Tuntuuko siltä, että sinulla ei ole itseluottamusta? Haluaisitko voida paremmin ja onnellisemmin? Haluaisitko saattaa asiat kunnolla loppuun, jotka olet jo kertaalleen aloittanut?

Sisäistä tämä: ”Pystyt juuri siihen, mihin luulet pystyväsi.”

Annan tässä artikkelissa neljä tapaa, miten parannat mielesi terveyttä ja sen lujuutta. En halua luoda mörköä sinulle, vaan haluan pitää asiat mahdollisimman yksinkertaisena ja helposti toteutettavana.

Ainoa asia, jonka suosittelen kirjoittamaan paperille ylös, on ”treenaa”!

Monissa eri kirjoissa puhutaan tärkeimmistä rutiineista, jotka tuovat elämään paljon muutakin, kuin sen yhden rutiinin. Tärkeimmät rutiinit laukaisevat positiivisen kierteen, joka johtaa muihin hyviin asioihin.

Esimerkiksi treenaaminen:
fyysisen kehon harjoittelu ei pelkästään lisää fyysistä kuntoa, vaan kehittää myöskin mentaalista puolta.

Sen lisäksi, että saat terveellisen ja hyvinvoivan kehon, liikunta ja treenaaminen auttavat myös mielenterveyden, aivojen kapasiteetin, ahdistuksen ja masennuksen oireita sekä vähentävät samalla stressiä.

1. Treenaaminen tekee onnelliseksi

Liikunta vapauttaa kehossa endorfiinia. Endorfiini on keskushermoston tuottama kemikaali, joka ei vähennä ainoastaan kiputiloja kehossa, vaan myös aiheuttaa kehoon hyviä fiiliksiä. Tunne, jonka saat endorfiinista on lyhytaikainen.

Säännöllinen liikunta voi tuoda pitkäaikaisia hyötyjä mentaalisesti. Säännöllinen liikunta tuo hymyn kasvoille ja antaa paremman tunteen myös itselle. Peilikuva kiittää myöskin jatkossa. Treenaaminen on erinomainen tapa mielenterveyden, kuten masennuksen ja ahdistuksen hoitoon.

Tämä lähestymistapa ei ehkä toimi niille, jotka kärsivät kemiallisesta epätasapainosta kehossa, mutta voi tehdä ihmeitä niille, jotka tarvitsevat lääkitystä tai terapiaa.

Omalla kohdallani päivittäinen treenaaminen nostaa hyvää fiilistä ja jaksan paljon paremmin. Kuitenkaan treenaaminen ei tarvitse olla päivittäistä. 2-4 kertaa viikkoon treenin tekeminen riittää aloittelijalle.

2. Treenaaminen vähentää stressiä

Kirjassa paranemisen avaimesta sanotaan näin: ”98 prosenttia kaikista sairauksista on stressiperäisiä”.

Stressi vaikuttaa:

– painonnousuun
– korkeaan verenpaineeseen
– ruoansulatukseen
– sydämeen
– koko kehoon

Pitkässä juoksussa stressi vaikuttaa myös mielenterveyteen.

Liikunta auttaa vähentämään ja eliminoimaan stressiä, samalla se tekee sinut myös onnellisemmaksi, koska saat endorfiinia kehoon.

Treenaaminen vähentää myös norepinefriinien pitoisuuksia. Norepinefriinit ovat kemikaaleja, jotka voivat heikentää aivojen reaktiota stressiin. Endorfiinit taistelevat stressiä ja ahdistusta vastaan ja auttavat kehoasi rauhoittumaan.

Treenaaminen on melkein verrattavissa meditaatioon. Se sallii sinut kääntymään sisäänpäin ja päästämään irti kaikista huolista sekä ongelmista.

Jos haluat päästä seuraavalle tasolle, voit käyttää myös meditaatioharjoittelua.

Kurkkaa tästä linkistä meditaation hyödyt. 

3. Treenaaminen parantaa itseluottamusta

Itseluottamus on tärkeä ja ratkaiseva tekijänä siinä, kuinka onnistumme elämässämme.

Elämä on hiukan kuin mielen peliä ja mitä enemmän sinulla on itseluottamusta, sitä terveellisemmällä pohjalla on myös henkinen tilasikin.

Treenaaminen auttaa rakentamaan tervettä itseluottamusta. Kun treenaat, saat tehtävän suoritettua ja samalla näet itsesi parantuvan henkisesti ja fyysisesti.

Treenaamisen avulla voit huomata, kuinka hämmästyttäviin asioihin kehosi pystyy ja sen avulla voit nähdä, miten paljon kehosi vahvistuu. Tähän yhtenä hyvänä mittarina voi toimia vastusharjoittelu vapailla painoilla. Alkuun painot ovat kevyet, mutta mitä pidemmälle menet, sitä enemmän näet edistysaskelia.

4. Treenaaminen vahvistaa tahdonvoimaa

Mieli ja keho eivät ole kaksi ”erillistä” kokonaisuutta.

Fyysistä suorituskykyä voidaan usein peilata myös mentaaliseen suorituskykyyn. Kun treenaat, lähetät aivoihin paljon verta, mikä luo taas selkeämpiä ajatuksia ja yhteyksiä. Treeni auttaa parantamaan myös muistia, koska treeni vapauttaa endorfiinia, joka puolestaan stimuloi tietojen ”koodausta” ja tallentamista aivoihin.

Kun käyt treenaamassa, saat stressin ja kuorman hetkeksi pois. Ajatuksiin tulee tilaa ja pystyt keskittyä paremmin asioihin, jotka johtavat eteenpäin.

Yhteenveto

Harjoittelu ei ainoastaan paranna fyysistä terveyttä ja fysiikkaa, vaan se parantaa myös mielenterveyttä, lisää onnellisuutta ja rentouden tunnetta.

Aloita treenaaminen ja huomaat, että menestys lisää menestystä sekä hyviä asioita alkaa tapahtua.

Lue lisää artikkeleita: 
Mitä hyötyä on meditaatiosta?
Onko sinulla tarvetta mentaaliselle detox-kuurille? 

Click here to subscribe
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1