Harjoittelusta ei kannata tehdä itselleen mörköä, koska on paljon eri mahdollisuuksia treenata.

Nykymaailman ihmisillä on vaikea löytää tilaa kalenterista harjoittelulle. Etusijalle melkein aina menevät perhe, työt, opiskelut, vapaa-aika – kaikki tehtävät, mitkä normaaliin arkeen kuuluvat.

Tämän ei kuitenkaan pitäisi olla tekosyy, koska kyseessä on sinun kroppasi ja elämäsi. Älä luovuta.
Ennen kuin alat pähkäilemään päätäsi puhki, miten saan aikaa harjoitteluun tai ehkä olet sen jo tehnyt, tee suunnitelma, miten pääset kohti tavoitettasi. Käytä näitä vinkkejä, miten pystyt luomaan aikaa harjoittelulle sinun tiukkaan kalenteriisi.

Suunnittele lyhyitä harjoituksia

Yleisin virhe kiireisellä ihmisellä on yritää mahduttaa tunnin harjoitus kalenteriin. Kokeile rikkoa harjoitus lyhyempiin harjoituksiin, mitä voit tehdä pitkin päivään. Esimerkiksi, kokeile tehdä kaksi 15 minuutin kävelylenkkiä päivässä, ja siihen päälle vatsoja, kyykkyjä, punnerruksia, jne. Sen sijaan että kävisit salilla 1,5h.

Yllätyt miten paljon sinulle jää aikaa normaalille arjelle ja töillesi. Riko harjoituksia ja omia ajatuksiasi, jotta voit tehdä asioita vähän eritavalla. Joku viisas sanoi: Mistä erottaa menestyneen ja menestymättömän? Menestynyt tekee pieniä asioita, joka ikinen päivä.

Erilaisia harjoituksia

Vältä tekemästä samantyyppisiä harjoituksia joka ikinen päivä. Tämä aiheuttaa sen, että sinun lihaksistasi tulee ’’laiskoja’’, ja ne eivät kehity harjoituksistasi. Jos teet tällä hetkellä pelkkää cardio harjoittelua, pyri muuttamaan harjoitusten pituuksia, matkoja, tehoja ja maastoja.

Jos teet kuntosalilla/ kehonpainolla ja haluat kasvattaa lihasmassaasi, jaa harjoitusohjelmasi useampaan eri harjoitukseen. Salli itsellesi kaksi vapaapäivää viikossa, jotta lihaksesi kasvavat ja ovat näin ollen valmiita ottamaan uutta ärsykettä vastaan. Älä tee samaa harjoitusta peräkkäisinä päivinä, jotta saat paremmat tulokset.

Harjoittele aikaisin

Jos sinulla on vaikeuksia löytää aikaa treenaamiselle, mene harjoittelemaan aamuisin. Tämä voi olla juuri sinulle sopiva hetki. Energiatasot ovat vielä korkealla ja siksi on hyvä harjoitella aamuisin. Herää 30 minuuttia ennen harjoitusta ja aloita päiväsi mukavalla kävelyllä naapurustosi ympäri. Jos odotat iltaan, olet luultavasti väsynyt ja siirrät harjoitusta, koska olet kuluttanut kaiken energiasi töissä ja arkiaskareissa.

Yhteenveto

Ainoastaan sinä tiedät, minkälainen aikataulusi sinulla on päivittäin. Ainoastaan sinä voit vaikuttaa siihen. Jos ajattelet että sinulla on aikaa harjoitella aamulla viiden aikaan, silloin sinun täytyy käyttää se aika hyödyksi. Jos sinulla on ainoastaan 15 minuuttia cardio harjoitukseen aamulla, sekin on parempi kuin se että et tee mitään.

Tavoitteen saavuttamiseen menee kauemmin, mitä pidempään olet aloittamatta ja et tee yhtään mitään. Ainoa asia, mitä sinun täytyy tehdä, on suunnitelma, ja tulet huomaamaan kun tavoite kävelee jo sinua vastaan.

 

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Lifecoach
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1