Tämä on mielenkiintoinen keskustelu…

Asiakkaakseni tuli kolme vuotta sitten kaksi hyvin erilaista ihmistä. Toinen ihminen painoi 67 kiloa ja toinen 78 kiloa. Molemmat halusivat tiputtaa painoaan.

Käsittelen tässä artikkelissa 67 kiloista henkilöä nimellä A ja 78 kiloista henkilöä nimellä B.

Kysyin kummaltakin, miksi he haluavat tiputtaa painoaan, eivätkä rasvamassaansa. Molemmat omissa tapaamisissaan vastasivat, että haluavat todellisuudessa saada rasvamassan ja kehonkuvan näyttämään paremmalta.

Koko ajatus PAINONPUDOTUKSESTA on perseestä. Kyse ei ole koskaan painonpudotuksesta, vaan rasvamassan tiputtamisesta.

Vaikka henkilöllä B oli enemmän painoa, hän oli todella lihaksikas jo valmiiksi ja sinänsä hassua, että henkilö A, joka oli kevyempi, näytti huonokuntoisemmalta.

Miten ihmeessä toinen näistä henkilöistä oli painavampi, mutta silti ”paremmassa” kunnossa kuin kevyempi henkilö?

Henkilön A elämässä oli ollut paljon passiivisuutta ja kaikki ylimääräinen ruoka ja energia oli kertynyt rasvamassaksi kehoon.

Henkilön B elämä oli puolestaan todella aktiivinen ja hän oli treenannut jo aikaisemmin elämässään. Hänen kohdallaan ylimääräistä energiaa oli käytetty enemmän lihaksien korjaamisen ja kehon energiavajeen tappamiseen.

Törmäsin taas vaihteeksi Facebookissa pussikeittodieetteihin

Pussikeittodieettien suurin ongelma on siinä, että ihminen saattaa käyttää erilaisiin synteettisesti tehtyihin valmisteisiin jopa 70-110 euroa viikossa.

Ihmiselle saatetaan antaa tehtäväksi syödä vain pelkkiä pirtelöitä. Paino kyllä lähtee tippumaan, mutta ongelma tulee oikeastaan vasta pirtelödieetin jälkeen, jos on jaksanut sinne asti vääntää itsekurilla. Olet samalla kyllä menettänyt myös lihaksia, rasvaa ja nestettä kehosta.

Kun pika/pussikeittodieetti on ohi, ihmisen keho on aliravitussa tilassa ja olisi erittäin tärkeää, että ihminen lähtisi askel kerrallaan nostamaan kaloreita pikkuhiljaa ylöspäin. Puhutaan kuukausien työstä. Tässä kohtaa ihminen epäonnistuu, koska kärsimys on ohitse ja ihminen haluaa helppoja pikaratkaisuja itselleen. Ihminen suuntaa pizzalle ja jojokierre onkin jo luotu.

Eli ei ole niin yksinkertaista, että leikkaat vain kaloreita, niin paino lähtee tippumaan. Kyllä paino lähtee tippumaan, mutta haluathan pitää lihakset samalla, kun rasva palaa? Siihen on aivan eri konstit kuin pussikeittodieetit. Pussikeittodieeteillä saat painon tippumaan, mutta samalla poltat lihaksetkin (ellet treenaa KOVAA).

Jos kyseessä on rasvanpoltto, on olemassa paljon terveellisempiä vaihtoehtoja kuin kaloreiden leikkaus. Joten kyllä, kalorit ovat tärkeitä, mutta todellisuus on se, että kalorien laatu ja se mitä syöt, merkitsee.

Varmista, että syöt korkealaatuista, todellista ja luonnollista ruokaa. Tämä pitäisi olla muutenkin koko ajatus ja prioriteettilistan kärjessä, kun puhutaan elämäntavoista.

Jos haluat vähentää kaloreiden saantia, sinun kannattaa alkuun tarkkailla, mitä syöt päivän aikana. Seuraa vain sitä, mitä laitat suuhusi. Älä tee tässä vaiheessa mitään muutoksia.

Ajattelumalli siitä, että lisäät jotain uutta ravintoon, kuten vihanneksia, marjoja, veden juontia, hyvien rasvojen saantia, proteiinin saantia jokaisella aterialla on erittäin tärkeä juttu!

Samalla kun viet fokuksesi asioihin, joita haluat lisätä ruokavalioosi, käy hassu ilmiö.

Nimittäin leikkaat automaattisesti asioita pois ruokavaliostasi, joita et tarvitse tai halua siellä pitää. Tämä tulee täysin luonnollisesti.

Syö luonnollista ruokaa.
Syö aitoa ruokaa.
Pysy aktiivisena.
Keskity ajatuksien muuttamiseen.

Jos haluat lukea lisää ajatuksien muuttamisesta painonpudotuksessa, lue tästä:

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Personal trainer