Tämä artikkeli on 30 minuutin päivittäisen ihmeen ensimmäinen osa, jonka aikana tulen käsittelemään aihetta nimeltään opiskelu.

Kun haluamme tulla omalla alallamme ammattilaiseksi tai jos haluamme kehittyä paremmaksi ihmiseksi, opiskelu on erittäin keskeisessä roolissa.

Jokainen elämässään pitkälle menestynyt ihminen harjoittelee ja opiskelee vähintään 30 minuuttia päivässä.

Opiskelu on investointi itseensä

Osa menestyneistä ihmisistä opiskelee lukien tai kuunnellen. He lukevat kaikkea työhön, liiketoimintaan, unelmien jahtaamiseen, tavoitteiden asettamiseen, rutiineihin tai muihin itsensä kehittämiseen liittyvistä jutuista.

Väitän, että jokainen, joka jaksaa opiskella omaa alaansa vähintään 30 minuuttia päivässä kuuluu 10 vuoden päästä alansa parhaimpaan yhteen prosenttiin.

Menestyneet ihmiset eivät tuhlaa aikaansa TV:n, elokuvien ja sarjojen katseluun tai netin selaamiseen. He keskittyvä olennaiseen ja siihen, että laittavat kalenteriinsa aikoja, milloin he harjoittavat uutta taitoa tai opiskelevat uutta tarkkaan valittua aihetta.

Uuden oppiminen ja asioiden osaaminen ovat menestyksen perusta ja ponnahduslauta menestykseen

On mahdotonta oppia ja tietää kaikkea, joten suosittelenkin, että keskityt muutamaan tärkeimpään aiheeseen, joita haluat lähteä kehittämään ja opiskelemaan ja tulla niissä aiheissa loistavaksi.

Aika, jonka sijoitat näihin muutamaan tärkeimpään opiskeltavaan aiheeseen, tulee kyllä takaisin korkojen kera.

Voit opiskella esimerkiksi näitä asioita päivittäin:

– Opiskele yksi uusi fakta päivittäin
– Opiskele yksi uusi sana jokainen päivä
– Opiskele aiheita ja tekniikoita liittyen työhösi ja alaasi
– Opiskele aiheesta, josta olet erittäin intohimoinen
– Opiskele kaikkea uutta ihmisistä, ketkä ovat tärkeitä elämässäsi
– Opiskele jotain uutta taitoa
– Lue ja opiskele jokin romaani tai joku muu aihe, joka rikkoo nykyistä ajatteluasi ja jonka aikana joudut mennä epämukavuusalueellesi

Epäonnistuneet ihmiset ovat ihmisiä, jotka eivät ole opetettavissa omalla alallaan

Olen toiminut viisi vuotta liikunta- ja hyvinvointialalla ja samalla voisin sanoa, että olen kehittänyt viisi vuotta rutiineja ja opiskellut aiheesta kaiken, mitä olen löytänyt käsiini. Silti minusta tuntuu edelleenkin siltä, etten tiedä juuri mitään.

Vaikka tieto nykyisin näkyy siinä, miten hyvin osaa valmentaa ja saa ihmisille tuloksia aikaan, kuulen todella usein ihmisten sanovan: ”Tiedän tämän”.

Sillä samalla sekunnilla, kun ihminen sanoo ”Tiedän tämän”, hän ei ole enää opettavissa, eikä hän voi oppia uutta.

Ala kuin ala vaatii opiskelua päivittäin. Ilman päivittäistä opiskelua tyydyt olemaan keskinkertainen tai huonompi.

Jos haluat menestyä omalla alallasi, sinun pitää opiskella alaasi säännöllisesti.

Sama pätee kaikkeen muuhunkin elämään

Haluatko olla parempi vanhempi, puoliso tai ystävä? Opiskele aihetta, miten tulla paremmaksi. Opi muilta.

Jos alaasi liittyy myyntiä, opiskele myyntiä. Etsi kirjoja, jotka kertovat ja opettavat myyntiä. Opiskele yksi juttu ja testaa heti käytännössä sitä. Testaa tekniikka. Tekeminen on opiskelun korkein muoto.

Jos alaasi liittyy valmentamista, mene itse valmennukseen ja opiskele valmentamaan paremmin. Opiskele samalla johtamista ja ihmistuntemusta ja sitä, että miten saat asiakkaat tekemään asioita, mitä he eivät normaalisti itse tekisi. Kaikki on kiinni siitä, miten hyvä johtaja ja valmentaja olet.

Jos olet teoreettisella alalla, hae tietoa ja kasvata perspektiiviäsi. Etsi erilaista tietoa, äläkä supista ajatteluasi pelkästään pieniin nyansseihin, vaan ymmärrä myös kokonaisuus.

Jos olet ihmisten kanssa tekemisissä päivittäin, opiskele kommunikointia ja ihmisten kohtaamista. Opiskele kuuntelemista ja kysymysten kysymistä.

Ihmiset, jotka eivät ole menestyneet elämässään, yleensä tyytyvät siihen, että he katsovat päivittäin televisiota ja uutisia. He valittavat asioista, joita näkevät ympärillään ja heidän sisällään on paljon riittämättömyyttä. Heillä ei ole halua mennä eteenpäin millään tasolla elämässään.

Huono uutinen on se, että jos jatkaa samalla tavalla, on luultavasti samassa tilanteessa vuodenkin päästä ja pahimmassa tapauksessa viidenkin vuoden päästä. Elämä polkee paikallaan ja sama kärsimys jatkuu edelleen.

Hyvä uutinen on se, että jokaisella ihmisellä on mahdollisuus tehdä asioita ja kehittyä päivittäin ihmisenä. Se on täysin väärä uskomus, että ei oppisi uutta tai pystyisi kehittymään. Sekin on väärä uskomus, että luo itselleen ”identiteetin”, joka kertoo, ettei onnistu ikinä missään.

Totuus on se, että ihminen pystyy todella mahtaviin asioihin, sellaisiinkin, joihin ei aluksi saattanut uskoa mahdolliseksi.

Itsensä kehittämiseen liittyy päivittäistä toimintaa, joka parantaa mieltä, laajentaa tietoa ja hioo nykyisiä taitoja. Siihen tarvitaan usein myös toisen ihmisen opastusta, koska pelkästään yksin on todella vaikea kehittyä ihmisenä.

Yhteenveto

Valitse päivittäinen ajankohta, milloin käytät 30 minuuttia siihen, että opiskelet itse valitsemaasi aihetta. Minimimäärä on siis 30 minuuttia.

30 minuuttia ei ole pitkä aika päivästä, mutta pitkässä juoksussa se tulee näyttäytymään suurina tuloksina.

Kun jatkat päivittäistä opiskelua viiden vuoden ajan, olet opiskellut yhteensä 54 750 minuuttia.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1