Meillä oli kotona hiukan epäsiistiä. Olin tehnyt pitkän päivän ja käynyt juuri treenaamassa, niimpä ajattelin rentoutua saunomalla. Olin todella hyvällä fiiliksellä, kunnes puolisoni tuli kotiin. Hän kiivastui siitä, että asunnossa oli niin sotkuista. Näin itsekin, että kyllähän täällä pitäisi siivota, mutta rentoutuminen ja saunominen kuulostivat niin paljon paremmalta raskaan työpäivän jälkeen.

Puolisoni tartutti kiivastuksen myös minuun. Meillä on puolisoni kanssa vahva yhteys ja tunnen todella vahvasti hänen kaikki tunteensa. Reagoin tällä tavalla, koska en ollut kovinkaan läsnä, vaan mieleni vietävissä ja ennen kaikkea väsynyt. Sanapura ja paha olohan siitä tuli. En syytä puolisoani, koska olen itse tunteistani sataprosenttisesti vastuussa.

Asiasta oli kulunut tunti jos toinenkin. Jostain syystä en kuitenkaan saanut tätä hirvittävää tunnemöykkyä käsiteltyä samana iltana, vaan tunne jäi vellomaan sisälleni.

Kaipaan aina konfliktin jälkeen 5-10 minuutin meditaation tapaisen tilan, jotta voin puhdistaa kehoni kaikista tunteista. Tätä en tuolla kerralla tehnyt ja menimme äkäisenä nukkumaan.

Heräsin aamulla ja tajusin, että minussa on edelleenkin ärsytystä, riittämättömyyttä ja v*******a. Sen johdosta meinasin peruuttaa koko työpäiväni. Ajattelin, että ihan sama vaikka pelaisin päivät pitkät ja joisin limsaa kiveksiä rapsutellen vähät välittämättä velvollisuuksistani. Pystyisinhän sen tekemään. Olin heittää koko päiväni ”läskiksi”, koska minulla oli tunnetta, joka rajoitti toimintaani.

Tämä kyseinen aamu oli tänään.

Nousin sängystä ajatuksen jälkeen. Puin päälleni verkkarit ja pitkähihaisen poolopaidan. Kävin vessassa. Join litran vettä. Puin koirille kaulapannat ja otin avaimet mukaani. Laitoin korvanapit korviini ja keskeneräisen äänikirjan soimaan. Kävelin 40 minuuttia koirien kanssa perinteisen aamulenkin. Tulin kotiin ja päästelin suoraan jääkaapille ottamaan maitohappobakteerit, vitamiinit ja omega-3. Nappasin pitkän espresson ja tulin tietokoneelle kirjoittamaan artikkelia.

Aikaisemmin elämässäni olisin lamaantunut ja toiminut juuri noin kuin aikaisemmin kerroin. Olisin tehnyt juuri niitä asioita, jotka tuntuvat helpolta ja antavat välittömän tyydytyksen.

Koko artikkelin pointti on, miten kohtaat tunteesi. Oletko automaattiohjauksella vai onko sinulla itselläsi mahdollisuus päättää ja kokeilla toista tapaa, kun sinulle tulee vastaanvanlainen tilanne vastaan?

”Alhaiset” tunteet rajoittavat väistämättä ihmisen toimintaa, mutta rajoittavatko ne sinun toimintaasi ja elämääsi?

Nyt otan itselleni viisi minuuttia aikaa puhdistaakseni kehoani, jonka jälkeen menen pyytämään anteeksi sitä, että hermostuin eilisessä tilanteessa. Taputtelen tunteen ja tilanteen mytyksi ja heitän mytyn ikkunasta ulos nätissä kaaressa. Elämä saa jatkua. Näin jatkan voittajana päivääni, koska ainut mihin voit vaikuttaa on minä itse.

Olen omien tunteideni ja toimintojeni herra.

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita:
Miten opin johtamaan itseäni paremmin?
Kuinka opit tuntemaan itsesi paremmin?
Mitä mindfulness on?

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1