Etkö ole vielä saavuttanut pysyvää tavoitepainoa? Onko ylipaino edelleen riesa, joka kalvaa mieltäsi päivin ja öin? Pitäisi tehdä sitä ja tätä mutta…

Olen valmentanut yli 250 asiakasta henkilökohtaisesti. Tiedän tarkalleen, mitkä syyt johtavat siihen, että paino ei tipu ja tuloksia ei tule. Tiedän, mitkä virheet sinä edelleen teet tänä päivänä oman ruokavaliosi kanssa. Ja ruokavalio on se ensimmäinen askel, joka täytyy saada kuntoon, jotta painonpudotuksesta tulee pysyvää. Voit treenata vaikka 7 kertaa päivässä mutta ilman oikeaa ruokavaliota, heität treeniajan hukkaan. 

Haluatko onnistua painonpudotuksessa? Korjaa silloin nämä 5 virhettä.

5 virhettä, joita jokainen tekee ruokavalion kanssa

1. Ostetaan liian paljon pitkälle jalostettua eli prosessoitua ruokaa

Prosessoidut ruoat eivät ole terveellisiä. Pitkälle jalostetut ruoat sisältävät

  • enemmän natriumia ja tyydyttyneitä rasvoja kuin luonnollisesti kasvanut ravinto
  • niissä on todella paljon sokeria
  • erilaisia e-koodeja eli lisä- ja säilöntäaineita
  • ja ne sisältävät vain vähän kuituja ja ravinteita

Olo tuntuu jatkuvasti turvonneelta ja veltolta ja väsyneeltä.

Korjaat tämän virheen helposti ostamalla mahdollisimman tuoretta ja luonnollista ruokaa, jossa ei ole ”pakkauselostetta” ja, joka ei sisällä 15 eri e-koodia ja säilöntäainetta.

2. Ei valmisteta ruokaa itse vaan tilataan pikaruokaa

Kun kova nälkä iskee ja jääkaapissa ei hohda kuin kirkas valo, niin silloin on todella helppo tilata jotain nopeaa ravintolasta.

Ongelma on kuitenkin siinä, että aika, mikä menee ”nopean ruoan” hakemiseen on sama tai jopa pidempi kuin itse ruoan tekeminen kotona. 

– Ennenkuin olet tilannut ruoan, aikaa on kulunut 5 minuuttia.

– Kun haet ruoan, aikaa on mennyt 10- 15 minuuttia.

– Kun pääset syömään ruokaa, niin aikaa on mennyt jo yhteensä 20-30 minuuttia.

Mutta kun päätät aloittaa ruoan tekemisen samantien, sinulla menee ruoan valmistukseen luultavasti 10-15 minuuttia. Käytännössä samassa ajassa, kun haet pikaruokaa, olet valmistanut herkullisen aterian ja luultavasti nauttinut sen hyvällä omallatunnolla ja ilman morkkista.

Kotiruoan tekeminen on helppoa, kun noudatat näitä kolmea askelta: 

  • Valitse nopeita ja terveellisiä ruokaohjeita
  • Tee kauppalista aina
  • Täytä jääkaappi terveellisellä ruualla

3. Skipataan liikaa aterioita

On harvinaista kohdata joku, joka ei ole koskaan skipannut yhtään ateriaa. Osalla ihmisistä ei yksinkertaisesti ole ruokaa saatavilla tai osalla ihmisistä “ei vain ole aikaa syödä”. Osa ihmisistä skippaa aterioita ihan vain sen vuoksi, että ”saavat” vähemmän kaloreita, jotta voivat laihtua nopeammin.

Tämäkään ei ole hyvä idea.

Skippaamalla aterioita päivällä, nälkä siirtyy iltaan. Illalla nälkä vain kertaantuu ja silloin käy aina niin, että tulee herkuteltua ja syötyä reippaasti enemmän, kuin päivällä on kuluttanut.

Keho saa liikaa kaloreita ja painon laskun sijaan paino nousee joka päivä.

Toinen ääripää on se, että keho on jatkuvasti aliravittu, jonka johdosta keho kääntyy säästöliekille ja paino pysyy edelleen samana tai pahimmassa tapauksessa muutut ”laihaläskiksi”.

4. Ei syödä rasvaa tai hiilihydraatteja

Olet varmasti kuullut ”asiantuntijan” sanovan, että rasva tai hiilihydraatti lihottaa.

Lähes jokainen ihminen, joka on alkanut syömään terveellisesti pelkää joko rasvaa tai hiilihydraatteja. Osa pelkää kumpaakin, koska takaraivoon on jäänyt väärää tietoa, että hiilihydraatit tai rasvat lihottaisivat.

Hiilihydraatteja tai rasvoja ei kuitenkaan tarvitse pelätä, koska meidän kehomme tarvitsee kumpaakin toimiakseen oikein ja itsessään nämä EIVÄT lihota ketään.

Rasvalla on erittäin tärkeitä tehtäviä aineenvaihdunnassa ja välittäjäaineiden toiminnassa.

Hiilihydraatti on puolestaan kehon yksi tärkeimpiä energianlähteitä ja toimii esimerkiksi rasvojen hajottajana.

Syömällä hiilihydraatteja ja rasvoja oikeassa suhteessa, keho käyttää ravinteita paremmin, jonka seurauksena kehostasi tulee timmi ja näytät paremmalta kuin koskaan aikaisemmin.   

5. Syödään vuodesta toiseen samalla tavalla

Tämä on todella hyvä asia, jos sinulla on ruokavalio kunnossa. Toisin sanoen, olet saavuttanut ihannepainosi ja olet energinen koko päivän. Jatka samaan malliin.

Mutta jos luet tätä postausta, tilanteesi ei ole näin ihanteellinen.

Jokainen on luonut eläessään erilaiset rutiinit ravintoon ja syömiseen liittyen. Osalle rutiinit ovat leivän syöminen aamulla, lounaalla, päivällisellä ja iltapalalla.

Toiselle normaalia voi olla se, että syö ensimmäisen ruokansa vasta 14-15 aikaan päivällä (eli sen kuuluisan kahvin ja pullan).

Mutta jos nykyinen ruokavaliorutiinisi ei ole auttanut sinua laihtumaan, eikö olisi aika tehdä jotain toisin? Miltä sinusta tuntuu, kun kuljet aamulla kokovartalopeilin edestä ja samat rakkauskahvat jöllöttävät päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen lantiolla?

Kyseenalaistamalla nykyiset ruokailutottumukset, olet jo matkalla muutokseen.   

  Aloita tekemällä pieniä muutoksia ruokavalioosi:

– lisää vedenjuontia

– lisää kasviksien saantia

– syö 5 ateriaa päivässä

Anna minun auttaa saavuttamaan pysyvä painonpudotus. Kerro minulle, miksi et ole vielä saavuttanut ihannepainoasi. 

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1