THE HUSTLE

Perustan valmennukseni toimiviin periaatteisiin, tapoihin ja työkaluihin – ilman turhanpäiväistä kikkailua. Kaikessa toiminnassani pyrin toteuttamaan K.I.S.S menetelmää. 

Keep it simple stupid. Pidä kaikki selkeänä ja yksinkertaisena. 

Missioni 

Missionani minulla on auttaa Suomeen yli 20 000 ihmisten elämän muutosta. Nykyisin ihmisillä on mahdollisuus mitata ja edistää omaa terveyttään teknologian ansiosta, mutta silti ihmiset ovat enemmän ja enemmän epäterveempiä ja hämmästyneempiä, mitkä asiat oikeasti toimivat ja mitkä eivät? 

Asiaa ei helpota yhtään nopeat 4-5 viikon mittaiset pikadieetit ja erilaiset ”lupaus” valmennukset. Oikeita ja pysyviä tuloksia saadaan aikaan vähintään 3 kuukauden aikana. Uudet tavat opitaan 1 vuoden aikana, mutta elämä muutetaan yhdestä päätöksestä. 

Tarinani

Tajusin vuonna 2011, että intohimoni on auttaa ihmisiä terveellisempään elämänlaatuun ja hyvinvointiin.

Opiskelen kuin hullu. Vähintään 2 tuntia päivässä, koska koen, että pystyn sitä kautta tarjoamaan asiakkailleni enemmän ja parempaa tietoa.  Puolisonikin on useaan kertaan sanonut: ”Onko Joonas tuossa mitään järkeä?”

Tieto tuo lisää ymmärrystä ja se myös näkyy asiakkaitteni saavuttamissa tuloksissa. Jokainenhan tekee virheitä matkan varrella ja virheet ja erheet ovat parhaita oppikokemuksia. 

Totuus on luultavasti se, että olen tehnyt enemmän virheitä kuin yksikään tapaamani henkilö.

Olen tehnyt virheitä valmennuksissani. Olen tehnyt virheitä blogiteksteissäni. Olen tehnyt virheitä omassa harjoittelussani ja elämässäni.

Treenasin kovaa ilman ohjeita. Minulla oli todella tiukat ravinto-ohjelmat ja aikataulut tavoitteisiini. Treenasin ja välttelin rasvoja sekä hiilihydraatteja. Ainut mitä oikeastaan söin oli proteiini. Minusta tuntui siltä, että jokainen lisäravinne oli huijausta ja ne ihmiset, jotka niitä käyttivät olivat todella pahoja ihmisiä. Tällainen ajatus minulla siis oli takaraivossa.

Kun sain tämän kauden päätökseen – kokeilin kaikkia mahdollisia lisäravinteita ja erilaisia metodeja, mitä harjoitteluun, mentaaliseen puoleen sekä ravintoon oli tarjolla.

Lihotin itseni lähes 100 kiloiseksi, jonka jälkeen menin tiukalle dieetille. Kokeilin Paleo ruokavaliota, 5-2 dieettiä, 16h aikaikkunaa, paastoamista sekä erilaisia superfoodeja. Joogasin, kävin ryhmäliikunnoissa, pelasin jääkiekkoa, jalkapalloa, golfia, tein WOD -harjoituksia, meditoin, visualisoin ja harjoittelin NLP:tä . 

Kokeilin pieniä painoja, kokeilin isoja painoja, kokeilin tuntumatreenaamista, kokeilin lyhyitä sarjoja sekä pitkiä sarjoja. Testasin kaikki mahdolliset erikoistekniikat, mitä maapallolta löytyi supersarjasta – rest pause tekniikkaan. Tein kahvakuulaharjoittelua ja juoksin, tein HIIT- harjoittelua ja itkin. 

Kukaan ei varmasti ylläty, en päässyt tavoitteisiini. Fokus oli täysin hajalla.

En ole huolissani siitä, että olen ”tuhlannut” vuosia aikaani sähläämiseen. En oikeastaan edes sählännyt vaan keskityin siihen, miten liikkeet tehdään oikein ja miten liikkeiden ja lajien tekniikat toimivat. Vietin todella paljon aikaani salilla parantamalla kyykyn tekniikkaa tai uimahallissa vapaauinnin tekniikkaa hion. Opettelin erilaisia tekniikoita henkiseen harjoitteluun liittyen, luin tuhansia tunteja ravinnosta, ihmisen muutosprosesseista ja pyrin opiskelemaan niin paljon kuin vain pystyin.

Lopetin kolme vuotta sitten stressaamisen tiukkojen ravinto-ohjelmien ja aikataulujen suhteen – samaan aikaan löysin valmennusfilosofiani, joka muutti elämäni täysin, loi urani ja elämäntapani. Olen aina ollut hyvä opiskelija ja minua on aina kiinnostanut enemmän asioiden kokonaisuudet ja niiden prosessit kuin yksittäiset tavoitteet. 

Siksi valmennan ihmisiä aina kokonaisuutena. En keskity pelkkään ravintoon tai liikuntaan. Ihminen on kokonaisuus. 

Epäonnistuminen on vain avain menestykseen. Mottoni onkin ollut: Älä koskaan luovuta. En koskaan lopettanut opiskelua, en koskaan ollut huolissani siitä, miten pitkään muutoksen tekeminen vie aikaani, koska matka on tärkein.

Pääpointtini koko tällä tekstillä on se, että jokainen elämä kannattaa elää niinkuin sen itse haluaa. Mutta elämää ei voi elää ilman pyrkimystä olla terve. Terveelliset elämäntavat kuuluvat osaksi jokaisen ihmisen elämää. 

Yksi tarkoitus

Hyvinvointisi ja terveytesi ei rajoitu pelkästään kuntosaliharjoitteluun tai yksittäiseen ruokavalioon.

Mielikuvasi terveydestä on se, minkälaisen siitä luot ajatuksissasi. Terveellisen ja epäterveellisen elämän välinen ero on se, että teet jotain johdonmukaisesti aktiivisen elämän eteen, jotta voit elää mahdollisimman pitkään hyvinvoivassa kehossa huolehtien itsestäsi ja muista ihmisistä.

Uskon tavoitteisiin, toimiviin tapoihin, kokonaisvaltaisuuteen sekä mahdollisiin vaihtoehtomalleihin.

Huomaa, en sanonut kuntosaliharjoittelu tai aerobinen harjoittelu. Enkä suositellut tiettyä ruokavaliota tai määrittellyt virheetöntä ravinto-ohjelmaa. Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa. Jos joku väittää niin, se on varma tapa epäonnistua. 

Olen huomannut vain harvan ihmisen olevan oikeasti kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista, mutta olen rehellinen- minä rakastan terveellisiä elämäntapoja ylikaiken. Syön jokaikinen päivä ravitsevaa ruokaa. Harjoittelen jokaikinen päivä, meditoin sekä opiskelen. Minulla on useimpien mielestä ”vittumaisen” paljon energiaa ja elinvoimaa.

Uskon, että herkut ovat osana tervettä ruokavaliota sekä uskon, että kävely on täysin sopivaa liikuntaa. Jos nämä ovat malleja, joista pystyt nauttimaan, miksi et tekisi niistä osaa terveellistä elämääsi?

Miksi nyt?

Meillä Suomessa on paljon loistavia ravitsemusterapeutteja, tutkijoita, kirjoittajia, terapeutteja, bloggaajia ja valmentajia.

Mutta parhaat viestit hukkuvat internetin syvyyksiin. Tällähetkellä markkinoilla on aivan liikaa maagisia pillereitä, nopeita tuloksia lupaavia lisäravinteita ja muita yksisarvis kursseja.

Matkani on luonut todella yksinkertaisen tavoitteen. Autan sinua tunnistamaan itsellesi parhaan mahdollisen ruokavalion, harjoitusmuodon sekä mentaalisen puolen strategioita, jotka auttavat sinua matkallasi muutokseen.

Autan sinua treenaamisessa, stressinhallinnassa sekä elinvoimaisuuden lisäämisessä. 

Nämä kaikki palaset yhdessä saavat kehosi loistamaan hyvää oloa sekä energiaa. Pystyt tämän jälkeen elämään elinvoimaisempaa elämää.

Jos nämä vaihtoehdot auttavat sinua vetämään maasta 300 kiloa, lisäämään lihasmassaasi tai tiputtamaan painoasi, ovat ne vain bonuksia terveellisen elämäntapasi lisäksi.

Kehotan sinua tutkimaan erilaisia vaihtoehtoja: haluatko harjoitella kotona, kuntosalilla vai pihalla?
Syödä terveellisempään ruokaa ja jos haluat, niin voit hemmotella itseäsi silloin tällöin. Nuku hyvin ja unohda stressaaminen. Rentouta itseäsi ja kehoasi, balansoi energiat kehossasi ja saavuta unelmiesi elämä! 

Olen nähnyt todella hämmästyttäviä muutoksia ihmisissä. Minä en tuota tuloksia, vaan ihmiset tekevät ne itse valitsemillaan työkaluilla, jotka vain annan ihmisille.

Hei, jos haluat tavata minut…