Luettuasi tämän tekstin, ymmärrät miksi et ole vielä elämässäsi menestynyt niin hyvin, kuin olisit halunnut.

Olen huomannut käydessäni kaavaa asiakkaideni kanssa läpi, että jokainen asiakas on saanut uusia ”AHAA!”-elämyksiä. Tänä aamuna ymmärsin, että kun stressikuorman jälkeen tulee lepo, seurauksena on lähes aina jokin ”Ahaa’‘- elämys.

Menestymisen kaava:
Tavoite + Tekeminen x Usko – Pelko = TULOS

Puretaanpa kaavaa hiukan auki. Alkuun meillä on tavoite. Alkuvaiheessa tavoitteen kannattaa olla niin suuri, että se saa sukatkin pyörimään jalassa. Tavoite kertoo veneesi keulan suunnan.

TAVOITE + TEKEMINEN

Tekeminen on toimintaa tavoitetta kohti. Olet asettanut tavoitteen ja tehnyt suunnitelman, jonka jälkeen on aika laittaa kädet multaan ja aloittaa työskentely.

x USKO

Yrittäjillä on ollut ala-asteella matikka 4, mutta uskonto 10.” – Mikko Sjögren

Usko siihen, mitä teet. Usko siihen, että onnistut ja pääset tavoitteisiin. Jos et usko koko tavoitteeseen tai siihen mitä teet nykyisin, luultavasti kulmakerroin on aika heikko.

– PELKO

Pelko on mielenkiintoinen reaktio. Henkka Hyppönen on avannut hyvin pelkoa ja käsityksiä pelosta kirjassaan: ”Pelon hinta”. Suosittelen katsomaan vähän yli 20 minuutin videon Fear makes us stupid Youtubesta.

Pelko saa yleensä maailman mahtavimmankin tavoitteen ja unelman tuhoutumaan. Se latistaa meidät ja saa ajattelemaan: ”No eipä minusta kuitenkaan olisi tähän”. En uskalla tehdä tätä”. Kehossa muodostuu siis aivan fysiologinen reaktio pelon myötä.

= TULOS

Aloitit tekemisen ja uskoit todella paljon tavoitteeseen, MUTTA sinulla oli pelkoa epäonnistumisesta, kritiikistä, menettämisestä ja köyhyydestä. Tunnet kuinka mieli ja keho iskee vastaan koko hommassa. Mitä luultavasti tapahtuu tulokselle?

Lopetat työskentelyn. Et uskalla laittaa kaikkea peliin vaan luovutat, koska pelkäsit. Tuloksesta tuli heikko.

Toinen skenaario voi olla, ettei sinulla ole niin paljon pelkoja toteuttamisen suhteen. Et pelkää mennä tavoitteitasi ja unelmiasi kohti. Voi olla, että tuloksesi on aivan loistava.

Pelkoja on aina kaikilla. Miten toimit peloista huolimatta ja kuinka siirrät pelon syrjään, on se juttu menestykseen.

Yhteenvetona haluan sanoa, että maailmassa on ihan hirvittävän paljon ihmisiä, jotka haluavat tehdä asioita, mutta jostain syystä jokin pidättelee heitä. Jos yksikään kohta tästä kaavasta ”kusee”, et tule saamaan koskaan niin hyviä tuloksia, kuin sinun pitäisi.

Jos koet, että haluat päästä jarruttavasta tunteestasi eroon ja haluat saavuttaa tavoitteesi, ota minuun yhteyttä.

TAVOITE + TEKEMINEN X USKO – PELKO = TULOS

Lue lisää samantyylisiä artikkeleita:
Miten asetat tavoitteen, johon tulet pääsemään?
11 kohdan kaava menestymiseen
Rutiinit

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1