Olin juuri päässyt Tanhuvaaran Urheiluopistoon ja koska unelmani oli valmentaa ihmisiä työkseni, otin ensimmäisen asiakkaani vastaan. Asiakas oli myöskin Tanhuvaaran käynyt, mutta liikunta-alalta pois vaihtanut henkilö.

Mielikuvani valmennusprojektin onnistumisesta olivat todella korkealla ja tein asiakkaalle tarkan harjoitusohjelman. Mielestäni se oli:

maailman paras
parhaiten ohjelmoitu
kaikki asiakkaan ongelmat oli otettu huomioon
mikä parasta, sillä tehtäisiin niin pirusti tuloksia.

Olin innoissani, koska ajattelin: ”Tästä kun tehdään helpot tulokset, niin saan enemmän näkyvyyttä ja kohta minulla on asiakkaita jonoksi asti.”

Harjoitusohjelman lisäksi

Tein todella tarkan ja kirjaopin mukaisen ravintosuunnitelman. Ajattelin siinä hetkessä, että jos joku kovalla motivaatiolla varustautunut fitnessurheilija olisi ottanut harjoitusohjelman ja ravintosuunnitelman haltuunsa, hän olisi luultavasti voittanut kaikki tulevat kisat.

Olin aikaisemmin suuri fitnessfani, koska muokkasin itsekin säännöllisesti kehoani. Asiakkaani ei kuitenkaan ollut. Hän oli ihan tavallinen heppu, joka oli koko ikänsä tykännyt treenata ihan vaan siksi, koska se oli hänestä kivaa.

Tyrkkäsin tiukan, tavoitteellisen, nousujohteisen ja kaikinpuolin erittäin monipuolisen ravinto-, treeni – ja palautumisohjelman hänelle käteen. Hänen leukansa oli tipahtaa lattiaan. ”Ai siis nämä kaikki on mulle? Onko tässä jonkun toisen asiakkaan ohjelmat mukana?”

Heppu, joka rakasti liikuntaa sen vapauden ja hauskuuden vuoksi, oli juuri tukehtua järjettömään infotulvaan. Kaverin motivaatio loppui kahden viikon jälkeen ja hän palasi takaisin siihen samaan rutiiniin, joka hänellä oli ollutkin.

Tarinan oppi itselleni oli se, että jokaisella ihmisellä on erilainen arvomaailma ja syyt, miksi he haluavat saada itsensä hyvään kuntoon.

Tällä kaverilla motiivina taustalla oli se, että hänen mielestään treenaaminen oli kivaa, kun sai opetella uusia liikkeitä ja tehdä kaikkea kivaa. Siinä samalla hänestä tulisi taas hyväkuntoinen.

Toisella ihmisellä syy voi olla ulkonäköpaineet. Halutaan esimerkiksi näyttää hyvältä, koska hävetään omaa kehoa tällä hetkellä. Kun tämä henkilö tiputtaa muutaman kilon, hän luultavasti myös helpottaa mentaalista taakkaansa.

Kolmannelle kaverille syy voi olla hyvinvointi ja jaksaminen. Treenataan, koska tiedetään, että se on terveydelle pidemmän päälle hyvä juttu.

Neljännelle tyypille syy voi olla suorituskyky, jotta jaksaa painaa paremmin arjen keskellä.

Valmentajana tehtäväni on selvittää syyt ja motiivit taustalta, jotta voin tarjota suoran avun siihen, mitä asiakas oikeasti haluaa.

Jos olet menossa kalaan, ostatko koukun täytteeksi mansikoita, koska itse pidät niistä vai ostatko matoja, koska kalat pitävät niistä?

Asiakasta ei ole järkevää lyödä yhteen ainoaan muottiin, vaan jokainen henkilö ja asiakas on erilainen. Jokaisella on erilaiset tavoitteet, syyt ja motiivit taustalla.

Etävalmennukseeni on kolme paikkaa vapaana.

Otan valmennukseeni enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Haluan, että valmennuksen laatu pysyy ERITTÄIN korkealla. Etävalmennuksen tavoite on saada sinulle haluttu tulos aikaan.

Koen että olen valmentajana parhaimmillani:

  • jos haluat pysyviä ja elinikäisiä tuloksia aikaan oikeiden päivittäisten rutiinien avulla
  • haluat muuttaa negatiiviset ajatukset positiiviseksi
  • osaan luoda asiakkailleni oikeanlaiset uskomukset ja toimintamallit taustalle, joiden avulla muutoksen tekeminen on paljon vaivattomampaa

98% asiakkaistani on päässyt asettamiin tuloksiinsa valmennukseni aikana.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1