenkö sinne. Jos en pääse, niin olen ainakin oppinut matkani varrella todella, todella paljon.

Varaudu epäonnistumisiin

Epäonnistuminen ei ole virhe. Mikään ei mene koskaan niin, kuin on itse suunnitellut.

Kun tulee vastaan päivä, että juuri sitä oikeaa vähärasvaista jauhelihaa ei olekaan lähikaupassa, niin ei kannata lyödä läskiksi koko projektia ja ostaa kolmea litraa jäätelöä ja karkkia. Välillä tulee takapakkeja.

Välillä tulee päiviä, milloin et pääse tapatavoitteeseen. Kysymys kuuluukin, että mitä teet silloin kun epäonnistut, etkä pääse päivittäiseen tavoitteeseen?

Tietenkin aloitat seuraavana päivänä tavoitteen toteuttamisen alusta. Unohdat tappiosi ja annat itsellesi anteeksi, että kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan. Jatkat siitä, mihin olit jäänyt.

Luomalla tavoitteet päivittäiseen elämään, pääset aina lähemmäksi omaa unelmaasi. Kiitos kun luit tämän artikkelin!

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita:
Kuinka opit tuntemaan itsesi paremmin? 
10 tapaa hyväksyä itsensä
Miten opin johtamaan itseni menestykseen?

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1