Nousujohteisuus on yksi tärkeimpiä asioita harjoittelussa.

Ilman nousujohteisuutta et voi kehittyä.

Kehon täytyy kokea salilla tehtävän harjoittelun uhkakseen kehittyäkseen. Harjoittelun täytyy olla tarpeeksi intensitiivistä ja nousujohteista, jotta tämä toteutuu. Tavoitteellisuus on halu tehdä asioita oikein  sekä tehdä oikeita asioita. Kun tavoitteet on kunnossa, on mahdollista harjoitella nousujohteisesti. Lue lisää tavoitteiden asettamisesta.

Nousujohteisuus voimaharjoittelussa

Voimaharjoittelun tulee ylittää päivän normaalin kuormitustason, jotta lihakset ylikuormittuvat. Lihaksille ja sitä tukeville järjestelmille pitää tarjota pidempää, haastavampaa tai muuten uudenlaista ärsykettä, jotta kehitys jatkuisi. Tämä tarkoittaa sitä että mukavuusalueelta täytyy poistua aika- ajoin. Harjoitusohjelmaan tehdään 4- 8 viikon välein pieniä muutoksia että saadaan uusia ärsykkeitä keholle.

Miten teet harjoituksestasi nousujohteista?

  1. Lisäämällä painoja
  2. Lyhentämällä palautumisaikaa
  3. Lisäämällä sarjoja
  4. Lisäämällä toistoja
  5. Tekemällä liikkeestä motorisesti haastavampi
  6. Työmäärän lisäys
  7. Parantamalla harjoittelun laatua

Järkevästi ja riittävän usein harjoitteleminen on yksi edellytys kehittymiselle. Ilman nousujohteisuutta et pysty kehittymään.  Nousujohteisen harjoittelun täytyy olla pitkäjänteistä ja jatkuvaa. Kun harjoittelen maltillisesti määrätietoisesti ja pitkään niin saavutat pysyvämpiä sekä helpommin säilytettäviä ominaisuuksia kuin kiirehtimällä.

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Lifecoach

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1