Olen valmentanut kymmeniä ihmisiä, jotka haluavat saada lisää energiaa päiväänsä. Usein vinkit ovat luokkaa: ”syö ruokaa, liiku”.

En anna vinkkejä, jotka eivät toimi. Suosittelen nappaamaan ihan kynää ja paperia, koska uskon, että tavara on niin tiukkaa, että joudut pitää penkistäsi kiinni.

Annan tässä artikkelissa 5 vinkkiä energisempään päivään.

1. Älä torkuta

Älä torkuta, jos haluat saada päiväsi liikkeelle. Torkuttaminen on viesti aivoille, että tämä ei ole tärkeää. Kun vihdoin ja viimein nouset ylös sängystä, sama signaali toistuu päivän mittaan. Aina kun jotain tärkeää pitäisi tehdä, saat aivoiltasi signaalin ”Nääh, kyllä tämä voi vielä odottaa.”

Nouse heti ylös sängystä. Älä torkuta.

Jos olet jäänyt torkuttamiskierteeseen, kokeile Mel Robbinsin loistavaa tekniikkaa, jolla saat varmasti itsesi liikkeelle. Tekniikka saa hermoston, mielen sekä kehon valmiiksi seuraavaa tehtävää varten.

Tekniikan nimi on ”The 5 Second Rule” ja pointti tekniikassa on lähettää ihminen liikkeelle lähtölaukauksen tavoin. Laske ääneen tai mielessäsi viidestä nollaan: 5, 4, 3, 2, nyt. Toimi sanalla NYT.

2. Käytä ensimmäinen 60 minuuttia aamusta itseesi

Jos haluat muuttaa koko päivän energiseksi, sinun täytyy aloittaa aamusta asti. Älä nappaa puhelinta tai aloita sosiaalisen median pläräystä, koska se tappaa energiatasot varmasti. Keskity itseesi.

Lähes kaikki maailman menestyneimmät ihmiset käyttävät ensimmäiset 60 minuuttia itselleen. He aloittavat päivänsä juomalla vettä, kävelyllä, opiskelulla, treenillä, meditoinnilla ja hyvällä ruoalla.

Ensimmäinen tunti on aikaa itselle. Täysin ilman mitään velvotteita.

Ja joo, tiedän, että perheellisenä ihmisenä tunnin ajan löytäminen aamusta on tosi haasteellista. Suosittelen kuitenkin ottamaan mieluummin vaikka 20 minuuttia aikaa itselleen aamusta.

Eli ajatus taustalla on se, että aamun tarkoituksena on tehdä juuri niitä asioita, jotka kehittävät sinua jollakin tavalla.

Henkilökohtaisesti, kun herään, juon vettä, kävelen salille ja treenaan 30-40 minuuttia, jonka aikana kuuntelen äänikirjaa. Kun tulen pois salilta, juon smoothien, jossa on rasvaa ja proteiinia paljon sekä juon kahvin. Meditoin 10 minuuttia ja kirjoitan yhden artikkelin blogiini. Joka ikinen aamu

Tällaiset aamut ovat tosi tärkeitä, jotta saa itselleen rutiinia ja asioita elämään, jotka ovat itseä varten.

3. 4, 3, 2, 1 -tekniikka

Opin tämän tekniikan vuosi sitten ja luulen, että tämä muutti jollakin tosi syvällä tavalla elämäni. Tekniikka selkeytti todella, todella paljon omia ajatuksiani ja toimintatapojani.

Olen opettanut samaa tekniikkaa myös asiakkaille ja asiakkaat ovat sanoneet samaa. Fokus pysyy selkeänä ja energiatasot pysyvät korkeana koko päivän ajan.

4, 3, 2, 1 -tekniikassa

4 tarkoittaa

Neljää tuntia töitä päivässä asioiden eteen, jotka johtavat omaan unelmaan.

Töitä kyllä tehdään pidempäänkin, mutta neljä tuntia päivässä isomman tavoitteen ja unelman eteen. Muut tunnit käytetään juoksevien asioiden ja pakollisten asioiden hoitoon.

3 tarkoittaa

Kolmea tavoitetta viikkoon.

Nämä kolme tavoitetta ovat isompia projekteja ja asioita, jotka ovat menestymisen ja elämässä eteenpäin menemisen kannalta tärkeässä roolissa. Kun meillä on vain kolme tavoitetta, fokus pysyy selkeänä ja meille jää energiaa käytettäväksi enemmän.

2 tarkoittaa

Kahta mielen tyhjennystä päivittäin.

Nämä ovat hetkiä, joiden aikana on tarkoitus pysähtyä ja tyhjentää mieli. Henkilökohtaisesti minulla on aamulla 10 minuutin meditaatio ja iltapäivällä ennen töiden lopettamista 10 minuutin istuminen. Istun vain paikallani 10 minuuttia, ei muuta.

1 tarkoittaa

Yhtä kysymystä päivässä.

Sallin vain yhden kysymyksen itselleni päivässä. Mieli ja aivot haluavat saada kaikkiin kysymyksiin vastaukset ja ainakin itse olen huomannut, että kysymyksiä on välillä aivan liikaa. Ajattelun ja kysymyksien miettimisen takia energiatasot ovat olleet alhaalla. Nyt kun keskityn ja sallin vain yhden kysymyksen itselleni, minulta jää paljon enemmän energiaa.

4. Pomodoro-tekniikka

Ihminen tarvitsee liikettä ja liikkeen avulla ihminen saa pidettyä omista energiatasoistaan huolta. Pomodoro-tekniikka on juuri sitä varten.

Kaksi tapaa, miten toimia.

1. tapa

Tehdään 25 minuuttia töitä. Keskitytään yhteen asiaan ja pyritään tekemään se loppuun. 25 minuutin jälkeen huilataan 5 minuuttia.

Tärkeä osuus. Tämän 5 minuutin aikana on tarkoitus nousta ylös ja liikuttaa kehoa, jonka jälkeen kaava toistetaan uudestaan yhteensä 4 kertaa.

Neljännen kerran jälkeen pidetään pidempi tauko, jonka jälkeen tekniikka voidaan aloittaa uudestaan.

2. tapa

Sama juttu, mutta työaika on 50 minuuttia ja palautumisaika on 10 minuuttia. Tämä tapa toimii tapaamisiin ja luoviin juttuihin paremmin.

5. Suunnittele ruokailusi ja kävele 10 000 askelta.

Halusin saada nämä kaksi asiaa vielä mukaan tähän listaan.

1. Suunnittele ruokailusi jo etukäteen.

Pyri siihen, että saat tarpeeksi energiaa päivän mittaan ravinnosta ja että ravinto on mahdollisimman luonnonmukaista. Pyri siihen, että syöt 4-6 ateriaa päivässä ja jokaisella aterialla tulisi olla proteiinia, rasvoja ja hiilihydraatteja.

2. Kävele 10 000 askelta.

On tärkeämpää liikuttaa kehoa 10 000 askeleen verran, kuin treenata tunti päivässä. Askelien ottaminen on terveydelle, energiatasoille ja mielelle äärettömän hyvä juttu.

Eli vielä kertauksena 5 vinkkiä energisempään päivään:

1. Älä torkuta
2. Käytä ensimmäinen 60 minuuttia aamusta itseesi
3. 4,3,2,1 tekniikka
4. Pomodoro tekniikka
5. Suunnittele ruokailusi ja kävele 10 000 askelta.

Lue lisää samantyylisia artikkeleita:
13 asiaa, joista sinun pitää luopua menestyäksesi
7 työkalua, joilla rakennat menestyksekkään ajattelumallin

Menestyäksesi, sinun täytyy tehdä muutos. Muutos tuottaa kipua. Ilman kipua et pysty muuttumaan, vaan mieli hallitsee sinua ja et tule menestymään. Hallitse kipua niin tulet menestymään. / Joonas Harimaa / Personal trainer
https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1