Koen ystävyyden olevan luottamusta ja rohkeutta olla oma itsensä. Jokaisella meillä ihmisillä on ystäviä. Ystäviä, jotka tukevat hetkellä kuin hetkellä. Ystävä voi olla eläin, samaa sukupuolta oleva ihminen tai toista sukupuolta oleva henkilö.

Minulla oli reilu viikko sitten polttarit.

Olen siis menossa naimisiin. Kymmenen ystävääni pääsi paikalle ja nautimme toistemme seurasta. Huomasin kuitenkin polttareita juhliessani, että ystävyyden tasot ovat hyvin erilaisia. Kuitenkin jokaista ystävyyttä yhdistää se, että kumpaankin suuntaan on vetovoimaa.

Vetovoima on yhteyttä.

Vetovoima on kokemuksia menneisyyteen sekä avoimuutta tulevaisuuteen. Vetovoima on myös mielenkiintoa ja nautintoa toisen onnistumisia sekä kokemuksia kohtaan.

Ystäviä voi myös vaihtaa. Jos hengaat juoppojen kanssa päivät pitkät, luultavasti olet itsekin juoppo tai ainakin suuntaamassa kohti alkoholismia. Hengailemalla miljönäärien kanssa, olet luultavasti itsekin menossa kohti miljoonia tai olet jo miljonääri.

En tarkoita sitä, että vanhoja ystäviä olisi suotavaa jättää rannalle ja polttaa kaikki sillat takana. Ei, vaan tähänkin on järkevää piirtää sääntö. Sääntö, joka vie sinua eteenpäin elämässäsi.

33 prosentin sääntö

Vietä 33 prosenttia ajastasi ihmisten kanssa, jotka ovat sinua viisaampia / varakkaampia tai muuten vain paremmassa asemassa kuin itse olet.

Vietä 33 prosenttia ajastasi ihmisten kanssa, jotka ovat samalla tasolla kanssasi. Omaavat samanlaisen arjen ja elämäntilanteen, ehkä jopa taloudellisen tilanteen.

Vietä loput 33 prosenttia ajastasi ihmisten kanssa, jotka ovat sinua heikommassa asemassa. Enkä tarkoita sitä, että kuilun sinun ja heikossa asemassa olevan henkilön välillä kannattaisi olla kovin suuri, koska silloin se imee sinusta kaiken energian ja jaksamisen.

Mitä tässä käy?

Saat paljon täyttymystä ihmisiltä, jotka ovat sinua pidemmällä elämässään, jotta voit jakaa täyttymystäsi heikommassa asemassa oleville. Samalla tasolla olevat ihmiset pitävät sinua paikallasi ja pitää ”jalkasi maassa”.

Viiden sääntö

Olet viiden lähimmäisen ihmisen summa. Puhutaan paljon siitä, jos ympäröit itsesi viisaammilla tai tyhmemmillä ihmisillä, sinusta tulee se kuudes. Seura tekee kaltaisekseen.

Tämä pitää täysin paikkansa. Onkin hyvä pitää viiden lähimmäisen ihmisen piiri mahdollisimman tiukkana ja päästää sinne vain ihmisiä, joiden koet olevan sinulle tärkeitä. Tärkeitä niin, että suhde antaa ja ottaa suhteessa tasavertaisesti.

Suhteen tärkeimpiä asoita on se, että se sekä antaa ja ottaa samalla. Vastavuoroisuus on todella tärkeää.

Olen muutaman kerran törmännyt suhteeseen, jossa olen ollut pelkkä antava osapuoli. Olen antanut neuvoja, olen valmentanut, olen tsempannut, olen auttanut ja työntänyt ihmistä hellästi eteenpäin. Homma ei vaan toimi niin. Tarvitaan vastavuoroisuutta.

Olen ollut myös muutaman kerran ystävyyssuhteessa, jossa olen ollut vastaanottava osapuoli. Minua on tsempattu, työnnetty eteenpäin, minua on valmennettu ja annettu neuvoja. En kuitenkaan itse pystynyt antamaan mitään ja tämän johdosta ystävyys ei syventynyt, vaan lässähti kuin huonosti tehty kakkupohja.

Vastavuoroisuus on tärkeää ystävyydessä. Aina voi oppia toiselta joitain. Aina voi ottaa vastaan ja antaa hyvää eteenpäin. Kyse on asenteesta, kiinnostuksesta ja siitä, onko valmis kohtaamaan ihmisen ja ystävän aitona ja raakana itsenään.

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita:
Miten kehityt mestariksi sosiaalisissa suhteissa?
11 tapaa parantaa keskittymiskykyäsi
Top 5 virhettä, jotka teet palautumisen kanssa

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1