Kaksi vuotta sitten ihmettelin, kun energiatasoni olivat jatkuvasti alhaalla, vaikka treenasin neljä kertaa viikossa. Tulokseni salilla olivat mielestäni ihan hyvät. Vedin maastavedossa sarjoja 160 kg, penkkisarjoja 120 kg ja kyykkäsin 150 kg.

Vaikka olin suht vahva, en jaksanut tehdä yrittäjänä kovasti töitä ja ihmettelin tätä suuresti.

Käänteen tekevä hetki oli kaksi vuotta sitten, kun aloin seurata aktiivisemmin biohakkereita. Ben Greenfield sanoi podcastissaan liikkuvansa päivittäin ja optimoivansa työntekemisen liikkeen ja ravinnon avulla. Aloin miettiä mitä voisin tehdä eri tavalla, jotta jaksaisin paremmin ja ennen kaikkea olisin energisempi.

Huomasin treenaamisessani parannettavaa. Olin jatkanut samalla kaavalla jo neljän vuoden ajan, joten päätin sekoittaa pakan täysin siinä toivossa, että jaksaisin paremmin myös töissä.

Kokeilin ensimmäisen kuukauden aikana vähentää treenejä kahteen kertaan viikossa ja siirtyä yksijakoiseen ohjelmaan. Yksijakoisessa ohjelmassa treenataan kaikki kehon isot lihasryhmät kerralla. Homma ei toiminut minulle, koska koin tarvitsevani liikettä enemmän.

Kuukauden kokeilun jälkeen päätin muuttaa rutiinejani niin, että treenaan jokainen päivä jotain. Alkuun kokeilin tunnin tai kahden mittaisia harjoituksia päivittäin. Tällä kaksijakoisella ohjelmalla käytiin kaksi kertaa viikossa koko keho lävitse, jonka jälkeen tein kehoa huoltavaa harjoittelua kolmena päivänä viikossa.

Tälläinen syklitys toimi niin pitkään, kunnes yrittäjyydessä tuli normaaliin tapaan ”tulipalojen sammuttelua”. Tämän seurauksena en voinut irrottaa kahta-kolmea tuntia päivästä treenaamiseen ja treenipaikalle siirtymiseen. Jotain täytyi taas muuttaa ja jatkoin kokeilemista.

Muutin harjoituskertojen pituuden maksimissaan 40 minuuttiin ja minimissään kahdeksaan minuuttiin. Kahdeksan minuutin aikana ehtisin tehdä lihashuoltona lyhyen joogan, rullailla foamrollerilla kehoa tai vain venytellä. Toinen vaihtoehto olisi nopea HIIT-harjoitus.

Neljässäkymmenessä minuutissa ehtisin tehdä hyvän alkulämmittelyn., pari pääliikettä salilla sekä 7-15 minuutin kuntopiirin ja loppuun hyvän loppujäähdyttelyn.

 

Testasin tätä kaksi viikkoa ja ẗotesin tavan toimivan. Noin puolitoista vuotta olen mennyt tällä systeemillä ja voin todeta olevani:

 • energisempi,
 • palaudun paljon tehokkaammin,
 • stressitasoni ovat matalammat,
 • nukun paremmin,
 • jaksan ja olen tuotteliaampi,
 • voimatasoiltani paremmassa kunnossa,
 • henkinen jaksaminen on aivan toista luokkaa,
 • onnellisempi,
 • iloisempi,
 • jaksan stressiä ja vastoinkäymisiä miljoona kertaa paremmin kuin aikaisemmin,
 • tunnen itseni supermieheksi x 1000

Tämä kaikki vain sillä, että liikun päivittäin vähintään kahdeksan minuuttia!

Varoituksen sana!

Olen ammattilainen. Tiedän, miten toteuttaa harjoitusohjelma niin, etten mene ylikuntoon. Tiedän mitä eri elämän osa-alueita pitää ottaa huomioon, jotta kehitys jatkuu viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Jos lähdet kokeilemaan tätä itse ilman minkäänlaista ohjeistusta tai kokemusta, suosittelen että otat ohjelmaasi viisi kertaa viikossa esimerkiksi joogan tai kevyen aerobisen harjoituksen ja muutaman kerran viikossa lihaskuntoharjoituksen.

Jos olet enemmän kehonmuokkaustyyppiä, pyri siihen, että käyt yhden lihasryhmän kaksi kertaa viikossa läpi. Harjoitteita EI VEDETÄ FAILUREEN, koska jos hermosto rasittuu liikaa pitkässä juoksussa, et enää palaudu normaalisti.

Toki tässä tullaan siihen miten nukut ja teet palauttavia harjoituksia, miten huollat kehoasi ja palaudut vapaa-ajallasi sekä miten syöt ja miten henkinen jaksaminen on kunnossa. Onko sinulla stressiä, onko sinulla paineita töissä jne… Ymmärrät varmasti pointin.

Hommaa ammattilainen auttamaan, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita:
9 kotikonstia, miten pääset maharöllykästä eroon ilman harjoittelua
Näin pudotat painoasi tehokkaasti ja pysyvästi

24 suurinta sudenkuoppaa painonpudotuksessa

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1