Oikeanlainen voimaharjoittelu suhteutettuna hyvään ravinnerikkaaseen ruokaan ja palauttavaan lepoon saa ihmeitä aikaiseksi.

Sain onlinevalmennukseen asiakkaakseni viime joulukuussa 42-vuotiaan miehen, Peten. Hänen haaveenaan oli kulkea shortseissa rannalla ilman paitaa, minkäänlaista häpeän tunnetta itsestään. Toisena tavoitteenaan hän halusi saada puolikkaassa CINDY WOD:issa 9 kierrosta. Puolikkaaseen CINDYYN kuuluu: 10 min AMRAP: 5 Leukaa, 10 Punnerrusta, 15 Kyykkyä.

Aloitimme hänen kanssaan perusteista, viilasimme voimaharjoittelua nousujohteiseen suuntaan, muokkasimme liikeratoja kuntoon videoiden avulla, muutimme yksi kerrallaan aterioita fiksumpaan sekä ravintorikkaampaan suuntaan. Huomioimme levon määrän riittäväksi, teimme stressinpoisto harjoituksia, harjoittelimme itsen motivointia sekä unelmoimme.

Tie ei ollut helppo. Ja vastoinkäymisiä tuli, kohta niistä lisää…

Mahtavaa Petessä on se että, vaikka kuoppia tuli matkalla hän luotti kuljettajaan. Hän oli todella opetettavissa. 

Matkaa hidasti asiakkaan paha krooninen tulehdustila kropassa, joka oireili jatkuvana nenäonteloiden tulehduksena. Tämä keskeytti harjoittelun viikon mittaisena ajanjaksona kerran kuukaudessa. Tästä huolimatta tavoitteet olivat kristallin kirkkaat ja pienistä kuopista ei välitetty. Pete halusi saada shortsit jalkaan kesällä!

Sitten vähän alku- ja lopputuloksia:

Alkuun testasimme, missä kunnossa Pete on tällä hetkellä. Testasimme puolikkaan Cindyn ja siinä hän sai yhteensä 7 kierrosta aikaan. Todella hyvä tulos aloittelijalta! 5 kuukauden päästä hän pääsi loistavasti tavoitteeseensa ja sen yli. Hän punnersi yhteensä 10 kierrosta 10 minuutissa! Wau!

Alussa ympärysmitat näyttivät tältä:

ALOITUS          5KK JÄLKEEN
Aamupaino   78.2                     72.9
Hartia             50                        50
Rinta              103                       102,5
Käsivarsi        32.5                     32
Vyötärö          92                         82,5
Lantio             95.5                     85
Reisi               49.5                      52,5

Yhteenvetona painoa lähti -5,3kg, lantiolta hävisi 10,5cm ja vyötäröltä 9,5cm. Samaan aikaan reisiin tuli lisää ympärysmittaa 3,5cm, joka viittaa siihen että lihasmassa on kasvanut samalla kun tiputimme painoa.

Myös Benchmark liikkeiden puolella tuli tuloksia. Suurimpina kehittyjinä olivat kyykky ja maastaveto, joiden yhteenlaskettu prosentuaalinen nousu oli huikeat 183%.

Peten kommentit valmennuksesta:

”Eniten opin ravinnosta, oikeista raaka-aineista ja ravinnon merkityksestä tuloksiin.
Myöskin treenaamisen tuli paljon lisää ideoita ja oppia. Suosikkiasiani valmennuksessa oli motivoiva valmentaja sekä oman kehityksen näkeminen. Opin paljon. Olen valmennussuhteen jälkeenkin noudattanut ruokavaliota, ja treenannut ohjeiden mukaisesti.
Lepopäivät pidin sovitusti, vaikka virtaa olisi ollut välillä treenata vapaapäivinäkin.
Olen myös rohkaissut muita kokeilemaan ruokavaliomuutosta ja yrittänyt innostaa ihmisiä liikkeelle.Tavoitteen saavuttamista vaikeutti flunssa ja se hankaloitti asiaa.
Muuten oli helpohkoa koska motivaatio oli korkealla. Tällähetkellä olo on huomattavasti virkeämpi kuin aikaisemmin, myös itsetunto on kohonnut.
Todellakin jatkan samoilla ohjeilla. Olisi tyhmää palata takaisin vanhaan.”

Haluan vain sanoa että perusteet ovat tärkeimmät. Ilman oikeanlaista lepoa, ravintoa ja nousujohteista harjoittelua Pete ei vieläkään olisi käynyt shortsikaupoilla.

– Joonas

(PS. Kunnioitan asiakkaani päätöstä kuvien julkaisemisesta)

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Lifecoach
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1