On tulossa todella rentouttava koti-ilta. Tyttöystävän, perheen, yksin tai vaikka ystävien kanssa. Ei tietoakaan mitä muuta voisi syödä, kuin kilo tolkulla irtokarkkeja, sipsejä ja limpparia. Tässä muutama terveellinen idea rauhallisiin iltoihin. Listasin muutaman nopeasti tehtävän herkun (+ dipin) alle, joita voit kokeilla kotona!

1. Ruissipsit
Ruissipsit ovat todella hyvä vaihtoehto perunalastujen sijaan ja ne maistuvat avokadojogurtti dipin kanssa mahtavalta! Ruissipsit ovat paljon vähärasvaisempia sekä sisältävät paljon enemmän kuituja kuin normaalit perunalastut. 100 grammassa ruissipsejä on vain 10g rasvaa kun perunalastuissa rasvaa on 30g. Makuja on nykyisin todella useaa ja kannattaa kokeilla itselle se mieluisin vaihtoehto!

2. Vihannekset
Vihanneksista saat todella hyvän kokonaisuuden. Yleisimpiä vihanneksia dipattavaksi ovat: kurkku, porkkana ja kukkakaali. Täytä iso lautallinen täyteen vihanneksilla niin olet varma että olet saanut loistavan annoksen päivälle hyviä vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita.

3. Hedelmät
Hedelmät ovat hyvä vaihto karkin sijaan. Pyri valitsemaan mahdollisimman kattava ja värikäs annos eri hedelmiä lautaselle. Jos hedelmien hiilihydraatit ja sokerit mietityttävät, hyvä valinta hedelmistä on erilaiset melonit, koska melonit sisältävät paljon vettä (jopa yli 90%).

4. Raakasuklaa
Valitse mielummin raakasuklaa maitosuklaan sijaan, koska maitosuklaa koostuu lähinnä puhdistetusta sokerista sekä kovasta rasvasta ja on siksi todella epäterveellistä, ravintoköyhää ja sisältää todella paljon kaloreita.
Raakasuklaa puolestaan on todella ravinnerikasta, joka valmistetaan puhtaista ja käsittelemättömistä raaka-aineista ja on näin ollen todella terveellistä.

5. Pähkinät
Pähkinöitä on miljoonaa erinlaista. Ja löydät varmasti itsellesi mieluisimman! Vaikka pähkinät sisältävät jopa enemmän energiaa kuin kaupan karkit, mutta ovat silti todella paljon ravintorikkaampi ja parempi vaihtoehto kuin makeiset. Pähkinät sisältävät elimistölle välttämättömiä rasvahappoja. Pähkinöitä valittaessa, pyri valitsemaan aina sokeroimaton, käsittelemätön sekä suolaton vaihtoehto.

7. Oliivit
Oliiveissa on paljon valinnanvaraa. Oliivit ovat hyvä sydänystävällisten kertatyydyttyneiden rasvahappojen lähde. Niissä on myös runsaasti E-vitamiinia, joka parantaa verisuonten terveyttä. Oliivit ovat helppo snack ja hyvä lisä esimerkiksi vihannesten kanssa. Vinkki: käytä coctailtikkua.

+ avokado- jogurttidippi

Ohje avokado-jogurttidippiin:
1 iso kypsä avokado
1 dl turkkilaista jugurttia (maustamaton)
1 valkosipulinkynsi
1 limen mehu puristettuna
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
ripaus chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
(halutessasi tuoretta korianteria)

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita sileäksi.

Näyttökuva 2016-04-02 kello 19.18.50

 

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Lifecoach

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1