Istahdin nojatuolin ääreen kauniina kevät päivänä. Aloitin päivän lukemalla ja kirjoittamalla artikkelia.

Otin hörpyn kahvista ja katselin parvekkeeltani pihalle. Aurinko oli noussut ja ihmiset pihalla näyttivät onnellisilta. Huomasin parvekkeeltani kun naapurini käveli pihalla, kohti autoaan. Hän oli laihtunut ihan selvästi, koska askel oli kevyemmän oloinen ja vaatteet tuntuivat roikkuvan hänen päällään. Hän vaikutti olevan onnellinen.

Siinä hetkessä ajattelin: ’’ Tuossa on hyvä esimerkki, miten otetaan itseään niskasta kiinni ja päätetään omasta tulevaisuudesta. Hyvä naapuri!’’

Olin todella tyytyväinen hänen muutokseensa ja jatkoin artikkelin kirjoittamista siemaillen lämmintä maukasta kahvia.

En nähnyt naapuriani kolmeen kuukauteen, kun vihdoin näin hänet, hän oli samankokoinen, jopa isompi kuin ennen. Silloin mietin että näinkö sinä kauniina ja aurinkoisena aamuna näkyjä?
En nähnyt.

Satuimme siis samaan aikaan pihalle kun olin menossa autolleni. Katsekontakti ja hän avasi keskustelun kanssani.
Pitkän small talkin jälkeen hän kysyi:

’’ Etkös sinä ole personal trainer?’

Olen kyllä

’Mikä noissa **brändi X** dieeteissä on vikana, kun sain niillä tiputettua painoa lähemmäs 16kg kolmessa kuukaudessa, mutta nyt paino on tullut samoihin kuin alussa, jopa vähän ylikin’’

Ymmärsin naapurini tuskan ja kerroin mahdollisimman nätisti, missä mahdollisesti saattoi olla ongelma. Hän ymmärsi ja lupasin auttaa häntä, miten normaalilla ruoalla, ilman dieettejä saamme tiputettua hänen painoaan.

Mitä vikaa pussikeittodieeteissä on jos niitä käytetään vain pääsääntöisenä energian lähteenä?
Ensinnäkin pussikeittodieettien aikana (riippuu dieetistä), korvataan lounas ja päivällinen pussikeitoilla. (Jossain tapauksissa korvataan koko normaali ruokailu uusilla aterioilla.)
Yhden päivän aikana saat pussikeitoista 600-900 kaloria. Jos puhutaan tässä tapauksessa: ’’normaalikokoisesta’’ naisesta, jonka kulutus päivässä on noin 2000-2500kcal.

Vaihdat normaaliruoan pussikeittoihin, tällöin kalorivaje on 1100kcal – 1400kcal per päivä. Tämän seurauksena painosi varmasti tippuu, mutta samalla se alkaa hidastamaan sinun aineenvaihduntaasi.

Kun aineenvaihduntasi hidastuu eli olet niin sanotusti ’’säästöliekillä’’, elimistö käyttää vähemmän hyödykseen ravinto-aineita, mitä ruoasta saat.

Miksi sitten paino tulee takaisin?
Olemme onnistuneet tiputtamaan aineenvaihduntamme lähelle nollaa, samalla kun olemme saaneet painon reilusti alas. Pussikeittodieetti loppuu, on aika siirtyä normaaliin ruokaan…
Normaalista ruoasta olemme aikaisemmin saaneet sen 2500-3000kcal per päivä.

Jokainen tajuaa tässä vaiheessa, mitä tapahtuu kun aloitamme syömään normaalisti. Lihomme, koska aineenvaihduntamme on tippunut 600-900kcal tasolle ja  nyt saamme kaloreita 2500-3000kcal, eli olemme parhaimpina päivinä  2400kcal plussalla!

7000kcal on yhdessä läski kilossa, eli sinulla menee 3 päivää että olet saanut ensimmäisen kilon takaisin.

(Huomio: tämä on vain teoriaa, todellisuus on aina toinen. Voi olla että sinulla menee 2 viikkoa ennenkuin saat ensimmäisen kilon takaisin tai parhaassa tapauksessa 2 päivää.)

Jos olet ajautunut tälläiseen tilanteeseen, ota yhteyttä, sinulla on vielä mahdollisuus.

Vinkkinä sinulle!
Älä koske pussikeitto dieetteihin, koska ne vievät rahasi, hyvinvointisi, tuo lisää painoa, sekoittaa pahimmassa tapauksessa hormonitoimintasi sekä aineenvaihduntasi.
Kauhein skenaario on se, että metabolinen kapasiteettisi ei toimi vuodenkaan jälkeen kunnolla.

Pystyt tiputtamaan painoasi ilman dieettiä! Uskon sinuun.

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Lifecoach
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1