Monet asiakkaistani ovat tulleet luokseni ja ihmetelleet suureen ääneen: ”treenaan tosi paljon, joskus jopa 7 kertaa viikossa, mutta silti painoni ei vain tipu! Miksi?”

Monesti ihmiset haluavat päästä tavoitteisiinsa nopeasti ja siksi treenaavat joka päivä. He ovat lopen uupuneita väsyneeseen olotilaan, energianvähyyteen ja löllöttäviin vatsamakkaroihin.

Mutta syömisen ja liikunnan jatkuva suorittaminen uuvuttaa ja vaikuttaa ennen pitkää niin yöuniin kuin sosiaaliseen elämäänkin.

Tässä artikkelissa saat syyn, miksi painosi ei ole tippunut vaikka treenaat 7x viikossa…

Miksi painosi ei tipu?

 Puuduttavan pitkä aamulenkki joka aamu ja kuntosalitreeni joka ilta. Kuulostaako tutulta? Yrität kuluttaa kaloreita joka päivä. Suoritat painonpudotusta eikä tuloksia näy. En minäkään sitä pitkään jaksaisi.

Todellinen syy, miksi paino ei tipu vaikka treenaat, on tämä:

Treenaat täysin vääriä asioita painonpudotukseen nähden.

Hyvin todennäköisesti olet 

1.  treenannut samalla harjoitusohjelmalla vuodesta toiseen, vaikka et ole saanut vieläkään niitä tuloksia joita oikeasti haluat. “On tyhmää tehdä samaa asiaa kerta toisensa jälkeen ja odottaa eri lopputulosta.” -Albert Einstein

2.  treenannut säännöllisen epäsäännöllisesti… ensin kovalla teholla mutta kun tehot loppuvat, treenaat laiskasti ja tehottomasti

3. treenannut ilman konkreettista tavoitetta ja siksi arjen kiireet vievät fokuksen ihan muualle.

Painosi ei tule koskaan tippumaan, ennen kuin ymmärrät treenin laadun merkityksen. Kyllä, luit oikein. Määrän sijaan keskity laatuun.

5 askelta, miten parannat treenin laatua

1. Opettele uusi rutiini

Jokainen harjoitus vaatii opettelua ja toistoa. Kun harjoittelet uusia asioita yhteensä 21- päivää, opit uuden rutiinin, joka pysyy myös 21- päivän jälkeenkin.

2. Luo tavoite ja suunnitelma

Ilman oikeasti asetettua tavoitetta ja sitä tukevaa suunnitelmaa, matkasi elämäsi huippukuntoon tulee olemaan pitkä ja vaivalloinen, etkä todennäköisesti saavuta sitä koskaan.

3. Pysy suunnitelmassa

Rutiinit eivät VAIN napsahda paikalleen. Rutiinit pitää asentaa paikalleen. Pidä harjoittelun ajankohta aina samana ja pidä sovituista asioista kiinni, jotta rutiinista tulee tapa.

4. Mittaa kehittymistäsi

Monesti menestyneet ihmiset sanovat:

Tee suunnitelma, toteuta sitä, tarkista suunnitelma ja muokkaa suunnitelmaa. Ilman kehittymisen mittaamista, et tule saamaan tuloksia pitkällä tähtäimellä.

5. Pyydä apua

Tämä on SUURIN menestymisen mittari. Jos ET pyydä apua, taistelet edelleen samojen asioiden kanssa kuin vuosi sitten. Pyydä apua, apua kyllä löytyy.

Oma tarinani, miten pääsin tavoitteisiini?

Muistan itsekin reilut 10 vuotta sitten, kun aloitin ensimmäisen kerran harjoittelun. Tavoitteeni oli nostaa 100 kiloa penkistä.     

Neuvoja ja vinkkejä tuli joka suunnalta, mutta konkretia ja askel askeleelta ohjeet puuttuivat.

Olin turhautunut ja luovuttaminen oli näköpiirissä. Kokeilin lähes kaikkea ensimmäisen kahden vuoden aikana. Treenasin vähintäänkin 7 kertaa viikossa. Tuloksista huolimatta, minulla oli tavoite kirkkaasti mielessäni ja uskoin vahvasti siihen, että nostan 100 kiloa penkistä jonakin kauniina päivänä.

Käytin paljon aikaa siihen, että etsin erilaisia vaihtoehtoja. Vasta, kun löysin askel askeleelta etenevät ohjeet, miten nostan 100 kiloa penkistä, pääsin tavoitteeseeni.

Älä ole yhtä tyhmä kuin minä olin 10 vuotta sitten. Älä heitä elämästäsi 2 vuotta aikaa hukkaan vain siksi, koska kuvittelet tietäväsi ”miten treenataan”.

Tarvitset vain oikean askel askeleelta etenevän menetelmän, joka tuo sinulle oikeita tuloksia ilman turhanpäiväistä häsläämistä.

Lue myös: 5 virhettä, joita jokainen tekee ruokavalion kanssa

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1