Olin tämän viikon todella kovassa kuumeessa ja flunssassa

Flunssa oli niin kova, että jouduin hengittää ainoastaan suun kautta sisään ja hengittäessäni näin, päähäni koski niin paljon, että hengittäminen sattui. Nivelet olivat tulessa ja jokainen solu kehossani huusi apua.

Kovassa kuumeessa mietin, että miten helkutissa minulle voi tulla vuoden sisällä neljä kertaa tämä sama tauti. Olinhan pitänyt hyvää huolta omasta terveydestäni, syönyt hyvää ja terveellistä ruokaa, treenannut hyvin ja nukkunut 9 tuntia yössä.

Aloin pohtia ajatusta syvällisemmin.

Samaan aikaan, kun olin syönyt ja pitänyt omasta hyvinvoinnistani huolta ulkoisesti, olin unohtanut pitää sisäisestä tilastani kiinni.

Olin stressaantunut. Juoksin joka paikkaan. Olin kiireellinen valmentaja, joka juoksee paikasta toiseen. Olin stressannut siitä, miten pystyn tehdä kaiken. Vastuut olivat kasvaneet vuoden sisällä todella paljon. Olin perustanut valmennuksen viereen uuden liiketoiminnan, joka oli syönyt aikani ja lähes kaikki rahani.

Tajusin, että olen palamassa loppuun tällä menolla, jos en muuta jotain. En ollut elänyt sydämeni mukaan, vaan mieleni mukaan.

Minulla oli siis niin kova kuume, että luulin kuolevani. Kuumeen myötä havahduin siihen, että aloin nähdä erilaisia mielikuvia ja näkyjä. Ilmeisesti jokin mielen temppu. Näin mielessäni pienen Joonaksen, joka itki ja halusi todistella, että osaan ja pystyn mihin vain. Pikku Joonas oli täysin voimaton, mutta halusi painaa ja pistää kaasua lisää.

Hän oli valmis tekemään lähes mitä vain voittaakseen. Tajusin siinä kohtaa, että tilanne oli aito.

Olin joskus nuoruudessani kokenut tilanteen, jossa minulle oli sanottu, etten pysty tehdä jotain asiaa, koska olen liian pieni… Siitä lähtien pikku Joonaksella on ollut valtava näyttämisen halu.

Tämä näyttämisen halu oli kulkenut niin nuoruuden, kuin varhaisen aikuisiänkin läpi ja näyttäytyi minulle vasta nyt sen täydellisessä olomuodossaan.

Jokainen kerta, kun olen ollut kuumeessa, minulle on näytetty asioita, joita minun pitää kohdata elämässäni. Tällä kertaa se oli tuo. Tajusin, että minun pitää olla enemmän yhteydessä pikku Joonakseen ja kuunnella, mitä sanottavaa sillä on.

Mitä muutoksia tein elämääni?

En pakota itseäni tekemään asioita, jotka tuntuvat vastenmielisiltä. En sano, että yrittäjyydessä ja elämässä tällaisella mindsetillä pääsee ylipäätään mihinkään, vaan yritän viestittää sitä, että keskityn asioihin, joista oikeasti minä ja kehoni nauttivat.

Kehoni ja mieleni nauttii: 

– meditaatiosta
– rentoutumisesta
– arvojen mukaan elämisestä
– vapaudesta käsin toimimisesta
– järkevästä ja oikeilla arvoilla varustetusta treenaamisesta
– hyvistä ja samat arvot omaavista ihmistä ympärilläni
-työstä, joka on merkityksellistä

Ennen kaikkea suurin muutokseni oli se, että kuuntelen sydäntäni.
Teen asioita, jotka resonoivat ja sanon ”ei” asioille, jotka nostavat otsalleni pienenkään tuskan pisaran.

Elätkö sinä, niin kuin sydämesi sanoo?

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Personal trainer
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1