Banaani on hyvä hedelmä. Banaanissa on kolmea luonnollista sokeria: fruktoosia, sakkaroosia ja glukoosia ja lisäksi kuitua, joten banaanista saa pitkäkestoisen sekä nopean energialatauksen.

 Tiesitkö, että kahdesta banaanista saa tarpeeksi energiaa 1,5 tunnin kovatehoiseen harjoitukseen ja yhdessä keskikokoisessa banaanissa on kaloreita reilu 100.

Banaani sisältää muun muassa C- ja B6-vitamiinia, magnesiumia ja runsaasti kaliumia. Banaanin sisältämä rasva on pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa.

Banaani antaa muutakin kuin energiaa elimistöömme. Niiden syöminen voi paranta ja ehkäistä lukuisia sairauksia.

Tässä muutama esimerkki mihin banaani vaikuttaa:

Mielialaasi
Tutkimusten mukaan huomattiin, että banaanin syönnin jälkeen ihmiset kertoivat olonsa olevan parempi. Mistä tämä sitten johtui? Banaanin sisältämistä aminohapoista, (tryptofaanista), joka muodostaa serotiinia elimistössä. Serotiini auttaa sinua rentoutumaan sekä parantaa mielialaasi. B6- vitamiini banaanissa säätelee verensokeriasi, joka vaikuttaa mielentilaan. PMS-oireet: syö banaani ja jätä lääkkeet nurkkaan.

Anemia
Tiesitkö? Banaanissa on rautaa, joka puolestaan lisää hemoglobiinien muodostumista veressä. (Auttaa anemiasta kärsiviä)

Verenpaineeseen
Banaanissa ei ole suolaa, mutta sisältää sitäkin enemmän kaliumia. Kaliumin ansioista banaani on tärkeä apuväline madaltamaan verenpainetta. Jopa niinkin tärkeä, että Yhdysvaltain ruoka- ja lääkevirasto julisti virallisesti sen vähentävän riskiä sairastua verenpainetautiin ja aivoinfarktiin.

Aivoihin
Englantilaisenkoulun (Twickenhamin) 200 oppilasta söivät banaanin aamiaiseksi, lounaaksi, päivällisellä sekä jokaisella tauolla parantaakseen aivojen tehokkuutta. Banaanin kaliumin ansioista tutkimus osoitti, että banaani edesauttoi oppilaiden keskittymistä, oppimista ja lisäsi tarkkaavaisuutta.

Ummetus
Banaanissa on paljon kuitua, ja kuidut todennetusti auttavat ylläpitämään suolen normaalia toimintaa. Banaanistako apu ummetukseen ilman laksatiiveja?

Krapula
Tätä harvoin kuulee personal trainerin suusta, mutta yksi nopea tapa selvitä kauheasta krapulasta on, tehdä hunajalla makeutettu banaanipirtelö. Banaani rauhoittaa vatsaasi ja hunaja parantaa jo madaltunutta verensokeritasoasi. Pirtelön täys/raakamaito puolestaan auttaa elimistösi nestetasapainoa korjaantumaan.

Närästys
Banaanissa on elimistön happoja sitova ominaisuus. Syö banaani helpottaaksesi ikävää vaivaa.

Hyttysenpuremat
Tässä vanhankansan niksi: Kun saat hyttysenpureman, ennen kuin laita voidetta, koita hieroa ärtynyttä ihoaluetta banaanin kuoren sisäpinnalla. Vanhankansan mukaan se vähentää kutinaa ja turvotusta.

Mahahaava
Banaani on pehmeä hedelmä ja näin ollen ainoa hedelmä, jota voi syödä raakana aiheuttamatta suolistoärsytystä.
Banaani myös neutraloi happamuutta ja vähentää ärsytystä mahalaukun limakalvolla.

Banaanissa on paljon ravintoaineita
Kun verrataan banaania esimerkiksi omenaan, se sisältää neljä kertaa enemmän proteiinia, tuplamäärän hiilareita, kolminkertaisen annoksen fosforia sekä viisikertaa enemmän A-vitamiinia ja rautaa. Banaani on myös kaliumpitoinen sekä edullinen. Ei varmaan turhaan sanota erästä tunnettua lausahdusta: ”banaani päivässä pitää lääkärin loitolla”?

Lähde:World Observer Online

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Lifecoach
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1