”Kauheat kivut ja rajoittavat tunteet ovat vain poissa. Ei niitä vain enää ole. Siinä samalla pääsin tavoitteeseeni kuin itsestään. En olisi uskonut tämän olevan näin helppoa kun aloitimme.”

2 viikkoa sitten asiakkaani totesi näin kun olimme 6kk ajanjakson aikana käyttäneet EFT -tekniikkaa hyödyksemme muun valmennuksen ohella. Asiakkaani oli päässyt suurista peloista irti ja hän oli todellinen sankari!

Sankari, koska hän oli tehnyt suuren työn ja muuttunut ihmisenä täysin. Hän otti vastuun omasta itsestään ja teki sovitut asiat.

Sisko oli tullut kysymään asiakkaaltani: ”Mitä sulle on tapahtunut, kun sä oot jotenkin erilainen?”

Hän tarkoitti asiakkaan muuttunutta, nykyisin positiivista, elämänasennetta ja radikaaleja, mutta todella positiivisia, muutoksia kehossa.

  Kerron tässä artikkelissa sinulle, mitä EFT- tekniikka on ja mitä hyötyä siitä voi sinulle olla?

Avaan myös hiukan, miksi kaikkien pitäisi testata tätä tekniikkaa ainakin kerran oman elämänsä aikana.

Mitä EFT- tekniikka on?

Otetaanpa alkuun hiukan EFT- perustaa.

EFT (Emotional Freedom Techniques) on suomeksi tunteiden vapauttamistekniikka. EFT on kehitetty USA:ssa ja se on kehoa ja mieltä aktivoiva menetelmä, joka yhdistää terapian ja kehollisen akupunktiopisteiden stimuloinnin. 

Kehittäjä on Gary H. Craig, joka loi EFT-tekniikan itsehoitomenetelmäksi 1980-luvulla. Craigin sivuilta löytyy lisää.

”Jonain päivänä lääkärien ammattikunta herää ja tajuaa, että ratkaisemattomat tunneongelmat ovat pääsyy 85%:ssa kaikista sairauksista. Kun he heräävät, EFT kuuluu heidän ensisijaisiin parantamisvälineisiinsä… kuten se on minulle.”   – Eric Robins, MB

Tekniikan tarkoituksena on käsitellä elimistössä olevia fyysisiä sekä psyykkisiä vaivoja.

Menetelmä on todella helppo oppia ja siitä EI ole kenellekään haittaa, koska tekniikka on täysin vaaraton. Ja koska tekniikka on täysin vaaraton, sitä on mahdoton käyttää väärin, eikä se tee kenellekään hallaa.

Ainoa asia, mitä voit tehdä väärin on naputella vääriä ”pisteitä”, jolloin tekniikka ei toimi.  EFT -tekniikassa yksinkertaisuudessaan naputellaan meridiaanien päätepisteitä. Näin voimme avata energiatukoksia ja aikaansaada tunteiden vapautumisen ja energialukkojen avautumisen.

Tämä johtaa usein syvälliseen fyysiseen paranemiseen.

EFT soveltuu lähes kaikkiin ongelmiin ja tilanteisiin:

– kivun helpotukseen
– vihaan
– painon pudottamiseen
– traumaan
– ahdistukseen
– riippuvuuksiin
– pelkoihin ja fobioihin
– verenpaineeseen
– ihmissuhdeongelmiin
– naisten ongelmiin
– allergiohin
– vakaviin sairauksiin
– opiskeluun
– urheiluun
– tunteiden kohtaamiseen

Olen itse käyttänyt tätä tekniikkaa viimeiset 3 vuotta. Ja voin todeta, että en ole sama ihminen kuin 3 vuotta sitten. Ja samoin käy vääjäämättä monelle muullekin.   

Albert Einstein ja monet muut Nobel-palkinnon saajat ovat todistaneet, että jos ymmärtää perusperiaatteet maailmankaikkeudesta ja energiasta – pystyy vaikuttamaan myös omaan energiaansa halutulla tavalla. 

Tunteet, traumat, fiilikset, ajatukset, uskomukset, mielialat. Kaikki edellä mainitut ovat energiaa ja pystymme itse vaikuttamaan ”omaan energiaamme”.

Miten harjoitan EFT – tekniikkaa?

EFT:ssä palautetaan kärsimystä tunnetasolla aiheuttava muisto mieleen ja aloitetaan naputtamaan tiettyjä akupunktio / hermopisteitä pään alueella ja kehossa.

EFT- teorian mukaan muiston ja siitä aiheutuvan tunnehäiriön välissä on puuttuva osanen. Tuota osaa kutsutaan kehon energiajärjestelmän häiriöksi.

Korjaamalla tuo häiriö, tuskallinen muisto muuttuu neutraaliksi. Muistat muiston edelleen, mutta se ei aiheuta minkäänlaista ylimääräistä reaktiota. Muistosta tulee siis neutraali. 

Riittää, että osaat kuvailla muistoasi ja tunnetta, josta haluat päästä eroon.

  Se voi ilmentyä värinä, puristuksena, kuvana tai selkeänä muistivideona. Riittää siis, että osaat kuvailla tunnettasi ja muistoasi jotenkin.

Tekniikka on todella yksinkertainen. Sen voi oppia kuka tahansa jo ensimmäisen ohjauksen aikana. Sen harjoittaminen on kuitenkin sellainen taito, mitä suosittelen jokaisen harjoittavan elämässään.

Miten aloitan?

Ensimmäisenä pitää tunnistaa tunne. Missä tunne tuntuu ja mikä se tunne on?

Jos tunnetta ei jostain syystä löydy, voit kysyä itseltäsi seuraavan kysymyksen useaan kertaan.

Miltä minusta tuntuu?
– Pahalta

Miltä minusta tuntuu?
– Rintaa kiristää

Miltä minusta tuntuu?
– Ahdistaa

Miltä minusta tuntuu?
– Vituttaa

Miltä minusta tuntuu?
– Ahdistaa

Miltä minusta tuntuu?
– Ahdistaa

Kun oikea tunne löytyy, anna tunteelle voimaakkuus 0-10 asteikolla.

1. Aloita naputtamaan karateisku pisteeseen, joka sijaitsee kämmensyrjässä.

2. Sano ääneen ” Vaikka minulla on tämä [TUNNE/ASIA], hyväksyn itseni syvästi ja täydellisesti. Suluissa oleva kohta täytetään tunteella tai asialla, mikä nostattaa sinussa negatiivisen reaktion.

3. Toista jokaista pistettä kohden lause 5-9 kertaa

Kaava on aina sama. Aihe voi olla mikä tahansa. Lauseeseen ei tarvitse uskoa, riittää että kuulet sen.

Naputtelu on vankkaa, mutta mustelmia ei saa tulla. Naputa akupunktiokohtia etu- ja keskisormella.

Pidä jalat kokoajan neutraalina, ei mielellään ristissä.   

  Harjoitus on todella yksinkertainen ja ohjatusti ammattilaisen tai pitkään EFT- tekniikkaa tehneen ohjeistuksella saat tekniikasta enemmän irti.

Miksi suosittelen kokeilemaan EFT- tekniikkaa?

Kaikki on energiaa. Minä, sinä, tunteet, kaikki.

Jos elämässäsi on pelkoja tai jokin asia, mikä rajoittaa tämän hetkistä elämääsi – suosittelen kokeilemaan EFT- tekniikkaa niistä vapautumiseksi. 

Harjoitusta olisi hyvä tehdä alkuun päivittäin (tämä on oma kokemukseni), jotta vaikutuksen oikeasti itsekin tajuaa. Kyseessä ei ole millään tavalla vaarallinen tekniikka vaan yksi parhaimpia metodeja oman elimistön energian muuttamiseen.

En sano, että tämä on helppo tapa.

Mieli haluaa meidän luovuttavan ja lopettavan säännöllisen tekemisen, koska se lyö ”defenssit” päälle. Elimistömme ei halua kohdata ”pelottavia” tunteita uudestaan, mutta kun sen teet – vapaudut niistä.

Vapaudut ja saat lisää tilaa ja uutta energiaa elimistöösi. Se on aivan mahtava tunne. Kun kohtaat ”pelottavan” tilanteen uudestaan tulevaisuudessasi, se mikä aikaisemmin pelotti – ei pelota enää.

Tämä on yksi tekniikka muiden joukossa, jonka olen todennut toimivaksi.

Click here to subscribe
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1