Kun kävin aamulenkillä koirien kanssa ja jäin sen jälkeen jumiin Twitteriin, otsikon ajatus pompahti mieleeni. Postailin tärkeänä muutaman postauksen ja ajattelin, että tein jotakin tärkeää. Kävin Youtubessakin, jonka jälkeen katsoin kelloa. Jaha, 34 minuuttia tuhlaantui ihan tuosta vain.

Olin saanut aikaan kaksi Twitter-postausta 34:ssä minuutissa. En mitään muuta. Jos selkeä toimenkuva ja suunnitelma puuttuu, luulee tekevänsä jotain ”todella” tärkeää, mutta todellisuudessa se on ollut vain ajanhukkaa. Oikeasti olisi pitänyt keskittyä aivan johonkin toiseen asiaan.

Saman ajatuksen voi viedä myös treenaamiseen, hyvinvointiin, liiketoimintaan ja oikeastaan koko elämään.

Ravinnossa voimme keskittyä siihen, mikä on tällä hetkellä tärkein superfood tai onko suklaa terveellistä vai ei. Ongelmahan ei ole se superfood tai suklaa, vaan että fokus ohjataan väärään asiaan. Ei ole järkevää tai terveellä pohjalla olevaa suunnitelmaa. Toiminnasta puuttuu selkeys.

Jos treenaamisessa tehdään kuusi kertaa viikossa rintalihaksia ja päivälliseksi mietitään mahdollisimman puhdasta heraproteiinia, ollaan menty jälleen väärille urille.

Sama pätee itsensä kehittämiseen. Jos luet vain faktaa kirjoista, muttet tee mitään muuta, et oikeasti tiedä mitä olet tekemässä. Omaat paljon tietoa, mutta itsensä kehittäminen tulee sanoista: ”Itse” ja ”kehitys”. Pelkät kirjat eivät riitä.

Itse” tarkoittaa sitä, että kehitetään itseä kaikilla mahdollisilla tavoilla ja osa-alueilla. ”Kehitys” tarkoittaa nykyisyyden uudistamista pitkäaikaisesti ja rutiininomaisesti. Tarkoitus on jatkuvasti parantaa suoritusta, tekemistä ja palautumista.

Kehittymiseen on kaava:
Stressi + Palautuminen = Kehitys

Itsensäkehittämiseen kuuluu myös muutama erilainen osa-alue, kuten:

– mentaalinen puoli
– henkinen kasvu
– fyysisen kunnon parantaminen
– uuden oppiminen päivittäin
– tavoitteiden tekeminen ja saavuttaminen
– päivittäiset rutiinit
– tunteiden kohtaaminen
– tunteiden kontrollointi
– kommunikaatiotaitojen hiominen
– julkinen puhuminen
– palautumisen optimointi

Kirjoitathan kommenttikenttään, jos jokin asia puuttui listasta.

Jos olet eksynyt, aseta kompassiin uusi suunta ja lähde kulkemaan kompassin osoittamaan suuntaan. Kompassilla tarkoitan valmentajaa, mentoria tai jotain henkilöä, joka auttaa sinut eteenpäin matkallasi.

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita:
Top 5 virhettä, jotka teet palautumisen kanssa
5 virhettä, joita jokainen tekee ruokavalion kanssa
Mitä stressi on?

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1