Zig Ziglar on joskus sanonut: ”Asenteesi ei määrittele kykyjäsi, vaan korkeutesi”.

Mielentilasi ja asenteesi vaikuttavat kaikkeen mitä teet ja joskus saattavat myös rajoittaa sitä, mitä voisit tehdä.

Jos sinulla on sama ongelma kuin minulla, että olen välillä negatiivinen ja kiukkuan puolisolleni tai perheenjäsenelleni, (joskus tätä oli paaaaljon enemmän) huomaat varmasti, että saat tartutettua saman tunteen myös muihin ihmisiin. Huono fiilis voi levitä myös negatiivisuutena työhön, jota teet.

Toisaalta taas, kun on oikea asenne menestymiseen, olet paljon vastaanottavaisempi uusille ideoille, ajattelet paremmin, opit uusia tapoja nopeammin, haasteet eivät tunnu niin raskailta ja alat havaita ympärilläsi uusia mahdollisuuksia.

Maailma on täynnä erilaisia vinkkejä, mutta nämä vinkit pitävät sinut positiivisena riippumatta siitä, millainen elämäntilanne sinulla on.

Näillä vinkeillä pystyt luoda oikean asenteen elämässä tai elämäntapamuutosprosessissa menestymiseen.

1. Opiskele maailman menestyneimpien ihmisten tapoja

Päivittäiset rutiinit ovat avain menestymisen oveen. (Puhutaan ylipäätään menestymisestä elämässä.)

Yksin ihmisellä ei ole mitään valtaa maailman politiikkaan, säähän, muiden ihmisten tekemisiin tai muihin vastaaviin olosuhteisiin. Mutta, me voimme hallita itseämme ja toimintojamme sekä rutiineja. Jokainen meistä voi oppia uusia tapoja, se on vain kiinni itsestä.

Tieto on itsestään turhaa, jos sitä ei vie käytäntöön.

Ei kannata rakentaa pyörää uudelleen, koska maailma on täynnä ihmisiä, jotka opettavat oikeiden rutiinien ja tottumuksien luomisesta. (Kuten minä) Noudata vain heidän ohjeitaan ja luo itsellesi sellaiset rutiinit, että pystyt menestyä.

2. Ota loma elämästä!

Tästä harvoin puhutaan näin. On olemassa ihan valtavan määrän etuja siitä, että ottaa lomaa omasta elämästään. Kerron muutaman…

Lisääntynyt tuottavuus

Olet paljon tehokkaampi ja valmiimpi tekemään asioita, joita et normaalisti tekisi. Lomalla ihminen palautuu, varsinkin jos ajatellaan, että ihmisellä on jatkuvasti asioita elämässä, jotka kuluttavat. Elämän tarkoituksena ei ole koko ajan polttaa kynttilää kummastakin päästä, vaan myös välillä saada energiaa elämään.

Uusi näkökulma: Kun astut hetkeksi askeleen taaksepäin omasta elämästäsi, huomaat asioita, joista oikeasti nautit. Kun palaat normaaliin arkeen, huomaat luultavasti elämässäsi uusia kehityskohtia.

Henkilökohtaisesti olen huomannut, että loman jälkeen aina arvot (terveys ja perhe) vahvistuvat.

Lisääntynyt henkinen vahvuus

Työskentely non-stoppina voi luoda illuusion sinulle, että saat paljon asioita aikaan ja teet asioita oikein. Kuitenkaan asia ei ole ihan näinkään. Aivoissamme ei nimittäin ole säiliötä energialle ja voimalle, me tarvitsemme välillä lomaa kaikesta.

Mielenterveyden parantuminen

Jos lomakohde on hyvä ja rentoudut lomallasi, se lievittää stressiä, jonka ansiosta myös kehosi ja mielesi saa hetken aikaa levähtää.

Itsensä polttaminen loppuun treenaamalla ja jatkuvalla suorittamisella ei ole kovinkaan tehokas tapa, jos haluaa kulkea menestystä kohti. Ota aikaa itsellesi ja puhdista mieltäsi.

Välillä ei ole mahdollista päästä lomalle, jolloin pään puhdistaminen voisi tapahtua esimerkiksi:

– meditaatiolla
– mindfulneksella
– läsnäoloharjoituksilla
– suunnitelluilla tauoilla

3. Tee päivittäin tehtävälista

Jokainen menestynyt ihminen suunnittelee päivänsä ja luo tavoitteita ja tehtäviä, jotka johtavat suoraan tavoitteeseensa.

Ajattele asiaa näin: Olet lentokoneen kapteeni ja jokaista lentoa ennen kapteenin pitää tarkistaa listaltaan asiat, jotka vaikuttavat lentokoneen lentämiseen. Jos asiat listalta eivät toimi, ne pitää korjata, koska kyseessä on ihmisten henki.

Ota hetki aikaa ja tee itsellesi ”to-do” lista, jota voit käyttää päämäärän saavuttamiseen.

Minun mielestäni paras aika tehdä lista on ennen päivän alkua edellisenä iltana. Miksi? Olen huomannut, että aivot työskentelevät yön yli ja haluavat löytää erilaisia vastauksia yön aikana annettuihin tehtäviin.

Jokaisen päivän viimeinen asia, jonka suosittelen tekemään, on suunnitella seuraava päivä.

Lista voi näyttää tältä:

– Tee ruokaa seuraavalle kahdelle päivälle
– Käy 40 minuutin treenillä
– Kirjoita kaverille
– Maksa….

4. Poista ympäriltäsi tarpeettomat keskeytykset

Jokaisella meillä on vuorokaudessa yhteensä 24 tuntia. Meillä on ne samat tunnit kuin Bill Gatesilla, Will Smithillä ja Donald Trumpilla.

Aloita poistamalla tarpeettomat häiriötekijät päivästäsi. Olen kuullut sanottavan monta kertaa, että yhden keskeytyksen takia voi kestää 20 minuuttia, että aivomme palautuvat samaan projektiin.

Tämän perusteella voin todeta, että jos sinulle tulee kolme täysin tarpeetonta keskeytystä, menetät yhden tunnin omaa tuottavuuttasi päivässä. Jos keskeytyksiä tulee päivittäin, menetät viikossa 5 tuntia, kuukaudessa 20 tuntia ja vuoden aikana yhteensä 240 tuntia.

Määritä ajat, milloin tarkistat sähköpostin. Määritä ajat, milloin katsot kännykkää. Huomio sama myös salilla ja treenatessa. Pidä fokus asiassa. Opettele poistamaan häiriötekijöitä elämästäsi.

5. Ympäröi itsesi positiivisuudella

On tärkeää, että syötät aivoillesi positiivisia asioita ja rakastavia muistoja. Toista ne hetket, jotka saivat sinut hymyilemään mielessäsi. Muistele asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Mieti asioita elämässäsi, jotka tekevät sinut kiitolliseksi.

Kun opettelet muuttamaan ajatuksiasi, musiikki voi nopeuttaa prosessia.

Eri musiikkilajit sopivat eri tarkoituksiin. Optimistinen musiikki voi lisätä energiaa ja oppimisen tasoa. Instrumentaalinen musiikki voi rauhoittaa ja pitää sinut keskittyneenä. Luonnonäänet ja musiikki lisäävät abstrakteja aivoprosesseja, jotka ovat vastuussa luovasta ajattelusta.

Musiikki aktivoi siis mieltäsi, eli se mitä musiikkia kuuntelet ja kulutat, voi vaikuttaa suoraan siihen, mitä tunnet, ajattelet, opit ja kuinka saavutat menestystä.

6. Pyri eroon negatiivisista ihmisistä

Aina löytyy länkyttäjiä ja negatiivisia ihmisiä. Pidä negatiiviset ja mielialaasi alentavat ihmiset mahdollisimman kaukana elämästäsi.

Tarvitset kaiken rakkauden ja onnellisuuden.

Puhutaanpa hetki vetovoimasta. Samankaltaisuudet vetävät toisiaan puoleensa. Jos haluat elämääsi positiivisia asioita, kaikki lähtee sinusta. Sinun pitää olla positiivinen ja sinulla pitää olla positiivinen mielikuva itsestäsi, jolloin vedät puoleesi positiivisia ihmisiä.

Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä, jotka motivoivat sinua olemaan paras mahdollinen versio itsestäsi. Jos et usko itseesi, vedät puoleesi ihmisiä, jotka eivät usko itseensä.

Tunnista vahvuutesi, kykysi ja lahjasi. Muistuta itseäsi asioista, jotka ovat hyvin.   

Harjoittele siis alkuun negatiivisten ajatusten muuttamista positiiviseksi. Kun olet saanut tehdyksi ja oppinut siihen, on sillä erittäin myönteisiä vaikutuksia.

7. Älä tuhlaa ”odotusaikaa”

Odotuksen aikana ihminen ottaa nykypäivänä kännykän taskustaan ja alkaa plärätä sosiaalista mediaa.

Yksi suurimpia mokia asiassa on minun mielestäni se, että aina kun meillä on tyhjää, pyrimme olla ajattelematta yhtään mitään ja karkaamme sosiaaliseen mediaan tai uutisten virtaan. Älä anna sen tapahtua, koska se ei ihan oikeasti tee odotusajastasi parempaa. Se on illuusio. Parempi tapa on lukea esimerkiksi kirjaa, jonka olet halunnut lukea loppuun. Käytä aika hyväksi sen lukemiseen.

Jokaisen meidän pitää käyttää omaa aikaansa tuottavasti, jotta odotusaika ei menisi hukkaan.

Lue vielä:
7 työkalua, joilla rakennat menestyksekkään ajattelumallin

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1