“Uskoitpa pystyväsi tai et, olet aina oikeassa” Henry Ford

Kerron sinulle tässä artikkelissa ehkä kaikista merkittävimmän ajattelumallivirheen, jolla varmistat painonpudotuksesi sabotoinnin.

Jos haluat varmistaa tuloksettoman elämäntapamuutoksen, etkä halua koskaan onnistua painonpudotuksessasi pysyvästi, seuraa silloin tätä ajattelumaailmaa.

Artikkelissa annan sinulle myös toimivat toimintamallit ehkäistä painonpudotuksen suurimpaan kuoppaan astumisen.

Mikä tämä virheellinen ajattelumalli on, joka varjostaa 98% elämäntapamuutosasiakkaita?

Treenaan itseni kesäkuntoon.”

Miksi tämä ajattelumalli sabotoi painonpudotuksesi?

Kyseisessä ajattelumallissa keho on ulkoistettu sinusta. Kun ajatellaan treenaamista ja kehoa ulkopuolisena asiana, ei pysyviä tuloksia voi koskaan syntyä. Ajattelet, että jokin kolmen kuukauden treenijakso hyvällä ravinnolla saisi sinulle pysyviä tuloksia aikaan.

Syy ei ole sinun. Syy on median ja markkinoilla olevien dieettien, joita markkinoidaan rankalla kädellä. Nämä pikadieetit lupaavat sinulle pikaratkaisuja. Tässä ajattelumallissa projekti ei ole pysyvä. Päätät tehdä pikadieetin, mutta projektin jälkeen päädyt useimmiten samaan tilanteeseen kuin aikasemminkin ja olet pahamaineisessa jojo-kierteessä.

Ketä tämä nopea pikadietti sitten ihan oikeasti hyödytti? Luultavasti markkinagurun lompakkoa. Ehkä jopa sinua, koska olit sen kolme päivää hyvässä kunnossa. Todellisuudessa tilanne oli win-lose peli. Valmentaja voitti, mutta sinä hävisit rahaa ja sait pahemman olon itsellesi. Jokainen päätös, ratkaisu ja yhteistyö pitää päätyä aina win-win tilanteeseen tai jopa win-win-win tilanteeseen. Tällöin kukaan ei häviä. Ei valmentaja, et sinä, eikä kukaan muukaan.

Järkyttävä fakta painonpudotuksesta

Saatan järkyttää sinua, koska aion ottaa filtterit pois tästä tekstistä ja kertoa totuuden. Totuuden, jota sinulle ei ehkä ole vielä kerrottu.

Painonpudotuksessa tavoite ei koskaan ole painonpudotus.

Annas mahdollisuus, niin perustelen tämän. Olen huomannut lähes 300 henkilökohtaista asiakasta ohjatessani, että 98% elämäntapamuutosasiakkaista haluaa ensimmäisellä tapaamisella tiputtaa painoaan. Tuttu juttu, eikö niin? Kuitenkin jokainen asiakas huomaa oikean syyn olevan jokin muu, kun kysyn oikeita kysymyksiä ”pinnallisen” tavoitteen takaa.

Painonpudotuksen oikeita tavoitteita ovat:

 • energiatasojen nousu
 • häpeilemätön peilikuva
 • jaksaminen töissä
 • itsetunnon kohotus
 • suorituskyvyn paraneminen

Painonpudotus on hyvä extra, eikä sitä pidä missään nimessä väheksyä.

Miten muuttaa ajattelumaailma niin, että tulokset ovat pysyviä?

Kyse on ajattelutavasta ja opitusta tavasta ajatella. Nykyinen ajatus täytyy:

 • tunnistaa
 • kyseenalaistaa
 • keksiä uusi

Ajattelumaailma muutetaan muotoon: ”Treenaan, syön terveellisesti ja panostan hyvään uneen, koska se on osa minua.” Tällä mallilla saavutetaan pysyviä tuloksia. Tämä ajattelumaailma on paljon pitkä-aikaisempi ja alat voida paremmin, päivästä numero yksi alkaen. Ei ole enää mitään, miksi tiputtaisit painoasi, koska pohja painonpudotukselta on hävinnyt.

Tilalle on tullut ajattelumalli, jonka mukaan pysyvät ja ikuiset tulokset tulevat. Tämä malli on paljon pysyvämpi kuin: ”Kesäkuntoon ensi kesäksi”. Varmasti mietit, miten tälläisen ajattelumallin pystyy ihan oikeasti saavuttaa?

Työkaluja mallin muuttamiseen et saa tässä artikkelissa, koska ne kuuluvat valmennukseni antimiin. Ne ovat asiakkaideni mukaan asioita, joita jokaisen ihmisen pitäisi käydä jossain vaiheessa elämäänsä läpi.

Annan sinulle valmennuksessani työkalut pysyvän muutoksen tekemiseen. Sinusta itsestäsi kiinni, käytätkö niitä vai et ja haluatko tehdä tuloksia.

Olen jossain vaiheessa valmennusuraani myös valikoinut asiakkaani tapaamisen perusteella, koska muuten joitakin asiakkaita olisi pitänyt ohjata yötä päivää. Nyt pidän vain 10 valmennettavaa, jotta pystyn antaa kaikkeni jokaiselle asiakkaalleni. Tästä syystä laatu valmennuksessa pysyy todella korkealla.

Henkilökohtainen valmennus on paras vaihtoehto saavuttaaksesi pysyviä tuloksia. Ensimmäisenä luomme tarkan ja mitattavan tavoitteen, jota kohti tähtäämme koko valmennuksen ajan.

Kuljemme matkaa yhdessä, koska olemme tiimi. Autan sinua jokaisessa hetkessäsi, saat tukea, kuuntelua ja keksimme yhdessä ratkaisuja ongelmiisi.

”Joonas on välittävin sekä ammattitaitoisin valmentaja, johon olen elämässäni törmännyt.”Jaana 41 v

Kun olemme saavuttaneet tavoitteen, mietimme yhdessä otammeko toisen tavoitteen vai oletko valmis jatkamaan yksin matkaasi. 98,7 % henkilökohtaisista asiakkaistani on päässyt yhdessä asettamiimme tavoitteisiin.

Valmennus ei ole kaikille!

Valmennus ei ole henkilöille:

 • jotka tietävät jo kaikesta kaiken
 • jotka eivät ole valmiita tekemään annettuja asioita
 • syyttelevät muita ihmisiä omista mokistaan

Jos koet, että olet henkilö:

 • joka on valmis kasvamaan ja kehittymään ihmisenä
 • joka on valmis saavuttamaan tavoitteensa
 • joka on valmis tekemään helppoja tehtäviä

Aloita matkasi varaamalla ilmainen konsultaatio!

Konsultaatio on siis täysin maksuton. Avaa muutamalla lauseella vain vastauslomakkeeseen ”nykyinen tilanteesi”, niin sovitaan yhteinen aika.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1