Autan sinut tavoitteisiisi voittavien rutiinien avulla

Hei, olen muutosvalmentaja Joonas Harimaa ja autan sinua henkilökohtaisesti löytämään sisäisen täyden potentiaalisi 

Missioni 

Missionani on auttaa Suomeen yli 25 000 läpimurtoa ihmisen henkilökohtaiseen elämään.

Läpimurto tarkoittaa sitä, että ihminen uskaltaa täysillä elää sitä elämää, mitä haluaa elää. 
Se tarkoittaa sitä, että löytää sisäisen potentiaalinsa ja valtavan energian.
Sitä, että ihminen pääsee isoimpaan ja tärkeimpään tavoitteeseensa, joka tuo hänen elämäänsä kaiken muun hyvän.

Se voi tarkoittaa sinun kohdallasi: 
– uskallusta tehdä liiketoimintaa, jota olet aina halunnut
– toteuttaa unelmiasi
– löytää tasapainoiset rutiinit ja hyvinvointimallit
– balanssia vapaa-ajan ja työn välille
– se voi olla -10 kilon painonpudotus tai energisempi elämä
– sitä, että tunnet itsesi paremmin ja löydät sen: “kuka oikeasti olet”

Se voi olla mitä tahansa.. KOSKA…

On olemassa muutamia tärkeitä “menestyksen malleja”, jotka toimivat alalla kuin alalla. Uralla kuin uralla. Ja näitä malleja voi kuka tahansa käyttää hyödykseen, jotta menestyy elämässään ja on onnellinen.

Kaikkien läpimurtojen takana on salaisuus ja haluan kertoa sen oman tarinani kautta sinulle…

Tarinani

Tajusin vuonna 2011, että intohimoni on auttaa ihmisiä löytämään heidän sisäisen potentiaalinsa. 

Viikko sitten pysähdyin sohvalle istumaan ja lukemaan kirjaa. Siinä samalla tajusin, että opiskelen nykypäivänä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Opiskelen vähintään kaksi kirjaa viikossa, joka tarkoittaa sitä, että kirjoitan kirjoista paaaaaaljon muistiinpanoja. (anteeksi AAA:t)

Siis en lue kirjoja, opiskelen niitä. Se on eri asia kuin lukeminen. Kirjoitan niistä kirjoista muistiinpanoja. Jos tajuan jotain suurta, laitan sen samantien käytäntöön. 

Lopetin opiskeluun käyttämäni rahan laskemisen 40 000 euron kohdalla, koska ymmärsin, että sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä kuinka paljon olen opiskellut vaan sillä on merkitystä, että minkälaisia tuloksia asiakkaani ovat saaneet.

Sillä on merkitystä, minkälaisia tuloksia sinä saat. 

Hiukan tarinaani syvemmin…

Olin 8-vuotias kun innostuin liikunnasta. Rakastin pallopelejä ja pelasinkin jalkapalloa ja jääkiekkoa joukkueessa. Urheilu oli kaikki kaikessa. Olin erittäin iloinen ja tavoite -orientoitunut lapsi -ja nuori. 

18 -vuotiaana minulle kävi kuitenkin jotain outoa. Sairastuin vakavaan cysta- akneen. Sairauden ja lääkeaine allergioiden aiheuttamien oireiden vuoksi ahdistuin. Ahdistuin niin paljon, että olin jälkikäteen ajateltuna erittäin masentunut.

Rypesin pahassa olossani, join paljon viinaa, poltin tupakkaa ja hengailin huonossa seurassa. Tämäkin oli oman mieleni oikku, koska ainoastaan pakoilin omaa itseäni. 

Kerran pitkältä ryyppyreissulta tullessani makasin niin kovassa krapulassa sängyssäni, että elämä muistutti minulle, että olen hairahtanut polultani viimeisen vuoden aikana. Tajusin, että en ollut se sama Joonas, joka oli aikaisemmin elämässään ollut iloinen, pirteä, hymyilevä, täynnä elämäniloa ja rakkautta. 

Kesti vuoden ajan sairauden saatuani tajuta, että olisin tuolla menolla ihan jossain muualla kuin olin aikaisemmin elämässäni halunnut. Olin nimittäin ajanut itseni erittäin huonoon kuntoon fyysisesti, henkisesti- ja emotionaalisesti. 

Joten…. Aloitin oman henkilökohtaisen kasvun matkani. 

Rakastin treenata, joten treenasin. Treenasin kovaa ilman ohjeita. Huomasinkin, että aloin saamaan tuloksia. Aloin salaa tykkäämään treenaamisesta taas vuoden tauon jälkeen. 

Kokeilin kaikkia mahdollisia lisäravinteita ja erilaisia metodeja, mitä harjoitteluun sekä ravintoon oli tarjolla, koska halusin tuloksia. 

Lihotin itseni lähes 100 kiloiseksi, jonka jälkeen menin takaisin tiukalle dieetille. Kokeilin Paleo ruokavaliota, 5-2 dieettiä, 16h aikaikkunaa, paastoamista sekä erilaisia superfoodeja. Joogasin, kävin ryhmäliikunnoissa, pelasin jääkiekkoa, jalkapalloa, golfia, tein paljon erilaisai WOD -harjoituksia.

Kokeilin pieniä painoja, kokeilin isoja painoja, kokeilin tuntumatreenaamista, kokeilin lyhyitä sarjoja sekä pitkiä sarjoja. Testasin kaikki mahdolliset erikoistekniikat, mitä maapallolta löytyi supersarjasta – rest pause tekniikkaan. Tein kahvakuulaharjoittelua, juoksin, tein HIIT- harjoittelua ja itkin. 

Kukaan ei varmasti ylläty. Olin fyysisesti huippukunnossa, koska treenasin 14 tuntia viikossa.

Päätin hakea liikunta-alalle. Hain aluksi Kartsulan evankeliseen opistoon liikuntalinjalle, joka oli ns. “neljän kuukauden preppauskurssi liikunta-alalle”.

Opiskelin samalla myös ihmisen psykologiaa, koska halusin saada jotain ymmärrystä omaan sisäiseen pahaan olooni.

Karstulan opistossa löysin nykyisen vaimoni Elinan. Yhdessä aloimme vahvistamaan toinen toistamme. Karstulan opiston jälkeen hain Tanhuvaaran urheiluopistoon ja pääsin sisään. Olin erittäin lahjakas, koska olin rakastanut liikuntaa koko elämäni (vuoden rappiosta huolimatta). Kahden vuoden aikana siis opiskelin liikuntaneuvojaksi sekä personal traineriksi. 

Sisälläni oli kuitenkin edelleen se sama tunne, joka oli jo kalvanut minua useamman vuoden ajan. Tunne oli riittämättömyys, ahdistus ja liuta erilaisia pelkoja. Mörököllejä, joita en halunnut tuoda omista pimeistä koloistaan ulos.

Menin nettiin. Löysin netistä erilaisia tekniikoita. Aloin opiskelemaan self-help kirjoja. Opettelin erilaisia tekniikoita henkiseen harjoitteluun liittyen.

Menin niin pitkälle kuin vain itse pystyin, jonka jälkeen tajusin, että tarvitsen ulkopuoliselta ihmiseltä apua prosessiini. 

Kuulin, että mentori on kova juttu, joten päätin siltä samalta istumalta ottaa kolmeen ihmiseen yhteyttä. 

  • Olin kuullut kaverista nimeltään Pete, joka oli henkinen valmentaja. 
  • Tiesin kaverista nimeltään Mikko, joka oli kouluttanut Personal Trainereita. 
  • Tunsin kaverin nimeltään Henri, joka oli markkinoinnin ja suoramyyntialan ammattilainen.

Kysyin heiltä, että voivatko he auttaa minua urallani ja elämässäni eteenpäin.

Opin mentoreiltani 3,5 vuotta sitten, että on olemassa kahdenlaista kasvua: 

– henkilökohtaista kasvua 
– ammatillista kasvua 

Olin aikaisemmin elämässäni opiskellut vain ja ainoastaan ammattillista kasvua, koska lähes kaikki mitä self help kirjoista sain oli vain uutta tietoa.

Tieto muuttaa, mutta se muuttaa todella hitaasti. Ymmärsin, että muutokseen tekemiseen tarvitaan muutakin kuin pelkkää tietoa. Siihen tarvitaan tieto, vahva tunne sekä toimintaa. 

Peten kanssa aloitimme kulkemaan henkistä matkaa tunteiden myrskyjen läpi kohti timanttia. Tämä sama timantti on se ihminen, joksi haluamme tulla. Kohtasin kaikista suurimmat heikkouteni, häpeän tunteista pelkoihini. Jouduin tekemään asioita, mitä en olisi itse pystynyt koskaan tekemään. Yksi näistä asioista oli anteeksi anto ihmisille, jotka olivat minua satuttaneet. Toinen asia oli täydessä ravintolassa tuulettaminen ja railakas juhliminen, muiden ihmisten arvostelevien silmien alla.

Opin Peten ansiosta tuntemaan itseni. Tuntemaan tunteeni. Tajusin sen kuka olen ja mitä haluan. Ymmärsin enemmän ihmisiä ja elämää. Pete opetti kaikki tekniikat ja toimintamallit, joita hän itse käyttää asiakkaidensa kanssa. Näitä samoja tekniikoita käytän myös itseä nykypäivänä työssäni.

Mikon kanssa opin ihmisyyden kokonaisuudesta. Mitä ihminen on ja miten ihminen toimii tieteellisestä… Tajusin Mikon tapaamisten pohjalta, että ihminen on erittäin monimutkainen olento ja tarvitsee yksilöllistä käsittelyä. Ymmärsin, että ihmisen syvintä hyvinvointia ohjaa “neljä eri tohtoria”. Näitä samoja aiheita käsittelen myös blogissani.  

Henrin kanssa aloin ymmärtämään enemmän ja enemmän markkinoinnista, johtamisesta ja kommunikoinnista. Tajusin paljon asioita, mitä ihminen tarvitsee oikeasti menestyäkseen. Tajusin, että kaikki on mahdollista jos vain uskaltaa tehdä asioita pelosta huolimatta. 

Nämä mentorit, kymmenet seminaarit, sadat kirjat ja kymmenet verkkokurssit muuttivat minut. Siksi valmennan ihmistä nykypäivänä kokonaisuutena.  En keskity pelkkään ravintoon tai liikuntaan, koska olen niihinkin valmennuksen alkuaikoinani keskittynyt. Keskityn juuri niihin tärkeimpiin asioihin, joita tavoitteen saavuttaminen henkilökohtaisesti vaatii. 

Pääpointti koko tällä tekstillä on se, että jokainen elämä kannattaa elää niinkuin sen itse haluaa. Uskon vahvasti siihen, että ihminen pystyy luomaan ja tekemään elämästään omanlaisen menestystarinan. Eikä sitä menestystarinaa pysty rakentamaan koskaan yksin. Siihen tarvitaan aina viisaampia ihmisiä ympärille.

Yksi tarkoitus

Hyvinvointi ja elämässä menestyminen ei rajoitu pelkästään kuntosaliharjoitteluun, yksittäiseen ruokavalioon tai tavoitteen asettamiseen ja sen saavuttamiseen.

Mielikuvasi menestysmatkastasi on se, minkälaisen siitä luot ajatuksissasi.

Onnistuneen ja epäonnistuneen elämän välinen ero on se, että teet asioita johdonmukaisesti tavoitteen eteen. Samalla teet asioita, jotta voit elää mahdollisimman pitkään hyvinvoivassa kehossa huolehtien itsestäsi ja muista ihmisistä.

Uskon voittaviin tapoihin, kokonaisvaltaisuuteen sekä mahdollisiin vaihtoehtomalleihin.

Muutos tapahtuu ajattelun kautta. Aivot ja mieli täytyy asettaa oikealla taajuudelle, jotta muutoksen tekeminen on mahdollista. Muutokseen tarvitaan myös valtavasti energiaa, jotta vene saadaan käännettyä veden vastuksesta huolimatta. 

Eräskin asiakas on ollut valmennuksessani 3,5 vuoden ajan, jonka aikana olemme luoneet selkeän tavoitteen yrityksen kasvattamiseen ja henkilökohtaiseen kasvuun. 3,5 vuoden aikana olemme viisinkertaistaneet hänen liikevaihtonsa 120 tuhannnesta eurosta 650 tuhanteen euroon. Tiedän, että varmasti moni muukin asia on vaikuttanut yrityksen kasvuun kuin valmennukseni ja en ota yrityksen kasvusta kunniaa. Haluan tällä esimerkillä kertoa, että muutos on oikeasti mahdollinen jos ihmisellä on halu kasvaa ja oppia. 

Miespuolinen asiakas halusi puolestaan tiputtaa painoaan 10 kiloa. Hän toimi erittäin isossa firmassa johtotehtävissä ja hänen arkensa oli erittäin kiireellisestä. Hän halusi saada parhaan mahdollisen tuloksen mahdollisimman vähällä. Loimme hänelle päivittäisen 20 minuutin rutiinin liikkumiseen. Hän käytti viikottain aikaa treenien lisäksi kaksi tuntia ruokailujen ja elämän suunnitteluun ja kolmen kuukauden valmennuksen aikana hän tiputti painoaan 11 kiloa. 

Kolmas esimerkki, joka on jäänyt hyvin mieleeni on naispuolinen asiakas, jonka tarkoituksena oli löytää elämäänsä tarkoitus ja suunta ja tiputtaa siinä samalla painoaan. Hän oli työssä, jossa kävi vain rahan takia. Hän oli parisuhteessa, jossa puoliso oli väkivaltainen. Tapaamisten lomassa tajusin myöskin sen, että hän oli menettänyt kaikki välit omiin lapsiinsa.

Vuoden valmennuksen aikana hän korjasi suhteensa lapsiinsa ja alkoi viettää heidän kanssaan enemmän aikaa. Nykyisin he varailevat yhdessä matkoja ympäri maailmaa. Valmennuksen aikana hän erosi väkivaltaisesta miehestään ja elää onnellisesti sinkkuna nykypäivänä. Kaiken kukkuraksi hän ilmoitti minulle valmennuksen jälkeen, että hän vaihtoi työpaikkaa..

Ja ei, en pakottanut häntä millään tavalla muutokseen. Enkä antanut ohjeita: eroa puolisosta, eroa töistä, ota yhteyttä lapsiisi. Ei…  Kaikki lähti asiakkaasta itsestään. Kaikki lähti liikkeelle siitä, että selvitimme oikeasti, mitä hän halusi elämältään saavuttaa. 

Samankaltaisia asiakas tarinoita on todella paljon.

Tiedän, sekä muutos että läpimurto elämässä tulee välittömästi sen seurauksena kun päättää ottaa ensimmäisen isoimman ja raskaimman askeleen. Päätöksen jälkeen kaikki muu tulee kuin itsestään. Alku on raskain. 

Miksi nyt?

Vuoden 2018 alussa vakavassa hirvikolarissa. Ajoimme 120 km/h hirveä päin ja auto meni lunastuskuntoon. Paikalla olleen palomiehen mukaan: ” matkassa oli mukana “herransiunaus” ja normaalisti autossa olisi ollut 4 ruumista. “

Olen kiitollinen, että selvisimme hengissä, koska ymmärsin, että minun tehtäväni elämässäni on auttaa omalla työlläni ihmisiä läpimurtoihin omassa elämässään.

Nykypäivänä netissä on paljon hyvää tavaraa. Parhaat viestit vain valitettavasti hukkuvat internetin syvyyksiin.

Olen samaan aikaan huomannut, että tällähetkellä markkinoilla on aivan liikaa huttua. Hutulla tarkoitan sitä, että asiat on nielty pureskelematta.

Tiedän, mitä sisäinen muutos vaatii. Tiedän, että matka ei ole helppo, mutta sitäkin palkitsevampi.

Henkilökohtainen matkani on luonut todella yksinkertaisen tavoitteen.

Autan sinut tavoitteeseesi. Autan sinua löytämään parhaan mahdollisen ja helpoimman reitin kohti tavoitettasi. Autan sinua löytämään sisältäsi sen timantin, jonka itseltäni löysin. 

Valmennuksessani olevat palaset yhdessä saavat kehosi loistamaan hyvää oloa sekä energiaa. Pystyt tämän jälkeen elämään elinvoimaisempaa elämää.

Olen nähnyt todella hämmästyttäviä muutoksia ihmisissä.

Minä en tuota tuloksia, vaan ihmiset tekevät ne itse valitsemillaan työkaluilla, jotka vain annan ihmisille.

Tapaa minut. Ensimmäinen on ilmainen.