On olemassa miljoona eri tapaa, miten pystyt kiinteytyä ja saada tuloksia aikaan. Nykypäivänä on myös paljon eri koulukuntia ja ”ruokavaliouskontoja”, joista jokainen pyrkii olemaan oikeassa. Väitellään ja kiistellään siitä, mikä on kaikista tärkein tapa tai metodi.

Valitettavasti todellisuus on se, että ei ole olemassa täydellistä ja tärkeintä tapaa tai metodia. Kaikki toimii, kyse on vain käyttäjässä. 

Suomalaiset ravitsemussuositukset toimivat, JOS käytät niitä oikein. Ketogeeninen ruokavalio toimii, JOS käytät sitä oikein. Välimeren ruokavalio toimii, JOS käytät sitä oikein. Jokainen on yksilö ja jokainen ruokavalio TOIMII.

Pointtini on herätellä sinua tajuamaan, että erilaiset ruokavaliot toimivat kiinteytymiseen. Ei ole yhtä ainutta.

Tässä artikkelissa en anna ”ruokauskontoon” liittyvää soopaa tai yritä aivopestä sinua laulamaan hoosiannaa risti-istunnassa bulletproof-kahvin nimeen.

Annan tässä artikkelissa 6 asiaa, miten vähennät kaloreita ruokavaliostasi helposti. 

1. Leikkaa nestemäisiä kaloreita

”Kalorihan on vain kalori. Ei siitä kannata välittää”

Kyllä ja ei. 500 kaloria limpparista ja sokerista on hiukan eri, kuin 500 kaloria perunasta. Ongelma on se, että kalorien juominen on helppoa ja ne tulevat kuin itsestään.

Jokainen ymmärtää, että jos näkee edessään kauniin ja herkullisen näköisen kermakakun, että siinä on paljon kaloreita, mutta unohtaa juoneensa mehuja ja maitokaakaoita. Nämä eivät välttämättä ole valtavia kaloripommeja, mutta 100-200 kaloria pienissä erissä päivän mittaan voi yllättää kalorien määrässä.

Vaihda mehu veteen ja kaakao esimerkiksi teehen.

2. Vaihda vähärasvaiseen

Olet ihan varmasti kuullut argumentteja, että vähärasvaiset versiot, kuten salaatinkastikkeet, pastakastikkeet jne. ovat paljon pahempi ja luonnoton vaihtoehto, kuin luonnolliset tuotteet.

Se on totta, mutta jos kyse on vain kaloreista, eikä mistään muusta, fakta on yleensä se, että vähärasvaisissa tuotteissa on vähemmän kaloreita.

3. Vähennä välipaloja

Syö vähän ja usein = kiinteydyt.
Tämä ei ole välttämätöntä, jos haluaa kiinteytyä.

Usein tämä ajatus perustuu siihen, että aina kun syöt, saatat hiukan nostaa aineenvaihduntasi määrää. Aineenvaihdunta polttaisi kaloreita enemmän. Totuus on kuitenkin sen, että kaloreiden polttamisen aste on suhteessa kulutettujen kaloreiden määrään.

Esimerkiksi:
Sanotaan vaikka, että poltat kaloreita n. 10 % silloin kun syöt. Syöt 2000 kaloria päivässä ja syöt kahdeksan ateriaa, jolloin syöt 250 kaloria per ateria. Eli poltat 25 kaloria kerralla. 25 kcal x 8= 200 poltettua kaloria.

Jos taas syöt päivittäiset kalorit neljällä aterialla, joka tarkoittaisi sitä, että söisit 500 kaloria kerralla. 500 x 4 = 200 poltettua kaloria. Eli ei eroa.

Vähennä aterioiden määrää. Syö itsesi 80 prosenttia kylläiseksi jokaisella aterialla.

4. Vaihda tärkkelys ”kuituihin”

Jos haluat leikata kaloreita, mutta haluat silti olla kylläinen, vaihda valkoinen riisi, pasta ja peruna parsakaaliin, täysjyväriisiin tai vaikka papuihin.

Riisissä, pastassa ja perunassa on korkea glykemiaindeksi ja ne sisältävät usein enemmän kaloreita, kuin pavut ja parsakaali.

On selvää, että jos treenaat ja haluat pitää kyseiset tuotteet ruokavaliossa, sijoita ne treenin ympärille.

5. Vaihda nestemäinen öljy suihkutettavaan

Öljyistä ja rasvoista on paljon hyötyä sekä lukuisia etuja. Jos mietitään ainoastaan kaloreiden saantia ja niiden leikkaamista sekä unohdetaan kaikki terveellisyys ja hyvinvointi, niin suihkutettavassa sprayssä pannulle on paljon vähemmän kaloreita, kuin ruokalusikassa oliiviöljyä.

6. Vältä ravintoloita

Ulkona syöminen on kivaa ja mahtavaa, mutta ruoat ovat usein hyvin kaloripitoisia. Ja tottahan se on, että ravintoloissa tehdyt ruoat eivät eroa loppujen lopuksi paljoakaan kotona tehdyistä ruoista kalorien puolesta, mutta ravintolassa on paljon enemmän kiusauksia, kuin kotona. Osaan aterioihin on luultavasti käytetty enemmän rasvaa ja sokereita.

Yhteenveto

Tätä artikkelia oli pyydetty asiakkaan toimesta, joten tässä on erilaisia tapoja, miten kaloreita voi vähentää ruokavaliosta. On olemassa paljon erilaisia tapoja tiputtaa kalorien määrää ruokavaliosta.

Haluan sanoa tähän loppuun, että kiinteytyminen on paljon muutakin, kuin kaloreiden tuijottamista. Sen pystyy tehdä myös hyvin eri tavalla, kuin mitä tässä artikkelissa sinulle avasin. Tärkeintä on oikeanlainen ajattelumalli kiinteytymisestä ja siitä, miten ajattelet koko projektin.

Kuka tahansa voi leikata kaloreita omasta ruokavaliostaan ja saada itsensä hetkellisesti kiinteään rantakuntoon. Kuka tahansa. Ongelma on se, että hetkellinen hyvä kondis on vain lyhyen aikavälin ”juttu” ja sillä ei ole mitään tekemistä 20-50 vuoden päähän, koska luultavasti elät vielä silloinkin.

Minkälaisia valintoja haluat tehdä nyt, että tulokset ovat vielä 20-50 vuoden päästäkin loistavia? Totuus on se, että sinulla ei ole aikaa miettiä ja siirtää asioita huomiseen.

Asiat pitää tehdä nyt, koska sillä tavalla sinä olet jokainen päivä yhden prosentin parempi.

Lue lisää artikkeleita:
12 helppoa tapaa nopeuttaa aineenvaihduntaa
9 luonnollista tapaa balansoida hormonit

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-64894615-1